Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Основні питання другої позачергової сесії: формування виконавчого комітету
2020-12-09

Активно розпочалася робота Хорольської міської ради VIII скликання в умовах реалізації реформи децентралізації. У середу, 09 грудня 2020 року, відбулося пленарне засідання другої позачергової сесії ради у залі засідань адміністративної будівлі міста Хорола по вулиці 1 Травня, 4. У роботі сесії взяли участь 24 депутати із 26-ти загального складу ради. За наявністю кворуму, який складає 14 депутатів, засідання сесії визначено повноважним.

На початку сесійного засідання міський голова Сергій Волошин урочисто вручив посвідчення депутата Хорольської міської ради VIII скликання Олександру Хрипку, який був відсутній на установчій сесії. Також голова поставив до відома депутатів про утворення депутатської фракції політичної партії «Довіра» у складі 7 осіб: Анатолія Вовка, Миколи Гавриленка, Сергія Григораша, Яни Карманської, Валентини Керекелиці, Ганни Костюк та Степана Маюка.

Головуючий на засіданні Хорольський міський голова Сергій Волошин ознайомив присутніх з регламентом сесійного засідання та порядком денним, до якого включено три питання з різним.

По питанню земельних відносин доповів спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Віталій Микитенко. Після розгляду питання на врегулювання земельних відносин на території громади прийнято рішення про ініціювання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Хорольської міської ради. Як пояснила начальник відділу у Хорольському районі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Надія Титенко, до таких земель за цільовим призначенням відносяться рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги, що  знаходяться за межами населених пунктів колишнього Хорольського району. У зв’язку з реорганізацію Хорольської міської ради та з метою забезпечення виконання Указу Президента України №449/2020 від 15.10.2020 року «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, постанови КМУ від 16.11.2020 року №1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» вирішено направити клопотання Головному управлінню Держгеокадастру в Полтавській області про передачу земель у комунальну власність територіальної громади.

Друге питання стосувалося утворення виконавчого комітету ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу. Воно викликало найбільше суперечностей і дискусій у колі депутатів, погляди яких розбіглися стосовно кількісного і персонального складу виконкому. Однак вдалося ухвалити рішення за наявністю кворуму ради і важливий виконавчий орган ради все-таки сформовано і найближчим часом приступить до вирішення важливих соціально-економічних та фінансово-господарських питань усієї громади. Визначено чисельність Хорольського виконавчого комітету в складі 24 особи. Затверджено його персональний склад, до якого по структурі увійшли міський голова Волошин С.М., секретар ради Бойко Ю.В. та заступник міського голови Місніченко В.О. За пропозицією міського голови до складу виконкому включено керівників комунальних підприємств – міського КП «Комунсервіс» в особі Булатова С.В. та двох сільських – Клепачівського та Покровськобагачанського (за посадами). Поіменним голосуванням депутати затвердили у складі виконкому представників підприємств, установ, громадських організацій, фермерських господарств та громадських активістів. Інтереси громади у складі виконкому представлятимуть: директор ТОВ «Ковалі» Барило Н.К., волонтер та підприємець Стогній І.О., начальник Хорольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Бурлака Г.М., голова правління СВК «Перемога» Пасюта А.Г., заступник директора ТОВ "Хорольський завод дитячих продуктів харчування" Гулєнцов Ю.В., генеральний директор ПП «Хорольська механізована пекарня» Верхогляд І.І., директор СТОВ «Мусіївське» Гомон Н.М., голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Міщенко М.І., член правління АОСББ «Ініціатива» м. Хорол Гловацька В.Р., представник Хорольської ДЕГС Миргородської УЕГС АТ «Полтавагаз» Кіященко М.В., заступник керівника з питань безпеки Вишняківського МПД ДП «Укрспирт» Лещенко Ю.В., голова ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України» Москалець М.М. та представник ГО Барило Л.М., заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення КНП «Хорольський районний центр ПМСД» Радченко Г.Б., голова громадської Ради підприємців Гавриленко Р.В., громадський активіст Рева С.М., головний лікар КНП «Хорольська ЦРЛ» Виноград М.В.

У ході активного спілкування порушувалися питання подальшого розвитку новоствореної громади Хорольщини. Зокрема, у різному головний лікар КНП «Хорольська ЦРЛ» Михайло Виноград  звернувся до очільника громади узгодити видатки з міського бюджету на фінансування закладів охорони здоров’я в наступному році.

Повний відеозапис другої позачергової сесії Хорольської міської ради VIII скликання – завантажити.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]