Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста міської міського технічної документації землеустрою надання доповідає території хорол програми голови встановлення земельних сесії розвитку питання вулиці заступник
У фокусі липневого сесійного засідання
2019-07-26

За головуванням міського голови Сергія Волошина 26 липня 2019 року відбулося пленарне засідання 67-ої сесії Хорольської міської ради. Присутні на засіданні 15 осіб із 26-ти персонального складу депутатів ради забезпечили кворум і засідання визначено повноважним. На порядок денний внесено й розглянуто 26 питань, включаючи різне, із яких 9 – основні та 16 – на врегулювання земельних відносин на території міста.

Попередньо, 24 і 25 липня 2019 року, у процесі підготовки до сесійного засідання, усі питання опрацьовано на засіданнях 4-х постійних комісій.

Перед початком роботи сесії міський голова Сергій Волошин привітав іменинників липня – депутатів Сергія Луценка та Марію Хижнякову. Марія Володимирівна  принагідно нагороджена грамотою міського голови за активну громадську позицію, ініціативність, багаторічну й плідну працю на благо територіальної громади міста та з нагоди ювілейної 35-ої річниці праці на міському підприємстві (нині Хорольська дільниця ТОВ «Кононівський елеватор»).

Про хід виконання «Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2019 рік» за І півріччя 2019 року доповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Місніченко. Розміри видатків з міського бюджету на виконання Програми затверджено в розрізі таких основних заходів як: організація та поліпшення благоустрою населеного пункту; розвиток об’єктів транспортної інфраструктури, в тому числі капітальний та поточний ремонт доріг, тротуарів;  облаштування міських кладовищ та інше.

Директор КП «Комунсервіс» Владислав Вовк проінформував депутатів та інших присутніх на сесійному засіданні про результати виконання «Програми житлово-комунального господарства та благоустрою міста на 2019 рік» за І півріччя 2019 року. Для реалізації заходів Програми комунальним підприємством виконано комплекс робіт по основному напрямку діяльності – надання послуг по благоустрою та санітарній очистці міста. На протязі 6 місяців 2019 року проводилося кронування, випилювання  дерев та викошування трави по вулицях міста. Придбано та висаджено 647 саджанців багаторічних декоративних рослин елітних сортів: деревовидного плакучого карагану «Пендула», гостролистого клену «Глобосум», ялину, берескелету Європейського, ялівцю звичайного «Суесіка», скельного «Скайрокет», козацького «Блу Данубе», лускатого «Блу Швед» та інших листяних і хвойних дерев низькорослих форм. Працівниками КП «Комунсервіс» постійно проводилася робота по прибиранню території міста та вивезенню несанкціонованих сміттєзвалищ. Виконано поточний ремонт пам’ятника Т.Г.Шевченку, Братської могили радянських воїнів та військовополонених Меморіального комплексу «Вічний вогонь» та пам’ятного знаку воїнам-афганцям і учасникам бойових дій на території інших держав. Виконано будівельно-монтажні роботи по встановленню огорожі на центральному кладовищі та по вулиці Тереньківській та багато інших робіт.

Із метою ефективного використання майна та згідно з поданою заявою ліквідатора ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів», депутати розглянули питання про прийняття у комунальну власність територіальної громади міста об’єкта нерухомого майна. У ході жвавих обговорень прийнято рішення дати згоду на прийняття у комунальну власність насосної станції для перекачування каналізаційних стоків, яка знаходиться на території міста по вулиці Береговій, 25. Комплексна гідротехнічна споруда буде передана як нежитлова будівля у власність громади міста після проведення процедури прийому-передачі об’єкту нерухомості. Ця робота буде здійснюватися комісією, персональний склад якої затверджено на пленарному засіданні чергової сесії. Також розглянуто питання про внесення змін до складу громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті у зв’язку зі змінами у штаті міської ради.

Депутатами міської ради затверджено проектно-кошторисну документацію для здійснення реконструкції мережі вуличного освітлення по вулиці Миргородській на території багатоквартирних житлових будинків №№ 104, 108, 110, 112, 114.

Депутатами міськради внесено зміни до Програми соціально-економічного розвитку на 2019 рік у зв’язку із виділенням коштів з держбюджету у вигляді субвенції міському бюджету. Згідно додатку №1 розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» від 10.07.2019 р. № 500-р за результатами розподілів субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам для м. Хорол виділено 2 млн. 420,0 тис. грн. Ці кошти будуть використані за цільовим призначенням на наступні заходи: придбання і встановлення спортивно-ігрового майданчика по вулиці Молодіжній; капітальний ремонт пішохідних доріжок з влаштуванням тіньового павільйону на території закладу дошкільної освіти (ясла-сад) «Яблунька»; капітальний ремонт покрівлі будівлі та огородження території дошкільного навчального закладу (ясла-сад) «Малятко» та капітальний ремонт внутрішньоквартальних проїздів з благоустроєм території житлових будинків № 21 «Б», 23, 25, 27, 29 по вулиці Незалежності. До розпорядження КМУ на соціально-економічний розвиток Хорола, а також Хорольського району всього включено 3 млн. 40 тис. грн. (2 млн. 420,0 тис. грн. – на місто і 620,0 тис. грн. – на район) за сприянням колишнього народного депутата України Костянтина Іщейкіна.

Не менш важливе рішення прийнято для розвитку й популяризації спорту в місті. Для забезпечення участі трьох хорольських спортсменів разом з тренером Олександром Савіним у Чемпіонаті світу з кікбоксингу «WKA», депутати виділили кошти на поїздку в м. Свідниця (Польща). Змагання зі східних єдиноборств заплановано на 9-13 жовтня 2019 року. Олександр Кузьмич проводить активну фізичну, технічну, тактичну та психологічну підготовку своїх вихованців – Сергія Дрозда (10.06.2003 р.н.), Івана Макаренка (14.07.2004 р.н.) та Віктора Брижка (23.07.2004 р.н). Попередньо, перед засіданням сесії, 23 липня 2019 року відбулися загальні збори Спортивної ради при виконавчому комітеті міської ради. Члени Спортивної ради колегіально підтримали намір хорольських кікбоксерів взяти участь в міжнародних змаганнях, тож тепер всі очікують побачити наших хорольців на п’єдесталі перемоги світової спортивної арени.   

Традиційно, на завершальному етапі сесійного засідання міської ради, розглянуто блок питання, які регулюють земельні відносини на території міста. Усього розглянуто 16 земельних питань і прийнято відповідні рішення. Ці рішення стосувалися надання громадянам-заявникам дозволу на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі. Окрім того, прийняті рішення забезпечили поновлення профільним відділом договорів оренди громадянам та фізичним особам-підприємцям, надання на умовах оренди та постійне користування земельними ділянками, надання дозволу на викуп чи припинення права користування земельними ділянками тощо.

У різному депутат міської ради Сергій Луценко порушив питання про перебої роботи фонтана на центральній площі. Міський голова Сергій Волошин дав пояснення стосовно його тимчасової технічної несправності та пообіцяв усунути їх у найкоротші терміни. Депутат Володимир Юрченко поцікавився станом вирубки чагарників по вулиці Садовій та Остапа Вишні. Депутат Марія Хижнякова задала питання з приводу вирішення проблем по вулицях Бодана Хмельницького, Юрченка та провулку Протічному. Також Марія Володимирівна нагадала про наявну проблему тротуарів по вулиці Молодіжній, які вкрай потребують ремонту.

Із ходом липневого засідання сесії можна ознайомитися у повному відеозаписі, який буде розміщено на офіційному сайті міської ради в розділі «Відео новини» та на каналі YouTube. Протокол поіменного голосування депутатів, прийняті рішення 67 сесії з їх переліком (№1447-1471) будуть оприлюднені у відповідних вкладках розділу «Міська влада» у встановлені чинним законодавством терміни, але не більше 5-ти робочих днів з дня їх прийняття.

Міський голова Сергій Волошин із вдячністю висловився на адресу депутатів міської ради та представників апарату міської ради, орієнтуючи на подальшу тісну співпрацю задля стабільності та процвітання територіальної громади.

Порядок денний

 пленарного засідання 67-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

26.07.2019 р.

1.Про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Хорол на 2019 рік за І півріччя 2019 року.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

2.Про хід виконання Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорол на 2019 рік за І півріччя 2019 року.

Доповідає: Вовк В.І. – директор КП «Комунсервіс».

3.Про згоду та прийняття у комунальну власність територіальної громади міста об’єкту  нерухомості – насосної станції.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

4.Про внесення змін до рішення 66 сесії міської ради від 27 червня 2019 р. №1433 «Про передачу міжбюджетних трансфертів з міського бюджету на 2020 рік».

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

5.Про затвердження проектно-кошторисної документації.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

6.Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2019 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

7.Про внесення змін до цільової «Програми розвитку фізичної культури і спорту міста Хорол на 2019 рік».

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

8.Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

9.Про внесення змін до складу громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

10.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

11.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу у власність громадянам.

12.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Лемешенку В.М. та гр. Лемешенко Т.М.

13.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Савченко К.В.

14.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Скопич Т.П.

15.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Гудзю С.А., гр. Гудзь Л.В. та гр. Сологуб Л.М.

16.Про поновлення договору оренди на земельну ділянку фізичній особі-підприємцю Бабенку В.О.

17.Про надання в користування на умовах оренди земельної ділянки фізичній особі-підприємцю Титенку Р.І.

18.Про припинення право користування земельною ділянкою гр. Петяковій Л.М.

19.Про надання в постійне користування земельних ділянок Верховному Суду.

20.Про надання дозволу на викуп земельної  ділянки гр. Стеценку О.М.

21.Про розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель на земельну ділянку в м. Хорол по вул. Київська, 4.

22.Про розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель на земельну ділянку в м. Хорол по вул. Миргородська, 104.

23.Про розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель на земельну ділянку в м. Хорол по вул. Котляревського, 9, приміщення № 4.

24.Про розгляд заяви фізичної особи-підприємця Муравйової О.А.

25.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання  земельної ділянки гр. Ярошенку О.О.

26.Різне.

Оголошення
     
Увага! Повідомлення про результати конкурсу!

14 березня 2024 року відбулося ІІ засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Мусіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Увага! Оголошення!

Результати конкурсного відбору субєктів оціночної діяльності для здійсненняоцінки об'єктів оренди

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]