Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

тисяч зайнятості безробітних служби роботи обласної робітники отримали населення вакансій працевлаштовані людей проходили кількість обласна тисяча роботодавців працівники сфери мі
Полтавська обласна служба зайнятості інформує!
2020-01-15

Відділ інформаційної роботи Полтавської обласної служби зайнятості інформує населення про результати діяльності в розрізі наданих послуг та матеріального забезпечення безробітних за 2019 звітний рік. Послугами  обласної  служби зайнятості за минулий рік скористалося 58,6 тисяч безробітних, що на 4,7 тисяч або 7,5% менше, ніж за 2018 рік.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти 2018 року на 5% до 9,9 тисяч. База вільних робочих місць збільшилась на 7,3%  до 77,6 тисяч вакансій.

Роботу отримали 26,5 тисяч людей

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 49,3 тисяч людей. У тому числі 28,3 тисяч осіб, або 57,4%, працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Із загальної чисельності працевлаштованих, 31 безробітний отримав  виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 672 безробітних, із яких 257 осіб недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 415 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва.

14,1 тисяч бажаючих заробили на громадських і тимчасових роботах

Обласна служба зайнятості забезпечила тимчасову зайнятість 14,1 тисяч громадян.  

Найпоширеніші види громадських робіт такі: екологічний захист навколишнього середовища, впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни, інформування населення про субсидії, благоустрій, роботи із соціально-вразливими верствами населення, інші роботи соціального напрямку.  

 6,8 тисяч безробітних проходили профнавчання

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи сучасним вимогам роботодавців,  протягом 2019 року, за направленням обласної служби зайнятості, 6,8 тисяч безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 3,2 тисяч безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальністю «медсестринство» отримали 152 особи.   

 На обліку – 21 тисяча безробітних  

У регіональній службі зайнятості станом на 1 січня 2020 року перебувала 21 тисяча безробітних.  Із них 18,4 тисяч осіб отримували допомогу по безробіттю.

За професійними групами серед зазначеної чисельності зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролю технологічного устаткування, складання обладнання та машин (30,5%), представники найпростіших професій (14,2%), працівники сфери торгівлі та послуг(12,7%), а також законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (9,8%).

3,1 тисяч вакансій 

Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 січня 2020 року,  становила 3,1 тисяч одиниць.

У базі даних служби зайнятості також містилася інформація про 2,1 тисяч пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільшим попитом на ринку праці користуються кваліфіковані робітники з інструментом (25,6%), працівники сфери торгівлі та послуг (16,2%), робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (16%).

 

 

Відділ інформаційної роботи Полтавського

обласного центру зайнятості.

Тел.: (0532) 51-84-38.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]