Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Основні акценти в засіданні виконавчого комітету міської ради
2019-03-19

За  головуванням міського голови Волошина С.М. 19 березня 2019 року проведено третє планове в поточному році засідання виконавчого комітету. Участь у цьому засіданні взяло 10 із 12-ти осіб персонального складу виконкому, що складає більше половини його загального складу. За наявності кворуму засідання визначено повноважним. Розглянуто 11 питань порядку денного, включаючи різне.

У епіцентрі уваги був розгляд інформації про стан справляння плати за користування землею суб’єктами господарювання підприємствами – фізичними та юридичними особами за 2018 рік, а також ухвалення поточних рішень із соціальних питань, містобудівної діяльності, роботи виконавчого комітету.

Спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Головченко Т.М. доповіла присутнім на засіданні про те, що плата за землю є другим за обсягом джерелом податкових надходжень до міського бюджету серед місцевих податків після єдиного податку. Так у минулому звітному році обсяг єдиного податку склав 9 млн. 074,6 тис. грн., а плата за землю – 4 млн. 446,7 тис. грн. За 2018 рік питома вага плати за землю в загальних податкових надходженнях бюджету міста склала 23 %, в місцевих податках – 31 %, а в податку на майно – 82 %. У порівнянні з 2017 роком фактичні надходження від плати за землю у 2018 році збільшилися на 356,2 тис. грн. або на 8,7 %. Позитивна динаміка спостерігається і в показниках надходжень від орендної плати за користування землею в межах міста. Так у звітному періоді бюджет поповнився за рахунок надходження орендної плати на 3 млн. 772,0 тис. грн., що на 376,1 тис. грн. (11,1 %) більше, порівняно з 2017 роком. Працівниками виконавчого апарату міської ради постійно проводиться робота по виявленню та залученню суб’єктів господарювання до оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки та робота по визначенню та відшкодування збитків міській раді як власнику землі із землекористувачів-боржників у судовому порядку.

Членами виконавчого комітету затверджено заходи по проведенню загальноміського двомісячника чистоти і благоустрою на території міста, який заплановано з 25 березня по 25 травня 2019 року. На питання господарського характеру і готовність КП «Комунсервіс» до виконання робіт у рамках запланованих заходів дав вичерпні відповіді майстер з благоустрою Скубієнко О.Б.

У всьому світі активно проходять акції і заходи по збереженню довкілля, у соціальних мережах стають популярними екологічні челенджі (наприклад флешмоб #trashtag), коли люди діляться світлинами прибраних територій. Сподіваємось, що і хорольці долучаться до такої благородної справи і допоможуть у боротьбі з накопиченим сміттям, яке душить і спотворює наше прекрасне місто.

Затверджено списки громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Хорольської міської ради. На сьогодні квартирна черга налічує 82 особи, які потребують поліпшення житлових умов, у тому числі пільгових категорій: 12 – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа (5 із них отримали соціальне житло в 2018 році); 33 – учасники бойових дій в зоні проведення АТО (ООС); 3 – багатодітні сім’ї, які мають троє і більше дітей; 3 – постраждалі внаслідок катастрофи на ЧАЕС; 1 – одинока мати; 2 – судді; 2 – прокурори; 3 – працівники національної поліції; 2 – переселенці; 1 – інвалід з дитинства; 2 – педагоги і 3 – військовослужбовці. Членами виконкому рекомендовано продовжити роботу по прийому заяв по квартирному обліку та уточненню облікових даних. Поіменний перелік громадян, які перебувають на квартирній черзі, з датами прийняття на облік найближчим часом буде розміщено на офіційному сайті міської ради.

Також ухвалено рішення про постановку на першочергову чергу квартирного обліку при виконавчому комітеті мешканця міста Дорофтея Р.М., який виконував військовий обов’язок в зоні проведення антитерористичної операції, отримав статус учасника бойових дій і має право на подальше забезпечення соціальних гарантій у плані поліпшення житлових умов через відсутність власного. Таким же правом у подальшому може скористатися і Кучер Р.П. – дитина, позбавлена батьківського піклування, якого також поставлено на квартирний облік у позачергову чергу одноголосним схваленням рішення членами виконкому.

З метою вирішення гострих соціальних проблем у рамках «Міської Програми «Турбота» на 2019 рік» прийнято рішення про надання адресної матеріальної допомоги мешканцям міста в кількості 22-х осіб, які потребують кошти на лікування тяжких захворювань. Згідно з висновками комісії заявникам призначено грошову допомогу, розмір якої залежить від тяжкості хвороб, їх ускладнень, матеріально-побутових умов проживання.

З 1 травня 2019 року завершується термін дії протокольного рішення конкурсної комісії, яким визначено КП «Комунсервіс» виконавцем послуг з вивезення твердих та рідких побутових відходів у м. Хорол. У зв’язку з цим оголошено конкурс на визначення виконавця цих послуг та затверджено перелік конкурсної документації та склад конкурсної комісії, яка призначить переможця по завершенню кінцевого терміну подання конкурсних пропозицій – 22 квітня 2019 року.

Прийнято два рішення будівельного характеру: про затвердження акту комісії і зобов'язання демонтажу сомовільно збудованої металевої огорожі та про присвоєння окремої адреси об'єкту нерухомого майна, проекти яких підготовлено профільним відділом.

Прийняті рішення виконавчого комітету (№22-31) розміщено в формі відкритого доступу в розділі «Міська влада» на офіційному сайті міської ради, а повний відеозапис засідання – в розділі «Відео новини» та на каналі YouTube Хорольської міської ради.

Міський голова адресував слова щирої вдячності учасникам робочого засідання за цікаву, плідну та корисну співпрацю, взаємопорозуміння, а також прийняття обґрунтованих, зважених і конструктивних рішень заради добробуту і соціально-економічного благополуччя громади міста.

Перелік

рішень виконавчого комітету, що включені

в протокол №3 від 19.03.2019 р.

 

Третє планове засідання виконавчого комітету, 19.03.2019 р.

№22

19.03.2019 р.

Про стан справляння плати за користування землею суб’єктами господарювання підприємствами фізичними та юридичними особами за 2018 рік

№23

19.03.2019 р.

Про заходи по проведенню загальноміського двомісячника чистоти і благоустрою

№24

19.03.2019 р.

Про затвердження квартирної черги

№25

19.03.2019 р.

Про постановку на квартирну чергу Дорофтея Р.М.

№26

19.03.2019 р.

Про постановку на квартирну чергу Кучера Р.П.

№27

19.03.2019 р.

Про надання матеріальної допомоги мешканцям міста

№28

19.03.2019 р.

Про проведення конкурсу на визначення виконавця послуги з вивезення рідких побутових відходів у м. Хорол

№29

19.03.2019 р.

Про проведення конкурсу на визначення виконавця послуги з вивезення твердих побутових відходів у м. Хорол

№30

19.03.2019 р.

Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Докторову І.М.

№31

19.03.2019 р.

Про затвердження акту комісії від 28 лютого 2019 р. «Про перевірку законності встановлення металевої огорожі гр. Гончаренком Миколою Федоровичем в м. Хорол по вул. Лабівка, 6»

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]