Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Шістнадцяте засідання виконкому: питання захисту прав дітей
2021-09-06

У понеділок, 6 вересня, відбулося шістнадцяте засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради. Під головуванням міського голови Сергія Волошина участь у роботі взяли 18 із 30 осіб персонального складу виконкому. Необхідність проведення позачергового засідання виникла через нагальну потребу присвоєння статусу дитини-сироти. Такий статус надаєтся дітям, у яких померли або загинули батьки, що підтверджується свідоцтвом про смерть кожного з них.

Служба у справах дітей виконавчого комітету Хорольської міської ради в межах своєї компетенції вирішує питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дітей. Тому такі питання розглядвються у невідкладному порядку. Одноголосно ухвалено рішення про присвоєння статусу дитини-сироти неповнолітній дитині, у якої померли батьки. Отриманий статус надає їй право на повне державне забезпечення і отримання передбачених законодавством пільг на підставі підтверджувального комплекту документів, що засвідчують обставини втрати батьківського піклування.

Також розглянуто два питання порядку денного стосовно надання дозволу для здійснення правочинів.  За попереднім рішенням комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Хорольської міської ради розглянуто заяву власника земельних ділянок сільськогосподарського призначення щодо надання дозволу на укладення договору дарування малолітній та неповнолітній дитині. Із відкриттям в Україні ринку землі актуальними стають питання укладення правочинів щодо земельних ділянок, тому до служби у справах дітей надходять заяви щодо надання дозволів на дарування малолітнім та неповнолітнім дітям.

У різному обговорили актуальне на сьогодні для побутових споживачів природнього газу питання заключення договору на постачання з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Член виконкому,  староста Новоаврамівського старостинського округу Олексій Романов запропонував долучитися до вирішення цього проблемного питання, щоб допомогти місцевим мешканцям подати заявки для переходу до нового постачальника. Пресслужба ТОВ «Полтавагаз збут» днями анонсувала оголошення про неможливість здійснювати суб’єктом господарювання постачання газу населенню за фіксованою річною ціною 9,99 грн/1 м³ через значне зростання ринкових цін на природний газ та відсутність доступу до ресурсу природного газу місцевого видобутку за соціальною ціною. Із вересня місяця цього року постачання блакитного палива здійснюватиме ГК «Нафтогаз» на основі укладеного договору. Нагадуємо, що є три доступні способи подачі заявки для приєднання до нового постачальника: 1) на сайті https://www.gas.ua, 2) на сайті Приват 24 та 3) у відділеннях Ощадбанку, ПУМБ, ТАС, NovaPay ГК Нова Пошта.

По завершенню засідання виконкому міський голова дав відповідні доручення для вирішення проблемних питань і хід їх виконання взяв під особистий контроль.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]