Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Розвиток українсько-канадського стратегічного партнерства
2017-03-17

В рамках міжнародного проекту «Партнерство заради розвитку міст ПРОМІС» 16 березня 2017 року відбувся міжвідомчий форум «Ефективне врядування в громадах – запорука прискореного розвитку Полтавщини», в якому взяв участь міський голова Сергій Волошин як представник органів влади Полтавської області. Форум відбувся в залі засідань Полтавської ОДА, що по вулиці Соборності, 45.

Модератором заходу була головний радник з питань врядування Проекту ПРОМІС Кейді Ворд, яка в своєму вітальному виступі розповіла присутнім про основні напрямки розвитку пілотного Проекту в Івано-Франківській, Вінницькій, Запорізькій та Полтавській областях.

Окрім модератора заходу до присутніх в залі звернулися голова Полтавської ОДА Валерій Головко, заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко та секретар Полтавської міської ради Оксана Деркач. Про інклюзивний розвиток громади, гендерну рівність як інструмент демократичного врядування та особливості демократичного врядування в канаді розповіли депутат міської ради міста Йорктон провінції Саскачеван Ренді Гулден та депутат міської ради міста Вон провінції Онтаріо Алан Шефман.

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) спрямовано на:

- зміцнення муніципального сектору в Україні;

- впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку;

- створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу;

- підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Наразі одним з нагальних питань є децентралізація, тому важливо скоординувати загальні зусилля з цієї теми.

Проект ПРОМІС впроваджується з квітня 2015 року по грудень 2020 року Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Проект ПРОМІС передбачає надання допомоги органам місцевого самоврядування у створені моделі «відкритого уряду» і запровадженні прозорого та колективного процесу прийняття рішень, який дозволить зацікавленим сторонам (організаціям громадянського суспільства, засобам масової інформації, представникам приватного сектору та громадянам) брати активнішу участь у формуванні та впровадженні стратегій і програм місцевого розвитку, розробці проектів місцевих рішень, спрямованих на розбудову територіальних громад. У фокусі Проекту ПРОМІС знаходиться намір запровадити в Україні модель «відкритого уряду» та забезпечення прозорості і ефективності прийняття рішень органами місцевого самоврядування шляхом формування і впровадження стратегічних планів відповідно до спільного бачення розвитку територіальних громад, а також шляхом формування місцевих нормативних актів/рішень, поліпшення управління, бюджетування і надання адміністративних послуг.

Проект ПРОМІС надаватиме технічну допомогу для стимулювання і підтримки зростання місцевих малих та середніх підприємств шляхом створення інституцій підтримки бізнесу, підвищення кваліфікації та навичок підприємців, а також реалізації програм органів місцевого самоврядування з підтримки підприємництва. Проект направлений на створення сприятливого бізнес-клімату для малого та середнього бізнесу з акцентом на жінок-підприємниць та екологічно чистий бізнес.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]