Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ділянки земельної земельних сесії надання міської відділу користування відносин хорольської міського бюджету засідання землеустрою розгляд доповідає дозволу питання плати комунсерві
Травневе засідання сесії міської ради
2020-05-29

У запланованому порядку 29 травня 2020 року відбулося пленарне засідання 78-ої чергової сесії міської ради за головуванням секретаря ради Валентини Керекелиці. Засідання відбулося за участі 17 депутатів із 26-ти обранців від різних політичних партій та об’єднань у персональному складі ради. Неухильно дотримуючись вимог карантину, з метою запобігання поширенню коронавірусу, робота сесії проводилася під відкритим небом, на внутрішньому подвір’ї міської ради.

Окрім депутатів, у роботі сесії взяли участь представники виконавчого апарату міської ради, які доповіли по підготовлених проєктах рішень за своїми сферами діяльності згідно функціональних обов’язків. Усього на розгляд сесії винесено 29 питань порядку денного, включаючи різне.

На початковому етапі сесійного засідання розглянуто питання про стан справляння плати за користування землею суб’єктами господарювання – юридичними та фізичними особами за 2019 рік. Начальниця відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Валентина Гайдай довела до відома депутатів інформацію про розмір плати за землю, а також про питому частку його складових  (земельного податку та орендної плати) в структурі доходів міського бюджету. Плата за землю – це один із видів доходів міського бюджету, обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки комунальної власності.

Усього за 2019 рік у міському бюджеті акумульовано податків і зборів (без урахування міжбюджетних трансферт) у сумі 21281,4 тис. грн. У загальній структурі міського бюджету земельна плата є другим за розміром джерелом податкових надходжень після єдиного податку.

Склад і структура доходів міського бюджету станом на 31.12.2019 р.

Так у 2019 році фактичний розмір земельної плати склав 4632,3 тис. грн., а єдиного податку – 9069,5 тис. грн. Земельну плату склали:  854,9 тис. грн. – земельний податок з фізичних і юридичних осіб; 3777,4 тис. грн. – орендна плата. Питома вага плати за землю у загальних податкових надходженнях бюджету міста за 2019 рік склала 21,7 %, у місцевих податках – 31,2 % і у податках на майно – 77,4%.

Протягом 2019 року профільним відділом проводилася робота по залученню громадян та суб’єктів господарювання до сплати за землю шляхом укладання договорів оренди землі, угод про відшкодування втрат від недоотримання коштів міським бюджетом за фактичне користування земельними ділянками. Начальником відділу правової роботи та кадрових питань Віталієм Бибиком постійно проводиться претензійно-позовна робота з метою відшкодування територіальній громаді міста Хорола в особі Хорольської міської ради збитків, заподіяних боржниками внаслідок порушення вимог земельного законодавства в судовому порядку.

У фокусі сесійного засідання було питання про покращення господарської діяльності КП «Комунсервіс» у сфері водопостачання та водовідведення. Директор КП «Комунсервіс» Станіслав Булатов звітував про фінансово-економічний стан підприємства у розрізі водопостачання та водовідведення та ознайомив депутатів із розробленим планом організаційно-правових заходів, спрямованих на покращення показників фінансово-господарської діяльності підприємства та виходу з економічної кризи. Ініціатива по розгляду цього питання належить депутату Володимиру Юрченку. На попередньому сесійному засіданні, яке відбулося 24 квітня 2020 року, він вніс пропозицію розробити план антикризових заходів для фінансового оздоровлення комунального підприємства «Комунсервіс», як інструменту антикризового управління. Розробка, погодження і реалізація в подальшому такого плану мають на меті покращення платоспроможності, ліквідності, підвищення рівня фінансово-економічної безпеки, подолання локальних криз підприємства, особливо у сфері надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Унесено зміни до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2020 рік, доповнивши розділ «Міжбюджетні трасферти» новим пунктом. Такі зміни нададуть можливість КНП «Хорольська центральна районна лікарня» придбати препарати інсуліну для безоплатного забезпечення хворих на цукровий діабет за рахунок субвенції з міського бюджету районному.

Окремим блоком питань розглянуто питання на врегулювання земельних відносин, по яким доповіли начальниця відділу архітектури, містобудування та земельних відносин Валентина Гайдай та спеціаліст відділу Віталій Микитенко. Усього прийнято рішення по 23-х земельних питаннях, які переважно стосувалися: надання дозволів на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою для передачі земельних ділянок у власність громадянам, припинення прав користування земельними ділянками, поновлення договорів оренди та сервітутного (обмеженого) землекористування та інші.

Останнім питанням розглянуто депутатське звернення стосовно компенсаційних виплат з пільгового перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Воно у подальшому буде адресовано голові Хорольської районної ради Мартюк В.А., голові Хорольської РДА Гловацькому Р.М. та начальнику управління соціального захисту населення Хорольської РДА Лопітько В.В. Ухвалене рішення буде направлено з метою сприяння у вирішенні питання по відшкодуванню коштів на покриття витрат з пільгового перевезення КП «Комунсервіс», який на сьогоднішній день є єдиним у місті перевізником окремих пільгових категорій громадян.

У різному розглянуто найбільш актуальні питання стосовно поточного (ямкового) ремонту доріг, зокрема в мікрорайоні МКК по вулиці Молодіжній, освітлення, претензійно-позовної роботи по платі за землю, стадії розробки основного містобудівного документу – Генерального плану тощо.

Пленарне засідання 78-ої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання в цілому пройшло конструктивно й результативно. Прийняті рішення (№1680-№1707) з їх переліком та протокол поіменного голосування по кожному питанню буде розміщено у встановлений чинним законодавством термін (не пізніше п’яти робочих днів з дня прийняття рішень) на цьому веб-сайті у відповідних вкладках головного меню «Міська влада» та на єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua. Посилання з каналу YouTube на повний відеозапис сесії буде розміщено у розділі "Відеоновини".

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Порядок денний

 пленарного засідання 78-ої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання

1. Про стан справляння плати за користування землею суб’єктами господарювання – юридичними та фізичними особами за 2019 рік.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

2.Про покращення господарської діяльності КП «Комунсервіс» у сфері водопостачання та водовідведення.

Доповідає: Булатов С.В. – директор КП «Комунсервіс».

3.Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2020 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

4.Про внесення змін до міського бюджету на 2020 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

Про регулювання земельних відносин у межах м.Хорол

Доповідає: Микитенко В.І. – спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

5.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

6.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу у власність громадянам.

7.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Одинцю В.М.

8.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Коробченко В.М.

9.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Волошину А.С.

10.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Олійнику В.В.

11.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Легкій Л.М. та гр. Ярошенко В.І.

12.Про продаж земельної  ділянки несільськогосподарського призначення гр. Свириденко І.М.

13.Про продаж земельної  ділянки несільськогосподарського призначення гр. Мальченку М.С.

14.Про затвердження акту комісії від 20.05.2020 р. «Про розгляд заяви гр. Одарченко Віри Іванівни щодо узгодження меж земельної ділянки в м. Хорол по вул. Б.Хмельницького, 18а».

15.Про розгляд заяви гр. Бурніса Р.М.

16.Про розгляд заяви гр. Благого А.О.

17.Про розгляд заяви гр. Свириденко Т.В.

18.Про розгляд заяви гр. Сазонова В.М.

19.Про надання дозволу на викуп земельної  ділянки Фізичній особі підприємцю Бові М.М.

20.Про надання дозволу на викуп земельної  ділянки Фізичній особі підприємцю Бові М.М.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

21.Про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Жураву В.М.

22.Про поновлення договору оренди з фізичною особою Косяченко Н.В.

23.Про розгляд листа щодо оренди на земельну ділянку з ТОВ «Хорол – Віталакт».

24.Про поновлення  договору сервітутного (обмеженого) землекористування для обслуговування вбудованих, прибудованих та вбудовано-прибудованих нежитлових приміщень з гр. Шаповалом А.Г.

25.Про припинення право користування (оренди) земельною ділянкою гр. Василенку Ю.М.

26.Про надання в користування на умовах сервітуту земельної ділянки фізичній особі підприємцю Склемі Б.В.

27.Про внесення змін до рішення 20 сесії Хорольської міської ради 6-го скликання від 10.02.2012 р. № 31.

28.Про депутатське звернення.

29.Різне.

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]