Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про головне із червневого засідання виконкому
2020-06-16

У вівторок, 16 червня 2020 року, в залі засідань міської ради відбулося восьме планове засідання виконавчого комітету. У його роботі взяли участь 11 із 13-ти осіб персонального складу. За наявності кворуму червневе засідання виконкому визначено повноважним. До порядку денного включено 11 питань та різне, після розгляду й обговорення яких прийнято відповідні рішення.

По першому питанню доповів директор КП «Комунсервіс» Станіслав Булатов, який проінформував присутніх про забезпечення утримання в належному стані кладовищ, пам’ятників та інших місць поховань. Усього на території міста налічується 14 кладовищ, два із яких обслуговуються прибиральниками кладовища: Миколою Майбою – по вул. Благовіщенській і Миколою Тереньком – по вул. Небесної Сотні (на центральному кладовищі). Окрім того, на цих двох кладовищах ведеться облік захоронень. На роботи по догляду та утриманню кладовищ, пам’ятників та інших місць поховань на території міста залучено 17 працівників КП «Комунсервіс». Вони постійно виконують комплекс робіт, зокрема: викошують траву, вирубують поросль та сухостій, збирають та вивозять сміття по мірі його нагромадження, доглядають за занедбаними могилами та багато іншого.

Про стан обліку об’єктів безхазяйного майна та відумерлої спадщини на території міста доповів спеціаліст відділу правової роботи та кадрових питань Євгеній Шестаков. Він проінформував присутніх про те, що профільним відділом підготовлено й подано до суду 6 позовних заяв про визнання права власності за територіальною громадою міста Хорола. Крім того, замовлено виготовлення технічної документації на 8 об’єктів нерухомого майна, які перейшли у комунальну власність. Виявлено та взято на облік безхазяйного майна 10 житлових об’єктів нерухомості та один – нежитловий (недіюча котельня по вулиці Кременчуцькій, 2А). У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано будівлю ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго» – недіючу котельню по вулиці Шевченка, 19, як власність територіальної громади міста.

Ухвалено рішення про надання матеріальної допомоги мешканцям міста на лікування тяжких хвороб, реабілітацію та придбання дороговартісних ліків. Попередньо, на засіданні комісії  щодо надання одноразової матеріальної допомоги жителям міста Хорола опрацьовано звернення 20-ти заявників. Усі вони були розглянуті позитивно й рекомендовані до затвердження виконкомом. На підставі прийнятого рішення хорольці отримають адресну матеріальну допомогу в різних розмірах, у залежності від тяжкості встановлених діагнозів.

Окремим блоком розглянуто питання щодо надання дозволів на проведення робіт будівельного характеру, які стосувалися переважно впорядкування адрес житлових будівель з господарськими будівлями і спорудами, приватних земельних ділянок та гаражів за заявами громадян. Присвоєно адреси об’єктам нерухомого майна – виробничим будівлям з допоміжними господарськими будівлями та спорудами та адміністративній будівлі, які утворилися внаслідок поділу існуючого об’єкту нерухомості АТ «Полтаваобленерго». Спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Віталій Микитенко доповів по питанню надання дозволу фізичній особі-підприємцю на облаштування автомобільної стоянки (зупинки) з твердим асфальтовим покриттям загального користування для тимчасового паркування автомобілів біля приватної присадибної земельної ділянки по вул. Миргородській, 82/1. Члени виконкому позитивно розглянули звернення заявника і надали дозвіл на облаштування автомобільної зупинки, але за умов дотримання вимог державних будівельних норм та забезпечення безпеки дорожнього руху.

У різному розглянуто звернення мешканців ОСББ «Незалежність 23» стосовно вирішення проблемних питань мікрорайону, які виникли після реалізації проєкту «Євродвір» у кінці минулого року. Зокрема, вони стурбовані станом дорожнього покриття внутрішньоквартальних проїздів, які псують загальний вигляд на фоні капітально відремонтованих новою плиткою з бордюрним каменем тротуарів. Також мешканці багатоквартирних житлових будинків центрального мікрорайону міста (а це близько 300 сімей) просять посприяти вирішити питання із власником будівлі комерційного призначення, стіни якої мають естетично непривабливий вигляд, осипаються і потребують капітального ремонту. Міський голова Сергій Волошин пообіцяв посприяти у вирішенні проблемних питань та, зокрема, запропонував прийняти протокольне рішення про винесення на розгляд чергової сесії питання щодо виділення коштів із міського бюджету. Власника будівлі буде зобов’язано провести ремонтні роботи проблемної стіни для ліквідації обсипання і покращення її загального естетичного вигляду.

Також у різному активно обговорювалися проблема стану автодоріг міста, зокрема в мікрорайоні МКК. Член виконкому Олександр Хоміч ініціював розгляд цього питання задля прискорення вирішення проблеми ямковості ділянки дороги з пожвавленим рухом. Він аргументував тим, що ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування» планує розширювати автотранспортний парк і не хотілося б погіршувати технічний стан нових молоковозів через бездоріжжя. Міський голова Сергій Волошин дав вичерпну відповідь стосовно проблем фінансування на поточний (ямковий) ремонт доріг міста через невиконання бюджету. Але пообіцяв знайти інші шляхи вирішення актуальної і найбільш болючої для містян проблеми.

У цілому засідання відбулося в діловій та конструктивній атмосфері з досягненням повного взаєморозуміння задля вирішення важливих питань громади соціально-економічного, адміністративно-господарського та містобудівного характеру.

Прийняті на засіданні рішення виконкому (№66-76) у встановлені законодавством терміни буде оприлюднено у формі відкритих даних на офіційному сайті міської ради у вкладці «Прийняті рішення виконкому в 2020 р.» розділу «Міська влада» та на єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua. Повний відеозапис засідання буде розміщено у розділі «Відео новини» та на каналі YouTube

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Перелік

рішень виконавчого комітету, що включені

в протокол №8 від 16.06.2020 р.

Восьме планове засідання виконавчого комітету, 16.06.2020 р.

№66

16.06.2020 р.

Про забезпечення утримання в належному стані кладовищ, пам’ятників та інших місць поховань

№67

16.06.2020 р.

Про стан обліку об’єктів безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території міста

№68

16.06.2020 р.

Про припинення дії дозволу гр. Синягівській В.Д. на користування та збереження нерухомого майна з ознаками безхазяйного по вул. Піски, 3 в м. Хорол

№69

16.06.2020 р.

Про надання матеріальної допомоги мешканцям міста

№70

16.06.2020 р.

Про видачу довідки про утримання гр. Дігтяря В.М.

№71

16.06.2020 р.

Про впорядкування адреси об’єкту нерухомого майна гр. Вакуленку В.О.

№72

16.06.2020 р.

Про впорядкування адреси об’єкту нерухомого майна гр. Тарабану М.Г.

№73

16.06.2020 р.

Про надання дозволу на облаштування автомобільної стоянки (зупинки) гр. Носенку В.О. у м. Хорол по вул. Миргородська

№74

16.06.2020 р.

Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Личко О.М.

№75

16.06.2020 р.

Про впорядкування адреси об’єкту нерухомого майна гр. Бородатій Л.В.

№76

16.06.2020 р.

Про присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна Акціонерному товариству «Полтаваобленерго»

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]