Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про головне із квітневого засідання виконавчого комітету
2019-04-23

У плановому порядку, 23 квітня 2019 року, у залі засідань міської ради відбулося четверте засідання виконавчого комітету. За головуванням міського голови Сергія Волошина в його роботі взяли участь 9 членів виконавчого комітету із 12-ти осіб персонального складу. За наявності кворуму засідання визначено повноважним. Усього розглянуто 16 питань порядку денного, включаючи різне.

Ключовим питанням порядку денного був детальний розгляд і погодження інвестиційної Програми КП "Комунсервіс" по водопостачанню на 2019 рік, про яку доповіла економіст КП "Комунсервіс" Ірина Борисенко. Орієнтовні обсяги фінансування Програми становлять 390,0 тис. грн. на реалізацію таких заходів як: придбання лічильників обліку для обмінного фонду по повірці лічильників; придбання і встановлення електропускачу на центральний водогін, який знаходиться по вулиці Небесної Сотні, 102; придбання та встановлення електроконтактного манометру на водогоні по вулиці Олега Кошового; придбання конденсаторної установки з метою зменшення енерговитрат; придбання плит покриття; поточний ремонт водопровідної мережі по вулицях Лабівка та Незалежності (від будинку №7 до №13/12); придбання центробіжного, консольного, моноблочного насосного агрегату для насосної станції по вулиці Юрченка, 23 та поточний ремонт двох резервуарів для чистої води на центральному водогоні по вулиці Небесної Сотні, 102.

З урахуванням протоколу конкурсної комісії, терміном з 1 травня і на один рік, визначено виконавця послуг з вивезення твердих та рідких побутових відходів у місті Хоролі. Одноголосно прийнято рішення про визначення виконавцем цих послуг комунальне підприємство «Комунсервіс».

У ході розгляду питань порядку денного важливий акцент із сумним відтінком зосереджено на питанні надання адресної матеріальної допомоги мешканцям міста, які потребують фінансової підтримки на лікування тяжких хвороб або ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій. На виконання міської цільової соціальної Програми «Турбота» на 2019 рік вирішено надати матеріальну допомогу на лікування 21 громадянина і одній заявниці – на ремонт пошкоджених конструкцій житлового будинку внаслідок підтоплення. Вирішення соціальних проблем містян міськвиконкомом набуває особливої актуальності, а їх загострений характер, на жаль, обумовлений значним зростанням кількості тяжких захворювань, зокрема онкологічних, серед місцевого населення різновікових категорій. Попри обмежені фінансові можливості міська рада намагається допомогти всім без виключення громадянам, які звертаються з проханням допомогти.

Прийнято рішення про постановку на першочергову чергу квартирного обліку при виконавчому комітеті мешканця міста Кунатенка О.В., який виконував військовий обов’язок в зоні проведення антитерористичної операції і отримав статус учасника бойових дій. Заявника взято на облік на пільгових підставах з правом першочергового одержання житлових приміщень згідно із порядком постановлення на квартирну чергу при виконавчому комітеті. Громадяни можуть скористатися можливістю реалізувати своє законне право на забезпечення соціальних гарантій державою, у тому числі поліпшення житлових умов за умови відсутності власного житла, а також якщо: житлова площа помешкання людини менша за визначену Житловим кодексом норму – 13,65 кв.м. на одну особу; житло не відповідає технічним та санітарним нормам; громадянин має тяжкі форми деяких хронічних захворювань; людина живе в орендованому житлі чи гуртожитку; в одній кімнаті живе дві і більше сім’ї, незалежно від родинних відносин, або особи різної статі, старші за 9 років, крім подружжя.

Затверджено рішення, які були прийняті в робочому порядку між засіданнями виконкому, зокрема про організацію громадських робіт на території міста в 2019 році.

Профільним відділом підготовлено проекти рішень будівельного характеру, після розгляду яких прийнято відповідні рішення стосовно виділення в окремі одиниці квартир у житлових будинках, присвоєння окремих адрес об’єктам нерухомого майна та скасування рішення про перевірку законності встановлення металевої огорожі в приватному домоволодінні по вулиці Лабівка, 6 у зв’язку зі смертю забудовника.

У різному розглянуто ряд питань господарського характеру. Зокрема, до членів виконавчого комітету звернувся хоролець Ігор Стогній із проханням вирішити актуальну для багатьох містян проблему вільного доступу на територію Хорольського ботанічного саду. Особливо гостро ця проблема сприймається батьками малолітніх дітей, які наразі не мають фізичного доступу до екологічно чистої зони для відпочинку. Раніше будь-хто з бажаючих мав можливість прогулятися зеленими алеями природоохоронного об’єкту, але тепер її немає: територію дубового гаю огороджено металевим парканом, ворота замкнено навісними замками, входу-виходу взагалі немає. Батьки вимушені гуляти з дітками на візочках на узбіччі проїжджої частини вулиці, яка пролягає вздовж ботсаду. За результатами обговорення, вирішили звернутися у письмовій формі до директора Хорольського ботанічного саду Володимира Красовського з рекомендацією забезпечити відкритий доступ на територію природоохоронної зони для всіх громадян, а також запросити його для діалогу на наступне засідання виконавчого комітету.

Також у різному Олександр Хоміч, як представник АОСББ «Ініціатива» м. Хорол, порушив питання проведення двомісячника чистоти, заходи якого затверджено на попередньому засіданні виконавчого комітету 19 березня 2019 року на період із 25 березня по 25 травня. До участі в загальноміському заході по поліпшенню благоустрою та чистоти активно залучаються ОСББ, яких на сьогодні налічується вже півсотні. Керівники та члени ОСББ зіткнулися з проблемою вивезення сміття. КП «Комунсервіс» на платній основі надало послугу по встановленню причепу для навантаження сміття і подальшого вивезення. Однак представників ОСББ обурює така ситуація, коли захід загальноміський і КП «Комунсервіс» має безпосередньо брати участь в організації процесу по впорядкуванню прилеглих до ОСББ територій та їх благоустрою, а доводиться вирішувати проблеми за власні кошти. Директор КП «Комунсервіс» прояснив ситуацію з точки зору економічної доцільності та окупності послуг, які надаються на платній основі для забезпечення ліквідності, платоспроможності підприємства та уникнення його банкрутства.

Найбільш жвавим у емоційному плані було обговорення проблем ОСББ стосовно високого ступеню аварійності та регулярного виникнення заторів на водопровідно-каналізаційних мережах міста. Олександр Хоміч убачає за необхідне в невідкладному порядку здійснити прочищення центральної мережі комунальним підприємством. Владислав Вовк проінформував присутніх про те, що загальна протяжність водопровідно-каналізаційних комунікацій складає близько 12,5 тис. погонних метрів і на такі заходи потрібні значні обсяги фінансових ресурсів.

Міський голова запропонував у подальшому проводити не двомісячники, а місячники чистоти й порядку, щоб по його завершенню застосовувати штрафні санкції до тих городян, які ігнорують та всіляко нехтують правилами благоустрою та рішенням виконавчого комітету міської ради про проведення заходів з благоустрою та чистоти.

За підсумками засідання прийнято відповідні рішення виконавчого комітету (№32-46), які розміщено у формі відкритого доступу в розділі «Міська влада» на офіційному сайті міської ради, а повний відеозапис засідання – у розділі «Відео новини» та на каналі YouTube Хорольської міської ради.

Сергій Волошин висловив вдячність членам виконавчого комітету за тісну співпрацю, взаємопорозуміння, взаємопідтримку, поміркованість думок і поглядів, виваженість і об’єктивність у прийнятті важливих рішень соціально-економічного та господарського характеру для забезпечення добробуту й благополуччя хорольської громади.

Перелік

рішень виконавчого комітету, що включені

в протокол №4 від 23.04.2019 р.

Рішення, між засіданнями виконкому, прийняті в робочому порядку

№32

25.03.2019 р.

Про організацію громадських робіт у 2019 році

№33

10.04.2019 р.

Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік

Четверте планове засідання виконавчого комітету, 23.04.2019 р.

№34 23.04.2019 р. Про погодження інвестиційної програми КП "Комунсервіс" по водопостачанню на 2019 рік
№35 23.04.2019 р. Про визначення виконавця послуги з вивезення рідких побутових відходів у м.Хорол
№36 23.04.2019 р. Про визначення виконавця послуги з вивезення твердих побутових відходів у м.Хорол
№37 23.04.2019 р. Про надання матеріальної допомоги мешканцям міста
№38 23.04.2019 р. Про постановлення на квартирну чергу учасника бойових дій гр. Кунатенка О.В.
№39 23.04.2019 р. Про затвердження актів та надання дозволу на видалення дерев
№40 23.04.2019 р. Про виділення в окрему одиницю квартири в житловому будинку та присвоєння адреси гр. Перетяці В.К.
№41 23.04.2019 р. Про виділення в окрему одиницю квартири в житловому будинку та присвоєння адреси гр. Шатковській В.М.
№42 23.04.2019 р. Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Мальченку М.С.
№43 23.04.2019 р. Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Поповичу М.І.
№44 23.04.2019 р. Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Свириденко І.М.
№45 23.04.2019 р. Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Стеценку О.М.
№46 23.04.2019 р. Про скасування рішення виконавчого комітету Хорольської міської ради від 19 березня 2019 року №31

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]