Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про зміни карантинних обмежень
2020-12-23

Інформуємо, що Кабінетом Міністрів України видано Постанову від 09 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Дана Постанова розміщена на сайті Кабінету Міністрів України та набрала чинності з 12 грудня 2020 року, крім пункту 43, який набирає чинності з 19 грудня 2020 року. Пункти 2-40 цієї постанови застосовуються з 00 годин 00 хвилин 19 грудня 2020 року.

Відповідно до даної Постанови на всій території України:

- продовжено карантин до 28 лютого 2021 року;

- з 00 годин 00 хв. 8 січня 2021 року до 00 годин 00 хв. 25 січня 2021 р. запроваджено додаткові обмежувальні заходи.

Просимо звернути увагу, що згідно цієї Постанови внесено зміни до режиму роботи закладів громадського харчування. Відповідно до підпунктів 11 та 12 пункту 2 заборонено:

11) проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів,Ю кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;

12) робота після 23-ої та до 7-ої години, із забороною проведення розрахункових операцій після 22-ої години, суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і діяльності після 23-ої години 31 грудня 220 року до 1-ої години 1 січня 2021 року.

Також внесено зміни до умов проведення масових заходів у закладах освіти. Відповідно до підпункту 18 пункту 2 Постанови заборонено проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Слід також врахувати обмеження, визначені пунктом 2 Постанови щодо проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних тощо) заходів, спортивних заходів, діяльності кінотеатрів та театрів, музеїв.

Відповідно до пункту 36 Постанови Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зобов’язано посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійснення протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, закладами громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринками, закладами, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

Крім того, звертаємо увагу, що щорічно, з початком підготовки до святкування передноворічних, Новорічних та Різдвяних свят, зростає попит населення на продовольчі та непродовольчі товари, внаслідок чого у закладах торгівельної мережі суттєво збільшується кількість відвідувачів. В умовах карантину дана ситуація сприяє виникненню порушень протиепідемічних вимог: скупчення людей в торгівельних закладах, недотримання соціальної дистанції між покупцями, недотримання маскового режиму.

Аналогічні ризики створюються на передноворічних ярмарках, у закладах громадського харчування, де відбуватимуться новорічні корпоративи, на площах перед новорічними ялинками. У підсумку, всі ці чинники можуть призвести до зростання захворюваності й посилення навантаження на медичну систему.

У закладах освіти, традиційно в цей час, розпочинається підготовка до святкування Дня Святого Миколая, Новорічних та Різдвяних свят. Враховуючи складну епідемічну ситуацію із захворюваннями на  коронавірусну інфекцію COVID-19 у дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах мають бути дотримані всі без пекові заходи, направлені на мінімізацію ризиків інфікування дітей.

 

 

Хорольське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]