Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Трояндовий рай у Хоролі
2019-06-10

У нашому місті є такі люди, які своєю копіткою працею перетворюють свої садиби у справжній квітковий рай. На вулиці Остапа Вишні буйним квітом троянд відрізняються з-поміж інших помешкань дбайливих господарів затишні дворики двох сусідок – Олени Тур  та Тетяни Клімченко. Тетяна Олександрівна розпочала вирощувати на своїх клумбах дачної ділянки троянди дуже давно. Олена Сергіївна наскільки захопилася від сусідки цією справою, що по масштабах її трояндового хобі рівних годі й шукати.

Понад восьмирічне заняття трояндами дало свої результати – у кожному закутку двору квітують і пахнуть троянди, яких загалом нараховується понад 200 сортів. Назву кожного сорту й особливості кожної рослинки вона знає в деталях.

Улюблене заняття настільки захопило молоду 34-річну жінку, що вона почала проводити науково-дослідні експерименти.  Значну частину земельної ділянки, виділену під городництво, без вагань пожертвувала для селекційної справи. У Польщі  закуповує кущі шипшини, до яких щеплює різні сорти троянд. Селекціонування проводить експериментальним методом, переймаючи досвід провідних світових квіткарів та аматорів, вишуковуючи потрібну інформацію на форумах. Увесь календарний рік по вирощенню та догляду за квітковими рослинами у неї спланований наперед: чітко знає що, коли і як робити краще.

В основі такого успішного селекціонування й вирощування троянд –  величезна самовіддана праця, постійний пошук світових новинок. До квітів Олена Тур відноситься як до своїх дітей. Як мама двох діток, намагається приділяти належну увагу всім, але квіти займають найбільше часу. На сьогодні жінка є студенткою Полтавської державної сільськогосподарської академії, здобуваючи на заочній формі навчання спеціальність агронома.  

Завдяки добросусідським відносинам цих чудових господинь успішно існує справжній клуб любителів троянд. Тепер сусіди частенько звертаються за порадами до Олени Сергіївни, замовляють саджанці або ж звертаються з проханням обрізати кущі. Перевершити її у цій справі поки що нікому не вдалося й люди пишаються своєю «трояндовою» сусідкою.  

Беззаперечне лідерство по кількості сортів троянд на цій вулиці, а то й на території  всього міста, займає подвір’я Олени Сергіївни. Різноцвіття троянд вражає своєю шикарною кольоровою гаммою, пишними суцвіттями, рідкісними елітними сортами. Подвір’я оповито легким серпанком неповторного квіткового ароматну. Справжній трояндовий рай, а господиня по праву заслужила своєю працею, досвідом і знаннями почесного титулу «Королеви троянд».

Рідні Олени Сергіївни – чоловік, син Владислав, донька Дар'я, а також близькі, сусіди та друзі, щиро вірять в подальші успіхи розпочатої справи. Усіляко намагаються підтримувати – добрим словом і ділом. А ще сподіваються на перемогу в загальноміському конкурсі по благоустрою, який щорічно проводиться міською радою до Дня міста. Бажаємо, щоб золоті руки господині й результати їх праці принесли перемогу й великих успіхів у намічених планах на майбутнє.

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]