Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про головне із червневого засідання виконавчого комітету
2019-06-14

Наприкінці другого робочого тижня, 14 червня, у залі засідань міської ради відбулося сьоме планове засідання виконавчого комітету. У його роботі за головуванням секретаря ради Валентини Керекелиці взяло участь 9 членів виконкому із 12-ти осіб затверджено персонального складу. Усього розглянуто 16 питань порядку денного, включаючи різне.

Основний акцент у питаннях порядку денного було зосереджено на розгляді питань господарського характеру. Так, зокрема, у зв’язку з незадовільним станом дорожнього покриття та виконанням капітального ремонту по вулиці Небесної Сотні (на спуску до вул. І.Хмари та на ділянці від будинку №13 до вул. 8 Березня), виникла необхідність обмежити рух транспортних засобів. Однією з головних причин пошкодження та руйнування дорожнього полотна на окремих ділянках автомобільних доріг міста загального користування є рух великогабаритного та важковагового транспорту. Дбаючи про безпеку учасників дорожнього руху та з метою уникнення подальших деформацій асфальтового покриття доріг під впливом динамічних навантажень вантажівками, одноголосно прийнято рішення «Про обмеження руху транспортних засобів по вулицях м. Хорол».  Комунальне підприємство зобов’язано встановити дорожні знаки "Рух вантажних автомобілів заборонено" на в’їздах у місто. Хорольському відділу поліції ГУНП України в Полтавській області рекомендовано дотримуватися вимог прийнятого рішення виконкому в частині обмеження руху автомобільного транспорту загальною вагою понад 3,5 т. на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення.

Після доповіді заступника міського голови Яни Карманської, членами виконавчого комітету ухвалено рішення про стан обліку безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території міста. Також затверджено перелік об’єктів нерухомого майна, які перебувають у комунальній власності міської ради.

Про забезпечення утримання в належному стані міських кладовищ, пам’ятників та інших місць поховань доповів майстер з благоустрою Олександр Скубієнко. Із початку цього року постійно проводилися роботи по благоустрою міських кладовищ: викошувалися бур’яни, вивозилося сміття, вирубувалися поросль, стадійно старі, аварійні та сухостійні дерева, видалялися аварійно-небезпечні гілки. Навесні поточного року проведено комплекс робіт по поточному ремонту пам’ятників, братських могил та інших місць захоронень на території міста. Новою плиткою викладено підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку із заміною сходів, оновлено прилеглу зону пам’ятного знаку воїнам-афганцям і учасникам бойових дій на території інших держав, а також Братської могили радянських воїнів та військовополонених.

З метою створення краси, затишку й порядку на території  міста, а також залучення представників різних інститутів громадянського суспільства до активної участі в цій благородній справі, прийнято рішення про громадський контроль у сфері благоустрою. У рамках цього рішення затверджено Положення, визначено персональний склад громадських інспекторів та затверджено перелік посадових осіб, які уповноважені складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Найбільш довго й емоційно тривала дискусія між представником КП «Комунсервіс» – інженером з експлуатації споруд та устаткування водопровідно-каналізаційного господарства Сергієм Дядюренком та представниками АОСББ «Ініціатива» м. Хорол. На попередньому плановому засіданні виконкому, 22 травня цього року, член виконавчого комітету Олександр Хоміч від імені АОСББ «Ініціатива» м. Хорол ініціював розгляд звернення з приводу розмежування та визначення балансоутримувачів міської каналізаційної мережі. За результатами вивчення цього питання КП «Комунсервіс» повідомив, що вуличні мережі водовідведення, як об’єкт комунальної власності,  знаходяться на балансі самого підприємства. Каналізаційні мережі міста передано у господарське відання КП «Комунсервіс» згідно з рішенням виконавчого комітету «Про утримання каналізаційних мереж та фінансову дисципліну» від 29 березня 2017 року №63 та рішенням 32-ї сесії Хорольської міської ради сьомого скликання «Про прийняття у комунальну власність каналізаційної мережі» від 28 липня 2017 року №749. Окрім того, інженером комунального підприємства зазначено, що дворові мережі водовідведення та каналізаційні з’єднувальні лінії є власністю ОСББ і, відповідно, мають утримуватися за власний рахунок. Спірне питання з приводу розмежування мережі водовідведення та її обслуговування не знаходить вирішення на протязі тривалого періоду. Згідно статті 6 Господарського Кодексу України міська рада, як орган місцевого самоврядування, та її посадові особи не можуть втручатися у господарські відносини. Одним із альтернативних варіантів розв’язання проблемного питання між сторонами є його вирішення в судовому порядку.

Розглянуто внутрішні технічні питання, які стосуються змін у складі адмінкомісії та комісії по управлінню безхазяйним майном на території міста. Ухвалено рішення про надання двом громадянам довідок про утримання до дня смерті їх годувальників. 

Профільним відділом підготовлено проекти рішень будівельного характеру, по результатах розгляду яких прийнято відповідні рішення щодо присвоєння і відмову в присвоєнні адрес об’єктам нерухомого майна громадян.

Додатково включено на розгляд до порядку денного звернення голови АОСББ «Хорол» Ігоря Стеценка. Від імені мешканців мікрорайону голова асоціації висловив своє занепокоєння з приводу некомфортних умов проживання через наявність у повітрі неприємного запаху, який розповсюджується із свинокомплексу (ТОВ «СКХ»).  

За підсумками розгляду питань порядку денного планового червневого засідання виконкому прийнято рішення виконавчого комітету (№62-76), які в установлені чинним законодавством терміни буде розміщено у формі відкритих даних у розділі «Міська влада», а повний відеозапис засідання – у розділі «Відео новини» та на каналі YouTube Хорольської міської ради.

Головуюча на засіданні Валентина Керекелиця адресувала слова вдячності членам виконавчого комітету за високу громадську позицію у напрямку вирішення актуальних проблем та забезпечення суспільними благами населення нашого міста.

 

Перелік

рішень виконавчого комітету, що включені

в протокол №7 від 14.06.2019 р.

 

Рішення між засіданнями виконкому, прийняті в робочому порядку

№62

10.06.2019р.

Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік

Сьоме планове засідання виконавчого комітету, 14.06.2019 р.

№63

14.06.2019р.

Про затвердження переліку об’єктів нерухомого майна, які перебувають у комунальній власності Хорольської міської ради

№64

14.06.2019р.

Про стан обліку об’єктів безхазяйного майна та майна відумерлої спадщини на території міста

№65

14.06.2019р.

Про забезпечення утримання в належному стані кладовищ, пам’ятників та інших місць поховань

№66

14.06.2019р.

Про обмеження руху транспортних засобів по вулицях м.Хорол

№67

14.06.2019р.

Про громадський контроль у сфері благоустрою м.Хорол

№68

14.06.2019р.

Про розгляд звернення АОСББ «Ініціатива» м. Хорол

№69

14.06.2019р.

Про створення комісії по управлінню безхазяйним майном на території міста

№70

14.06.2019р.

Про внесення змін до складу адміністративної комісії

№71

14.06.2019р.

Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Новак В.О.

№72

14.06.2019р.

Про розгляд заяви гр. Кузуб Л.А.

№73

14.06.2019р.

Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Хорольської міської ради від 18.10.2017 р. № 197

№74

14.06.2019р.

Про видачу довідки про утримання гр. Тютюнник В.Б.

№75

14.06.2019р.

Про видачу довідки про утримання гр. Сергеєвій Г.Ф.

№76

14.06.2019р.

Про розгляд звернення АОСББ «Хорол»

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]