Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

доповідає земельних відділу відносин архітектури містобудування микитенко міської начальника міста хорол хорольської україни сесії міського звернення комунсервіс» рішення власність мі
Новини із сесійної зали
2019-10-04

У плановому порядку, 4 жовтня 2019 року відбулося пленарне засідання 70-ої сесії. Головуючим на засіданні був міський голова Сергій Волошин. Присутні на засіданні депутати в кількості 18 осіб розглянули 23 питань порядку денного, включаючи різне.

До початку розгляду питань порядку денного у роботі сесії взяли участь голова Хорольської РДА Лариса Звірко, голова Хорольської райради Віра Мартюк, директор Хорольської гімназії Микола Копайгора, директор Хорольського НВК Надія Дігтяр.

Окрім того, участь у роботі сесії взяли т.в.о. директора КП «Комунсервіс» Станіслав Булатов, економіст підприємства Ірина Борисенко та представники виконавчого апарату міської ради. Представники районної влади та освітніх закладів завітали на сесію з метою вирішення проблеми, яка нависла, як дамоклів меч, над  двома міськими школами (гімназією та НВК) перед самим початком опалювального сезону. Справа в тому, що надавач послуг з теплопостачання ТОВ «Полтава-теплоенерго» в усній формі погрожує відмовитися опалювати навчальні заклади через те, що міськвиконком не погодив скориговані тарифи. Складність ситуації ще і втому, що у школах є лише модульні котельні з твердопаливними котлами, а газові котли відсутні. Постачальник звернувся до міської ради з проханням скоригувати тариф, у чому йому було відмовлено відповідним рішенням виконкому від 17 вересня 2019 року на підставі ст.20 Закону України «Про теплопостачання». У правовому полі міська рада не задовільнила прохання постачальника теплової енергії підняти тариф до розміру – 1808,01 грн/Гкал без ПДВ. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України 25 вересня 2019 року затвердило вартість 1 Гкал в розмірі 1500,9 грн без ПДВ і цей показник був одним із ключових для міської ради при прийнятті рішення у відмові ТОВ «Полтава-теплоенерго» підвищити тариф. На сьогоднішній день від постачальника жодних претензій, оскаржень чи пропозицій не надходило. У разі їх надходження питання буде вирішуватися в судовому порядку. Згідно договірних умов між відділом освіти, молоді та спорту Хорольської РДА і ТОВ «Полтава-теплоенерго» постачальник зобов’язується надавати послуги з теплопостачання до 31 грудня 2019 року.

Заслухано та прийнято проєкт «Придбання спеціалізованої техніки для очищення та днопоглиблення водоймищ Хорольського району Полтавської області», який направлено до участі в конкурсі Полтавської обласної ради проєктів розвитку територіальних громад. Інформацію доповідача взято до відома і передбачено виділити 70,0 тис. гривень на реалізацію запланованих екологічних заходів для співфінансування проєкту в разі перемоги наступного року. Паралельно з цим проєктом погоджено ще один – «Хорол – безпечне та комфортне місто Полтавської області» на 2020 рік, який подано до участі в обласному конкурсі з сумою співфінансування 268,0 тис. гривень. Загальна вартість проєкту складає 582,0 тис. гривень, із яких 49% – кошти обласного бюджету, 46% – міської ради і 5% – партнерських організацій. За умови здобуття перемоги в конкурсі міська рада має намір придбати і встановити на 36 ділянках вуличної мережі міста 55 оглядових відеокамер  і 5 – із функцією розпізнавання автомобільних номерних знаків та ідентифікації обличчя людини. Тож сподіваємося, що міська рада здобуде перемогу і Хорол завдяки реалізації проєкту стане безпечним містом. Система відеонагляду дозволить забезпечити правопорядок, публічну безпеку, охорону прав, свобод та інтересів громадян, юридичних осіб від протиправних зазіхань, посилену безпеку дорожнього руху, високий рівень розкриття злочинів, встановлення адміністративних правопорушень та покращення криміногенної ситуації.  

Питання про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території міста Хорол знято із розгляду в зв’язку з трагедією, яка сталася напередодні з полтавською патрульною поліцейською Мариною Фетч. У 35 річному віці сержант поліції загинула при виконанні службових обов’язків у Лубнах на автошляху М 03 "Київ - Харків - Довжанський".

Із метою забезпечення беззбиткової діяльності КП «Комунсервіс» та надання ним житлово-комунальних послуг споживачам із збереженням якісних і кількісних показників на нормативному рівні, депутатами затверджено Програму відшкодування різниці в тарифах комунальному підприємству «Комунсервіс» на 2019 рік.  КП «Комунсервіс», який діє на підставі Статуту, надає послуги з водопостачання, водовідведення та з пасажироперевезення громадським транспортом (автобусом «Еталон») на міському маршруті. Прийнята Програма надасть можливість відшкодувати комунальному підприємству з міського бюджету різницю між розміром встановлених тарифів на вказані житлово-комунальні послуги та економічно обґрунтованими витратами на їх виробництво. Хорольська міська рада, як суб’єкт владних повноважень, встановлює, погоджує і коригує рішеннями виконавчого комітету тарифи надавачам послуг. Так як діючі тарифи на житлово-комунальні послуги не покривають витрати та унеможливлюють отримання прибутку, міська рада в межах своїх повноважень зобов’язується компенсувати різницю в тарифах КП «Комунсервіс». Відшкодування в рамках ухваленої Програми дасть можливість знизити суми кредиторської заборгованості КП «Комунсервіс», зокрема по заробітній платі, єдиному соцвнеску, оплаті за енергоносії, податкових та інших зобов’язаннях. У свою чергу зниження розміру кредиторської заборгованість забезпечить стабільну фінансово-господарську діяльність комунального підприємства. По суті, відшкодування різниці в тарифах надавачу комунальних послуг для населення міста – це реальне додаткове джерело фінансування, яке дасть можливість виконувати поточні ремонти мережі водопровідної, каналізаційної мережі, забезпечувати технічне обслуговування і ремонт комунального автобусу тощо.

Депутатами затверджено проєктно-кошторисні документи для реалізації в майбутньому трьох об’єктів будівельної інфраструктури: 1) капітальний ремонт проїзної частини та тротуару по пров. Банний; 2) капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини вул. Зубанівська на ділянці від буд. №15 до вул. 8-го Березня; 3) капітальний ремонт пішохідних доріжок з благоустроєм території навколо пам’ятного знаку Братська могила «10 тисяч жертв фашизму» по вул. Петро-Павлівська.

За результатами поіменного голосування прийнято рішення про виключення з переліку об’єктів комунальної власності квартири №18 по вул. Незалежності, 74 в м.Хорол. Квартира за вказаною адресою, яка до цього перебувала в комунальній власності територіальної громади міста Хорола, передана у власність громадянам, які скористалися правом приватизації житла. На підставі письмового звернення жителів квартири №2 у будинку по вул. Лагодинська, 30 у місті Хоролі щодо прийняття квартири в комунальну власність, задоволено їх прохання з подальшим включенням об’єкту нерухомості до переліку об’єктів комунальної власності.

У зв’язку з необхідністю коригування орієнтовних сум фінансування та доповнення новими заходами  Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2019 рік внесено зміни до розділів «Тротуари», «Дороги», «Вуличне освітлення»,  «водопровідна мережа»  та «Інші заходи».

Розглянуто блок питань про регулювання земельних відносин у межах міста й прийнято відповідні рішення. Міська рада, як суб’єкт владних повноважень, вирішує земельні відносини з орендарями земельних ділянок, які є муніципальною власністю. Усього прийнято 11 рішень про надання дозволів на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок для передачі у власність громадянам, поновлення та припинення договорів оренди земельних ділянок різного призначення та інші, які регулюють земельні відносини на території міста.

Депутати міської ради від фракції ВО «Батьківщина» мають чітку визначену позицію щодо недопущення продажу земель сільськогосподарського призначення. Земля в Україні є найважливішим природним ресурсом, основним національним багатством, головним капіталом нації й невід’ємною складовою для розвитку аграрного сектора економіки, а тому повинна перебувати під особливим наглядом держави. Так як ще й досі продовжуються військові дії на сході країни, то дозвіл на продаж землі є прямою загрозою втрати території. Питання відкриття ринку землі має вирішуватися шляхом відкритого народного референдуму. З метою продовження мораторію на продаж земель до 2025 року вони ініціювали направити звернення від імені всіх депутатів Хорольської міськради до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Звернення депутатів фракції ВО «Батьківщина» не знайшло необхідної підтримки більшістю депутатського складу, тож рішення не прийнято через брак кворуму.

На завершальному етапі сесійного засідання депутат Світлана Міщенко зачитала звернення від комунального некомерційного підприємства «Хорольська центральна районна лікарня» Хорольської районної ради про проблеми з фінансовим забезпеченням медичних закладів. Як стверджується в листі за підписом головного лікаря Михайла Винограда, на сьогоднішній день проблема утримання районної лікарні стала надзвичайно критичною – скоротилися ліжко-місця у відділеннях та сама їх кількість, у тому числі об'єднано гінекологічне відділення з хірургічним, назріла кадрова проблема через заборгованість по виплаті заробітної плати, її низький рівень та багато іншого. Окрім наслідків впровадження пілотного проєкту з трансформації вторинної ланки медицини, як зазначила доповідачка, постала й проблема забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном через неповне забезпечення цієї державної програми. За умови наявності у міському бюджеті коштів із вільних залишків, як пообіцяв міський голова, буде перераховано 80,0 тис. гривень субвенційно з міського бюджету районному на придбання життєво необхідного препарату. Більша сума – у розмірі 642,5 тис. гривень, яку просить надати керівництво районної лікарні, не передбачена міською цільовою Програмою «Охорони здоров’я міста Хорол на 2016-2019 роки» і при формуванні бюджету на 2019 рік такі кошти не закладалися. Після жвавої дискусії депутати вирішили направити звернення до Асоціації міст України для подальшого сприяння (через звернення у відповідні інстанції) у вирішенні складної ситуації в медицині.

З метою всебічного і об’єктивного висвітлення всіх аспектів діяльності Хорольської міської ради, а також з метою забезпечення гласності, прозорості та відкритості, всі прийняті рішення (№1495 - №1515) з переліком, протокол поіменного голосування та повний відеозапис 70-го пленарного засідання сесії у встановлені чинним законодавством терміни буде розміщено на офіційному сайті міської ради у відповідних розділах головного меню. Повний відеозапис пленарного засідання 70-ої сесії розміщено у вкладці "Відео новини" та на каналі YouTube.

Міський голова Сергій Волошин подякував депутатам за плідну співпрацю, взаємопідтримку та консолідацію зусиль в напрямку вирішення важливих соціально-економічних проблем міста і забезпечення інтересів хорольців.

Порядок денний

 пленарного засідання 70-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

04.10.2019 р.

 

1.Про проєкт «Придбання спеціалізованої техніки для очищення та днопоглиблення водоймищ Хорольського району Полтавської області».

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

2.Про погодження проєкту «Хорол – безпечне та комфортне місто Полтавської області» на 2020 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

3.Про Програму відшкодування різниці в тарифах комунальному підприємству «Комунсервіс» на 2019 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

4.Про затвердження проєктно-кошторисних документацій.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

5.Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорол на 2019 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

6.Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

7.Про виключення з переліку об’єктів комунальної власності квартири №18 по вул. Незалежності, 74 в м.Хорол.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

8.Про прийняття у комунальну власність квартири №2 по вул. Лагодинська, 30 в м.Хорол.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

9.Про внесення змін до додатку 1 рішення 67 сесії міської ради від 26.07.2019 року №1449 «Про згоду та прийняття у комунальну власність територіальної громади міста об’єкту нерухомості – насосної станції».

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

10.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

11.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

12.Про поновлення договору оренди на земельну ділянку Фермерському господарству «Софіївка В».

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

13.Про поновлення договорів оренди на земельні ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «Інфініті».

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

14.Про поновлення дії рішення 53-ї сесії Хорольської міської ради 7-го скликання від 28 вересня 2018 р. №1216.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

15.Про розгляд заяви гр. Ганаги О.М.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

16.Про надання дозволу на викуп земельної  ділянки гр. Голованю О.В.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

17.Про надання дозволу на викуп земельної  ділянки гр. Голованю О.В.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

18.Про припинення права користування земельною ділянкою гр. Стеценку О.М.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

19.Про надання в постійне користування земельної ділянки Головному управлінню Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

20.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Скопич Т.П.

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

21.Про звернення депутатів Хоролсьької міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні.

22.Про розгляд звернення КНП «Хорольська ЦРЛ» Хорольської районної ради.

23.Різне.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]