Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської діяльності хорольської голови програми міського false сесії громади послуг хорол населення x-none calibri minor-latin підприємства також комунсервіс» спорту
У фокусі січневої сесії: звітність голови та комунального підприємства за 2021 рік
2022-01-28

Кінець робочого тижня закінчився проведенням чергової сесії. У п’ятницю, 28 січня 2022 року, в залі засідань Хорольської міської ради відбулося пленарне засідання 26 сесії. У роботі сесії взяли участь 20 депутатів під головуванням міського голови Сергія Волошина. Усього на розгляд сесії внесено 93 питання порядку денного із різним, із яких 12 питань – з основних сфер діяльності міської ради та її виконавчих органів, а 78 – на врегулювання земельних відносин у межах Хорольської міської ТГ. За результатами відкритого поіменного голосування прийнято відповідні рішення.

Ключовим питанням порядку денного був звіт міського голови про роботу виконавчих органів Хорольської міської ради за 2021 рік. Сергій Волошин доповів перед депутатами та присутніми в залі засідань громадськістю про результати своєї діяльності на посаді міського голови після впровадження реформи децентралізації. Очільник громади поділився досягненнями та здобутками, успішно реалізованими проектами та виконаними  завданнями у всіх сферах життєдіяльності міської громади. Також він окреслив низку проблемних питань у створеній 4 грудня 2020 року громаді. Хорольська міська рада Лубенського району Полтавської області, як правонаступник і представницький орган місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою, зобов’язана усі ці проблеми вирішувати задля покращення добробуту та в інтересах людей. Присутні в залі мали можливість заслухати звіт міського голови та переглянути мультимедійну презентацію з інформаційним матеріалом про результати діяльності у кожній галузі. Після цього пройшли активні дискусійні обговорення за участі депутатів міської ради Олександра Прядка, Олександра Хрипка, Станіслава Корякіна та депутата обласної ради Олега Баканова, які стали логічним завершенням звіту перед його ухваленням.

Міський голова також звітував про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами Хорольської міської ради в 2021 році. Цей звіт стосувався діючих регуляторних актів – порядків та положень, які є механізмом організаційно-правових засад діяльності у сфері господарської діяльності міської ради: підприємництва, землеустрою, комунальної власності та оподаткування. Усього станом на 31 грудня 2021 року налічується 10 регуляторних актів.

Заступник міського голови Валентин Місніченко звітував про виконання комплексної Програми розвитку та підтримки міської лікарні за звітний період. Також внесено зміни до цієї Програми на 2021-2024 роки з метою реалізації заходів, спрямованих на забезпечення діяльності вторинної ланки медицини Хорольської міської територіальної громади, наближення висококваліфікованих та якісних медичних послуг до всіх верств населення, надання доступних, невідкладних та високоякісних медичних послуг вторинного рівня в стаціонарних відділеннях лікувального закладу та формування мотивації до здорового способу життя населення.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради Ірина Штейнберг доповіла про виконання Програми «Опікуємось освітою» за 2021 рік. Із метою популяризації здорового способу життя та сприяння ефективній реалізації політики у сфері фізичної культури i спорту в Хорольській міській ТГ внесено зміни до цільової Програми. Збільшено обсяги фінансування у 2022 році до 300 тис. грн на мотобол. Крім цього виду спорту в межах Програми планується фінансова підтримка за кошти бюджету Хорольської міської ТГ мотокросу, хокею та спортивного орієнтування.

У 2022 році планується провести капремонт та облаштування нерегульованого наземного пішохідного переходу світлофором поблизу Опорного закладу «Хорольська гімназія» по вулиці Небесної Сотні, 33. Для подальшої реалізації цього проєкту загальною вартістю понад пів мільйона грн міським головою та депутатами затверджено проєктно-кошторисну документацію.

Начальник відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою Яна Карманська про результати фінансово-господарської діяльності підприємства за 2021 рік. Здійснено аналіз доходів від надання житлово-комунальних послуг за 2021 рік у порівнянні з  аналогічними періодами попередніх 2019-2020 років, який в цілому має негативну динаміку. За минулий рік загальним фінансовим результатом діяльності від надання послуг у місті Хоролі став збиток, який склав 774 тис. грн. Варто зауважити, що однією із причин збитковості підприємства за надані послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, вивезення та захоронення твердих побутових відходів (сміття) стала дебіторська заборгованість у сумі 732 тис. гривень. Це ті кошти, які населення міста не сплатило за спожиті житлово-комунальні послуги, поставивши під загрозу існування єдиного в місті комунального підприємства.  Низький рівень платіжної дисципліни споживачів та економічні фактори, зокрема збільшення вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів та  розміру  мінімальної зарплати, загнали в боргову яму КП «Комунсервіс», яке опинилося на межі банкрутства. Нагадаємо, що на попередній 25-й позачерговій сесій ухвалено Програми відшкодування КП «Комунсервіс» різниці між тарифом та економічно обґрунтованою вартістю послуг з пасажироперевезень, централізованого водопостачання та водовідведення у м.Хорол. Таким чином задіяно механізм забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення та фінансової підтримки КП «Комунсервіс» для підвищення його ліквідності та платоспроможності. За кошти бюджету Хорольської міської територіальної громади у 2022 році буде здійснюватися відшкодування тарифів до встановленого економічно-обґрунтованого рівня. Тобто буде покриватися різниця між чинною вартістю тарифів на комунальні послуги та їх фактичною собівартістю. Також з метою фінансово-економічного оздоровлення та недопущення банкрутства КП «Комунсервіс» ухвалено Програму для її фінансової підтримки з бюджету громади на 2022 рік.

За ініціативи міського голови Сергія Волошина в перспективі планується реалізувати 9 проєктів капітального будівництва. Зокрема є намір здійснити капремонт наступних об’єктів: дорожнього покриття вулиці Зубанівської у м. Хорол, пішохідної доріжки у Дубовому гаю, внутрішньоквартальних проїздів по вулиці Молодіжній у м. Хорол, покрівлі ЗДО (ясел-садка) «Малятко» у м.Хорол з огородженням його території, системи керування на міському центральному водогоні, нежитлового приміщення по вул. Незалежності, 19 у м. Хорол під інтегрований офіс ЦНАПу та пішохідних доріжок з благоустроєм території біля пам’ятника «Катюша» у с.Новоаврамівка. 

У цілому робота 26 сесії була результативною та конструктивною, з дотриманням регламенту ради.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]