Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської бюджету хорольської громади території сесії депутатів присутніх надання територіальної обласного загального питання земельних скейт-парку реалізації плати власність голова освітні
У фокусі основних питань другого пленарного засідання 15 сесії
2021-08-04

У середу, 4 серпня, другим пленарним засіданням завершено 15 сесію Хорольської міської ради восьмого скликання. Нагадаємо, що перше пленарне засідання відбулося 23 липня цього року і частина питань порядку денного залишилися нерозглянутими через оголошену технічну перерву. На порядок денний винесено 43 питання, включаючи різне, переважна більшість із яких стосувалася врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ради.

Із загального складу ради в кількості 26 депутатів було присутніх 20 осіб під головуванням міського голови Волошина С.М. Після проведення реєстраційного голосування депутатів за допомогою застосування електронно-інформаційного ресурсу системи електронного голосування «ГОЛОС» зафіксовано дотримання кворуму, тож сесію визначено повноважною.

Серед присутніх на другому пленарному засіданні 15 сесії були  представники структурних підрозділів виконавчого комітету Хорольської міської ради, керівники громадських організацій та громадські активісти.

Після надання дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність депутати приймали рішення про затвердження технічної документації, щоб заявники у встановленому чинним законодавством порядку отримали землю у власність або оренду.  Для наповнення бюджету Хорольської міської територіальної громади від плати за землю та орендної плати, яка справляється у вигляді земельного податку, депутатами затверджено технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельної ділянки для ТОВ «ПОЛТАВА-КАПІТАЛ».

Розглянуто запит депутата Повар Т.С. щодо фінансування закладів дошкільної освіти. Тетяна Сергіївна, як керівник ясел-садка «Яблунька» загального типу Хорольської міської ради, звернулася з проханням виділити кошти з бюджету громади для покращення матеріально-технічного забезпечення садочків та їх функціонування. Вона зауважила на нагальність вирішення потреби в коштах на предмети першої необхідності, опалення, часткового проведення капремонту приміщень тощо.

Додатково розглянуто питання щодо розширення площі розміщення КУ «Хорольський інклюзивно-ресурсний центр» в будівлі ЗДО (ясел-садка) «Веселка», яка розміщена по вулиці Гастелло, 4. З метою розширення простору та надання якісних освітніх послуг на території громади для дітей з особливими освітніми потребами розширено площу освітнього закладу до 250 м². Також за установою закріплено частину прибудинкової території площею 300 м² під розміщення ігрового майданчика та мобільного інклюзивно-ресурсного центру АВТОСНАБ DTW-0 – автомобільного транспортного засобу спеціального призначення. Таким рішенням закладено основу для створення більш сприятливих умов для навчання діток з особливими освітніми потребами та подолання їх освітніх труднощів.

У різному виступила голова ГО «Щаслива жінка» Шепель В.Ю., яка наполягала на прискоренні реалізації проєкта-переможця  обласного конкурсу Бюджету участі «Встановлення скейт-парку в місті Хоролі». Замовником послуги є відділ освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради, яким у рамках процедури тендерних закупівель буде визначено учасника-переможця для реалізації проєкту на умовах співфінансування 50/50 з бюджету міської територіальної громади та обласного бюджету. Голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Міщенко М.І. висловив підтримку в створенні скейт-парку. Також він закликав раціонально використовувати та розпоряджатися земельними ресурсами для наповнення місцевого бюджету.

У цілому робота сесії була плідною та конструктивною.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]