Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

інвалідністю людей організації проблем засідання правління катерини участь голови україни» всеукраїнська організація громадської мартюк фінансову візочників особливим травня заплановано спі
Особливим людям – особлива увага...
2019-04-22

З-поміж нас є люди, найбільш соціально вразливі, про яких не варто забувати і потрібно намагатися всебічно підтримувати їх у прагненні жити повноцінним і різнобарвним життям у нашому сучасному суспільстві. Я завжди відкритий до людей, але з особливим щемом у серці відношусь до людей з інвалідністю. Вони, які, як ніхто, потребують уваги й підтримки оточуючих.

У нашому місті з недавніх пір успішно працює та об’єднує людей з інвалідністю в єдину дружну родину Хорольський місцевий осередок Громадської організації «Всеукраїнська організація Союз осіб з інвалідністю України», який очолює Катерина Мартюк. За ініціативи голови організації та ради правління районного осередку людей з інвалідністю у понеділок, 22 квітня 2019 року, в офісному приміщенні по вулиці Незалежності, 65/20 (колишнього РАЦСу) відбулося відкрите засідання. Радо відгукнувся на запрошення Катерини Яківни взяти участь у роботі засідання, адже кілька років поспіль міська рада, як суб’єкт владних повноважень, тісно співпрацює з громадською організацією, намагається не стояти осторонь нагальних проблем людей з інвалідністю і забезпечує інформаційну, організаційну, матеріальну й фінансову підтримку при проведенні культурно-розважальних, спортивних масових заходів тощо.

За головуванням Катерини Мартюк у робочому засіданні взяло участь 17 осіб – представників громадської організації, я, як міський голова, та заступник голови Хорольської районної ради Роман Гловацький.

Обговорили ряд актуальних питань стосовно вирішення соціально-побутових проблем та підготовки до організації та проведення масових заходів у весняно-літній період з метою соціальної адаптації людей з інвалідністю, у тому числі візочників. У суботу, 4 травня 2019 року, ініціативною групою заплановано провести регіональну спартакіаду з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби за права осіб з інвалідністю, який світова, європейська та українська спільноти щорічно відзначають 5 травня. Від себе особисто надав фінансову допомогу для підготовки та проведення заходу на належному рівні, зокрема для придбання медалей, дипломів та кубків учасникам спортивних змагань.

Очільник міської влади також посприяв у вирішенні питання забезпечення учасників спартакіади харчуванням, залучивши до доброчинної діяльності власників міських закладів громадського харчування. Гарантовано пообіцяв підтримку в намірах ради правління ГО «Всеукраїнська організація Союз осіб з інвалідністю України» реалізувати ще один проект, який шляхетний в моральному аспекті та корисний в плані живого спілкування. Цей проект полягає у створенні табору реабілітації та соціальної адаптації осіб з інвалідністю, в т.ч. візочників, на лоні мальовничої природи, на березі річки Хорол у селі Вишняки (відомою в народі як "Чайка" та "моряцький пляж"), із наметами, смачними стравами, приготовленими власноруч на вогнищі, під музичний супровід на гітарі та в атмосфері теплого спілкування людей, яких з різних причин нелегка доля об’єднала в одну велику родину. Орієнтовно заплановано організувати наметове містечко для людей із інвалідністю на кінець липня цього року.

Вирішили ряд організаційних проблем та визначили орієнтири в напрямку подолання тимчасових складностей спілки осіб із інвалідністю. А спільними зусиллями подолати можна все, навіть те, що інколи здається занадто амбітним і практично неможливим.

Головне не втрачати віри ні за яких життєвих обставин!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]