Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни центру міжрегіонального голова закладу також військовослужбовців міська цього створення професійної років сергій вітання футбольний міський навчальний німеччини міської
Срібний ювілей Міжрегіонального центру
2019-04-01

У перший день квітня 2019 року міський навчальний заклад – Міжрегіональний центр професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців відмітив ювілейну 25-річницю з дня свого створення. Цього святкового дня він приймав щирі вітання від запрошених почесних гостей, серед яких мав честь бути присутнім міський голова Сергій Волошин разом з колегами – заступником з питань діяльності виконавчих органів ради Яною Карманською, секретарем міської ради Валентиною Керекелицею і головою ГО «Ветеран Хорола», редактором газети «Наш Хорол» Галиною Козловою.

Вітання закладу цього дня адресували голова районної ради Віра Мартюк, виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Сергій Абрамов, міський голова Сергій Волошин, помічник-консультант нардепа Костянтина Іщейкіна Дмитро Кубрак, голова Хорольської районної профспілкової організації професійної спілки працівників АПК України Анатолій Балюк.

Так склалося історично, що Хорольська міська рада тісно пов’язана з Міжрегіональним центром, заклавши фундаментальну основу в його становленні й подальшій діяльності. У 1950 році рішенням міської ради було виділено приміщення трьох житлових будинків, які стали основною базою школи механізації сільського господарства і забезпечили навчальний процес по підготовці цінних кадрів для аграрного сектору Полтавщини. Через сім років матеріальна база зміцніла – наявні 150 га ріллі дали змогу організувати науково-виробниче учбове господарство. Підготовлені на високому рівні механізатори проходили практику на місці, а потім брали активну участь в освоєнні цілинних земель далеких географічних куточків – Сибіру, Алтаю і Казахстану.

У жовтні 1963 року школу механізації було реорганізовано і вона стала називатися сільським професійно-технічним училищем № 5, а в 1984 році перейменовано в Хорольське професійно-технічне училище № 45.

На території України діють лише три центри по перепідготовці звільнених у запас військовослужбовців – у м. Хорол, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області та в м. Києві. Ці навчальні заклади створено 1 квітня 25 років тому, відповідно до Міжурядової угоди України і Німеччини та постанови Кабінету міністрів України «Про організацію професійної перепідготовки військовослужбовців Західної групи військ і членів їх сімей, які прибувають з Федеративної Республіки Німеччини в Україну».

На урочистій лінійці директор Міжрегіонального центру Заєць В.І. розповів про історію його створення, а також заочно адресував вітання і висловив вдячність від себе особисто та від усього колективу своєму попереднику, наставнику, ветерану праці, шанованій у закладі і поза його межами людині – Заїці О.С.

Незважаючи на те, що навчальний заклад підпорядкований і фінансується Міністерством освіти і науки України, міська рада не стоїть осторонь його проблем. Тісна взаємодія і товариські відносини, налагоджені десятиліттями між центром і міською радою, направлені в першу чергу на зміцнення матеріально-технічної бази навчального закладу.

Із нагоди знаменної і важливої події в історії створення Міжрегіонального центру міська рада зробила ювіляру значимий і практично корисний подарунок. Перед урочистою лінійкою відбулась церемонія відкриття футбольного майданчику з традиційним пере різанням стрічки, яка, до речі, займе своє місце в музеї навчального закладу. Цей важливий об’єкт, що стимулюватиме бажання займатися спортом і фізичне загартування учнів Міжрегіонального центру, пройшов довгий тернистий шлях до довгоочікуваного моменту відкриття.

В цілому ідея побудувати сучасне футбольне поле, яке б відповідало умовам безпеки і створювало належні умови для фізичного розвитку різновікових категорій населення, виношувалася близько двох років. Нарешті ціль досягнуто – результат капітального будівництва вже радує учнівську молодь, а центральна частина міста стала більш впорядкованою і естетично привабливою. А що може бути більш цінним за щасливі очі людей, які щиро радіють новим змінам.

Ці позитивні зрушення у нашому місті не обійшлися без підтримки народного депутата України Костянтина Іщейкіна. Саме за його безпосереднім сприянням футбольний майданчик зі штучним покриттям загальною вартістю близько 1,5 млн. гривень. Будівництво відбулось за рахунок виділених асигнувань з державного бюджету на «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у сумі 639,6 тис. гривень. Дещо більшу частину коштів – 859,8 тис. грн., (що становить 57,3 % від загальної вартості об’єкту), також було залучено із міського бюджету.

Костянтин Іщейкін також був запрошений на урочистості, але з поважних причин не зміг бути особисто присутнім. Його помічник Kubrak Dmytro успішно впорався з дорученим завданням – привітав дирекцію та учнів центру з ювілейною річницею, а також вручив шкіряні м’ячі всім футбольним командам, які цього дня випробували новеньке поле.

Позитивні непідробні емоції присутніх гостей, педагогічного, трудового й учнівського колективів, ветеранів закладу створили піднесену атмосферу урочистості, а подарований футбольний майданчик ще довго буде доброю згадкою про цей святковий день.

Найбільш видовищним етапом святкового дійства став футбольний турнір, присвячений ювілейній річниці Міжрегіонального центру. За першість та кубок мера у двох лігах змагались дев’ять збірних команд з усього району, троє з яких отримали грамоти за здобуту перемогу, а шестеро відзначено подяками за участь.

Нових здобутків, перемог, успіхів та зростання на освітянській ниві нашому славному Міжрегіональному центру!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]