Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Основні акценти в засіданні виконавчого комітету
2019-02-19

Як і планувалося, 19 лютого відбулося друге в цьому році засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради. Участь в робочому засіданні взяло 11 із 12-ти осіб персонального складу. Засідання визначено повноважним за наявності більше половини членів виконавчого комітету загального складу та розглянуто 9 питань порядку денного, включаючи різне. Традиційно засідання проведено за головуванням міського голови Волошина С.М. і за результатами розгляду питань прийнято відповідні рішення соціально-економічного та господарського характеру (№14-№21), які оприлюднюються у відкритому доступі на офіційному сайті міської ради.

Перед офіційною частиною засідання виконкому привітали керівника Хорольського районного сектору ДСНС України у Полтавській області Гриневича Василя Васильовича з присвоєнням чергового після майора службового звання – підполковника. Очільнику територіального підрозділу органів виконавчої влади в Хорольському районі побажали міцного здоров’я, витримки, загартованості й успіхів у професійній діяльності.

Ключовим питанням засідання виконкому був звіт директора КП «Комунсервіс» Вовка В.І. про фінансово-господарську діяльність комунального підприємства за 2018 рік. У цілому за фінансовими показниками діяльності та за результатами виконаних робіт і наданих житлово-комунальних послуг по місту роботу КП «Комунсервіс» за минулий звітний рік можна визнати задовільною.

Гриневич В.В. поцікавився у Вовка В.І. про стан ситуації із заміною гідрантів на проблемних об’єктах. Директор КП «Комунсервіс» повідомив, що в 2018 році три старі й непридатні до експлуатації гідранти замінено на новопридбані, а влітку 2019 року заплановано придбати й замінити ще близько 3-4 штук.

Підводячи підсумки роботи КП «Комунсервіс» як основного господарюючого суб’єкту на території міста, міський голова зробив наголос на необхідності проведення комплексу робіт у 2019 році для поліпшення благоустрою: кронування дерев, побілка бордюр вапном,  регулярне прибирання сміття в громадських місцях, приведення висаджених туй до ладу, вивезення протиожеледної піщано-соляної суміші за межі міста для уникнення загибелі рослин та багато іншого.

Найбільш жваво й детально учасниками робочого засідання обговорено питання про здійснення комунальним підприємством заходів для запобігання підтоплення потенційно небезпечних ділянок у кількох мікрорайонах міста. Цього року зима була дуже щедрою на атмосферні опади і комунальники ледве впоралися з розчищенням доріг і тротуарів від снігових заметів. А от через потепління, яке прогнозується синоптиками, і стрімке танення снігової маси місто може стикнутися ще з однією проблемою – паводком. Саме на цьому було акцентовано особливу увагу, адже через підтоплення навесні та в літньо-осінній період після сильних злив постраждали мешканці житлових будинків по вулиці Миргородська №99 та №101, а також приватних домоволодінь по вулиці Мічуріна.

З початком весни  КП «Комунсервіс» зобов’язується здійснити комплекс антипаводкових заходів із залученням 6-ти працівників та спеціалізованої техніки: МТЗ-82, ЮМЗ-6 екскаватор «Борекс» та ГАЗ 53 самоскид. По вулиці Миргородській, Мічуріна та Ватутіна планується провести роботи по очищенню від снігу та мулу дренажних труб, які проходять під автошляхом М-03 «Київ-Харків-Довжанський». Працівники КП «Комунсервіс» також виконають: очищення ливневої каналізації по вулиці Небесної Сотні від Хорольського міжрегіонального центру по спуску до вулиці Івана Хмари; очищення дренажного трубопроводу по вулиці Береговій для проходження води з міста в болотисту місцевість, по вулиці Садовій та по всій довжині річки Рудки (по вулицях Кобища, Набережна та Лагодинська) та інше.

Гриневич В.В. наголосив на необхідності консолідації спільних зусиль між районним сектором ДСНС та органом місцевого самоврядування. У межах наявних технічних та матеріальних резервів подекуди відбувається зволікання з оперативними діями по запобіганню затоплень. Тому закликав до більш тісної співпраці і не доводити стан справ до критичного: краще завчасно й узгоджено попередити надзвичайні ситуації, аніж долати їх наслідки.

Прийнято рішення про постановку на першочергову чергу квартирного обліку при виконавчому комітеті мешканця міста Мелікяна В.Р., який виконував військовий обов’язок в зоні проведення антитерористичної операції і отримав статус учасника бойових дій. На виконання чинного законодавства України виконком здійснює постановку на квартирну чергу громадян, які мають статус ветеранів війни, для подальшого забезпечення соціальних гарантій, у тому числі поліпшення житлових умов за умови відсутності власного житла.

Одноголосно ухвалено рішення про надання адресної матеріальної допомоги мешканцям міста в кількості 20-ти осіб, які потребують допомоги на лікування тяжких хвороб або на придбання вакцин. На виконання діючої в цьому році міської соціальної Програми «Турбота» розмір грошової допомоги призначається за висновками комісії і залежить від тяжкості хвороб чи їх ускладнень.

Прийняті рішення виконавчого комітету (№14-21) розміщено в формі відкритого доступу в розділі «Міська влада» на офіційному сайті міської ради, а повний відеозапис засідання – в розділі «Відео новини» та на каналі YouTube Хорольської міської ради.

Міський голова щиро вдячний членам виконавчого комітету за плідну співпрацю та прийняття зважених компромісних рішень в інтересах громади міста!

 

Перелік

рішень виконавчого комітету, що включені

в протокол №2 від 19.02.2019 р.

 

Друге планове засідання виконавчого комітету, 19.02.2019 р.

№14

19.02.2019 р.

Про фінансово-господарську діяльність КП «Комунсервіс» у 2018 році

№15

19.02.2019 р.

Про заходи щодо попередження підтоплення у весняний період на території міста

№16

19.02.2019 р.

Про поставлення на квартирний облік учасника бойових дій Мелікяна В.Р.

№17

19.02.2019 р.

Про створення комісії з питань житлово-комунальних та інших тарифів

№18

19.02.2019 р.

Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Безпалько О.П.

№19

19.02.2019 р.

Про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна гр. Труш Л.М.

№20

19.02.2019 р.

Про уточнення адреси об’єкту нерухомого майна гр. Федорець І.О., Федорець Т.М., Федорець К.І.,  Федорець В.І. та Федорець В.І.

№21

19.02.2019 р.

Про надання матеріальної допомоги жителям міста

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]