Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Тут пахне хлібом золотих ланів...
2020-08-06

Від перших паростків жита й пшениці до запашного, духмяного хліба з рум’яною шкоринкою на столі прокладений довгий шлях нелегкої праці землеробів і хлібопекарів. Із покоління в покоління кожному із нас передавалися й прививалися важливі цінності нашої буденності та національної культури у бережному ставленні до хліба. І скільки б не минуло тисячоліть, хліб залишиться символом достатку, сили, величі та людської святині.

Хорольщина – край славних хліборобів, де з радістю земною вирощуються щедрі врожаї зернових. Це край трударів, які здавна віддають жар полум’яних сердець і тепло своїх рук, аби створити шедеври пекарського мистецтва.

Хлібопекарська справа в Хоролі бере початок ще з далекого 1947 року, коли розпочала свою діяльність Хорольська пекарня. Тоді, у тяжкі післявоєнні роки, із обладнання були одна лише піч, яку розпалювали очеретом і вугіллям, та дерев’яні жолоби для замішування тіста вручну. Нині це вже механізована пекарня, яка має у своєму арсеналі сучасне обладнання і виробничу лінію з полегшеною працею. 

Значний особистий внесок у становлення і розвиток пекарні зробив її керівник, Почесний мешканець Хорола, Заслужений працівник сільського господарства України – Іван Купріянович Бондаренко. Не менше докладає зусиль для процвітання підприємства і діюча директорка – Людмила Петрівна Керекилиця. Це сучасний ефективний управлінець з орієнтуванням на високоякісний продукт у середовищі добропорядної конкуренції. Людмила Петрівна зберегла і примножила добрі традиції хлібопекарського виробництва, впровадила у практику сучасні концепції менеджменту та маркетингу.

Найбільшим спільним досягненням усього трудового колективу Хорольської механізованої пекарні є здобуті перемоги у загальнонаціональних конкурсах з відзначенням дипломами лауреата «Вища проба», «Чумацький шлях», а також перемоги у багатьох ярмарках та фестивалях Полтавщини.

На сьогоднішній день підприємство входить до числа кращих товаровиробників Полтавщини, отримавши у 2018 році почесний титул від  Полтавської ОДА. Вироблена продукція відповідає діючим державним стандартам та міжнародній системі якості управління безпекою харчових продуктів HACCP (ХАСП).

Окрім того, Хорольська механізована пекарня співпрацює з німецькими партнерами у сфері впровадження енергоефективних технологій, про що свідчать отримані сертифікати у 2018-2020 роках. Особлива увага приділяється якості сировини і готової продукції, які постійно проходять лабораторний контроль. Виробничо-технологічна лабораторія у 2017 році пройшла комплексне оцінювання державним підприємством – регіональним науково-технологічним центром стандартизації, метрології та сертифікації. Її робота отримала високі результати на відповідність стану системи вимірювання державним стандартам, що посвідчено свідоцтвом.

Виробничий процес відбувається із строгим дотриманням санаторно-гігієнічних норм. Перебування робітників і відвідувачів на режимному об’єкті можливе лише за умови наявності спецодягу та засобів індивідуального захисту. Охорона праці та дотримання техніки безпеки на підприємстві – теж під пильним контролем.

Виробництво хлібобулочних виробів проходить у кілька етапів і для кожного процесу – свій механізм. Борошно зберігається в об’ємних резервуарах, звідти потрапляє на сита для просіювання. А вже у виробничому цеху відбувається справжня магія: тут замішується у величезних металевих чанах тісто та випікаються сформовані вироби у пічних шафах.     

Свіжа випічка по конвеєру відправляється на зберігання у цех готової продукції, а з третьої години ночі розпочинається транспортування до споживачів. Любителі хорольського хліба охоплюють широку географію:  Семенівський, Велико-Багачанський, Шишацький та Оржицький райони.

Для справжніх гурманів, у широкому асортименті продукції із 75-ти найменувань, обов’язково прийдеться щось до смаку. З теплом людських рук на пекарні випікається апетитна здоба із житнього і пшеничного борошна: хліб різних видів, булочки, пампушки, батони, паляниці, перепічки, плетінки, коржі, завиванці, кулеб’яки, сайки,  калачі, ріжки, рулети, ватрушки, пироги та шикарні короваї.

Господарська рука прикладена не лише до виробництва, а й до благоустрою внутрішньодворової та прилеглої до підприємства території. Тут по-домашньому затишно й атмосферно, а пахощі, як із бабусиної домашньої печі.

Таким є шлях від зернини із поля до запашного окрайцю... Миру всім і вдосталь хліба на столі!        

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]