Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Новини третьої сесії: прийнято бюджет Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік
2020-12-23

Реформа децентралізації впроваджується повним ходом і Хорольська міська рада, як представницький орган місцевого самоврядування, після місцевих виборів 25 жовтня цього року запрацювала по-новому. У результаті  децентралізації влади в Україні Урядом та Верховною Радою створено 1469 територіальних громад замість 11,5 тисячі й утворено 136 районів замість 490.

Для новоствореної Хорольської міської територіальної громади на черзі постало розв’язання низки важливих питань. Від них залежатиме подальше існування комфортного і безпечного життєвого середовища уже не самого міста Хорола, а всієї міської територіальної громади. Головною передумовою для створення спроможної, фінансово-самодостатньої  громади та здобуття нових можливостей розвитку є прийняття бюджету, за яким вона житиме весь наступний рік.

Задля того, щоб жителі Хорольської міської територіальної громади отримували належні послуги в освітній, медичній, соціальній та інших сферах, а також задля формування сучасної інфраструктури, 23 грудня активно і довготривало працювали депутати міськради на пленарному засіданні третьої сесії. У ході жвавих і емоційних дискусій обговорили ряд питань та прийняли відповідні рішення, які визначать подальшу долю громади.

Усього на розгляд сесії винесено 36 питань порядку денного: 26 питань – з основної діяльності, 9 – на врегулювання земельних відносин та різне. За результатами поіменного голосування прийнято відповідні рішення. У різному внесено зміни до складу постійних комісій: депутата міської ради Олену Баканову включено до складу комісії з питань економічного розвитку, планування бюджету, залучення інвестицій та підприємництва на заміну депутата Станіслава Корякіна, якого натомість включено до складу постійної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту. Питання затвердження Регламенту Хорольської міської ради направлено на доопрацювання і перенесено на розгляд чергової сесії. Після детального вивчення проблематики питання створення в громаді центру надання адміністративних послуг рішення не прийнято. 

На розгляд і затвердження депутатам було представлено 13 Програм, за яким відбуватиметься фінансування на 2021-2025 роки заходів у різних сферах життєдіяльності громади. Зокрема, ухвалено: Програми культури, туризму та охорону культурної спадщини, соціального захисту населення, зайнятості, розвитку фізичної культури і спорту, освіти, оздоровлення та відпочинку дітей. Особливу увагу акцентували на розгляді комплексних Програм розвитку та підтримки комунальних некомерційних підприємств «Хорольська центральна районна лікарня», «Хорольський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та Програми інфекційного контролю для ПМСД. Також затверджено соціальну Програму «Турбота», Програму розвитку комунальної організації «Трудовий архів Хорольської міської ради». На заключення розглянули основну ключову Програму соціального та економічного розвитку новоствореної Хорольської міської територіальної громади на наступний рік. Основні напрямки діяльності та заходи Програми соціально-економічного розвитку направлені на виконання робіт з поточного (ямкового) та капітального ремонту доріг, тротуарів, реалізацію програм-переможців обласного конкурсу «Бюджет участі» та ін., виготовлення проєктно-кошторисної документації на об’єкти капітального будівництва, зокрема на реконструкцію та капремонт водопровідної та каналізаційної мереж. З метою посилення контролю за використанням бюджетних коштів у частині видатків на поточний ремонт доріг згідно Програми соціального і економічного розвитку депутат міської ради Олександр Хрипко вніс пропозицію про створення робочої групи по підготовці переліку вулиць (та інших топонімів) в межах територіальної громади, де буде проводитися поточний (ямковий) ремонт.

Для вирішення основних господарських завдань на території громади депутати затвердили Програму «Благоустрою та комунального господарства». У рамках заходів цієї Програми передбачено матеріально-технічне забезпечення трьох комунальних підприємств: КП «Комунсервіс» міста Хорола, Покровськобагачанського КП «Господар» та Клепачівського КП «Добробут». На цих «трьох китах» буде триматися усе комунальне господарство нової територіальної громади. Від їх роботи залежатиме чистота, порядок і лад населених пунктів у межах колишнього Хорольського району. Хорольський міський голова Сергій Волошин завжди по-особливому опікувався і намагався налагодити максимально ефективну роботу КП «Комунсервіс». Тепер він буде координувати і контролювати роботу всіх трьох комунальних установ, аби їх посилена праця дала якнайкращий результат. У рамках цієї Програми також закладено кошти на придбання автобуса для вирішення проблем пасажирських перевезень сільського населення на маршрутах загального користування.  

Головний акцент уваги було зосереджено депутатами при розгляді питання бюджету Хорольської міської ради на 2021 рік. Начальниця новоутвореного фінансового управління – Людмила Бровко представила на затвердження складений проєкт бюджету з матеріалами до нього. Затверджений бюджет буде виконуватися у наступному році з використанням відповідних бюджетних асигнувань для забезпечення завдань і функцій, що здійснюються Хорольською міською радою та її виконавчим комітетом.

Сподіваємося, що всі прийняті на сесії рішення будуть закладені в фундаментальну основу суспільно корисних справ і забезпечать подальший сталий розвиток і процвітання нашої громади.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]