Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської доповідає міського міста затвердження земельних питань сесії голови землеустрою хорол ділянки громади земельної хорольської власність засідання депутатами хорол»
Новини із сесійної зали
2019-02-01

У останній день січня відбулося перше в 2019 році й 59-е – у сьомому скликанні пленарне засідання сесії Хорольської міської ради. Присутніх на засіданні за головуванням міського голови Волошина було 18 осіб, які забезпечили кворум. Відповідно, за наявності більше половини – 14 осіб чисельного складу, засідання визначено повноважним.

У роботі сесії взяли участь: голова ГО «Ветеран Хорола», редактор газети «Наш Хорол» Козлова Г.М., директор КП «Комунсервіс» Вовк В.І., голова Спортивної ради при виконавчому комітеті Савін О.К., представник Церкви Всіх Святих, в землях Русі просіявших релігійної громади Української православної церкви м.Хорол Полтавської області, релігійної громади Успенської Української православної церкви – настоятель Покас О.В., представник Свято-Успенського собору релігійної громади Української православної церкви м.Хорол – настоятель Лега В.С. та представники виконавчого апарату міської ради.

У першу чергу, перед початком роботи сесії, присутні урочисто вшанували пам'ять полеглого на сході України героя війни – нашого хорольця Андрія Миколайовича Корни. Проходячи військову службу за контрактом, сержант 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Збройних Сил України загинув 12 жовтня 2018 року в районі смт Зайцеве Донецької області в результаті розриву гранати. За дорученням депутата Полтавської обласної ради Ляшка Руслана Віталійовича батькові загиблого 27-річного військовослужбовця Корні Миколі Олексійовичу вручили нагрудний знак облради «За вірність народу України» І ступеня. Цією почесною нагородою відзначено посмертно мужнього воїна згідно з розпорядженням голови Полтавської обласної ради Біленького Ю.О. від 03.12.2018 р. №253. Вічна пам'ять і слава нашому Герою!

Традиційно, перед початком робочого засідання, привітали іменинника січня – депутата Кривчуна Володимира Миколайовича, який 27 січня відзначив 40-річний ювілей. Зичимо здоров’я, наснаги на добрі справи, ділової ініціативи, активної громадської позиції для захисту інтересів і прав своїх виборців, успіхів, особистого щастя й благополуччя.

За прийнятим до відома й затвердженим депутатами порядком денним розглянуто 27 питань, включаючи різне. Прийняті відповідні рішення фінансового, господарського та соціально-економічного змісту для розвитку громади міста і реалізації функцій виконавчої влади Хорольської міської ради в межах визначених чинним законодавством України повноважень.

Основний акцент порядку денного сесії був зосереджений на розгляді й затвердженні звітів про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста та міського бюджету за 2018 рік, які попередньо 28 січня 2019 року були затвердженні виконавчим комітетом міської ради. Також актуальне питання, яке колективно найбільш жваво обговорювалося, стосувалося звіту директора КП «Комунсервіс» Вовка В.І. про заходи боротьби зі сніговими заметами та належне утримання доріг у зимовий період. Депутати вкрай незадоволені організацією роботи по розчищенню в’їздів-виїздів, об’їзних шляхів, доріг і тротуарів на території міста, особливо окраїн. Директор КП «Комунсервіс» Вовк В.І. запропонував ефективний шлях вирішення актуальної проблеми боротьби зі сніговими заметами, звернувшись до депутатів із проханням придбати спеціалізовану техніку на базі вантажного автомобіля марки КрАЗ.

З метою забезпечення високого рівня безпеки учасників дорожнього руху, зниження рівня аварійності, покращення технічного стану вулично-дорожньої мережі та створення належних умов для забезпечення комфортного та безпечного руху водіїв та перехожих депутатами затверджено «Програму безпеки дорожнього руху в м. Хорол на 2019-2021 роки». Загальний орієнтовний обсяг фінансування для реалізації заходів Програми складає 445,0 тис. грн. на три роки.

З метою ефективного використання майна, яке знаходиться на території міста й належить громаді, прийнято у комунальну власність будівлю ясел-саду «Незабудка», яка знаходиться по вул. Молодіжній, 13.

Багатоквартирний житловий будинок по вул. Незалежності, 92, передано з балансу КП «Комунсервіс» на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Мальва», яке очолює Кіященко Марина Василівна. Одноголосно затверджено депутатами проектно-кошторисну документацію, яка забезпечить можливість в подальшому виконати роботи по реконструкції будівлі міської ради.

З метою всебічного і об’єктивного висвітлення всіх аспектів діяльності Хорольської міської ради рішенням сесії визначено друкованим засобом масової інформації для розміщення офіційних документів (рішень сесії, рішень виконавчого комітету, проектів регуляторних актів, регуляторних актів та інших офіційних документів) – газету «Наш Хорол» громадської організації «Ветеран Хорола». У своїй роботі ГО «Ветеран Хорола» в особі керівника і редактора Галини Михайлівни Козлової має в подальшому зберігати тематичну спрямованість. Нагадаємо, що підписання угоди між сторонами (Хорольською міською радою в особі міського голови Волошина С.М. та головою ГО «Ветеран Хорола» Козловою Г.М.) про передачу прав на заснування друкованого засобу масової інформації (газети «Наш Хорол») відбулося на виконання рішення п’ятдесят сьомої позачергової сесії Хорольської міської ради сьомого скликання “Про реформування друкованого засобу масової інформації газети «Наш Хорол»“ від 7 грудня 2018 року №1291. Згідно цього ж рішення міська рада вийшла зі складу засновників друкованого засобу масової інформації газети «Наш Хорол», визначивши ГО «Ветеран Хорола» своїм правонаступником. Бажаємо новому редактору, представникам громадської організації, членам редколегії творчої наснаги та успішної реалізації й ефективного забезпечення формування державної політики в інформаційній та видавничій сферах міста Хорола.

З метою покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів згідно деяких змін у Бюджетному Кодексі України депутатами затверджено Положення про туристичний збір. Також встановлено нові ставки туристичного збору на 2019 рік в розмірі 0,1% – для внутрішнього туризму та 1,0% – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

У зв’язку із необхідністю відзначення 15 лютого цього року Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів і 30-ої річниці виведення останньої колони військ з Афганістану вирішено виділити кошти на придбання ювілейних нагород та організацію вогнику для хорольських ветеранів Афганістану. Відповідно прийнято рішення про внесення змін до «Програми масових заходів Хорольської міської ради на 2018-2019 роки».

Затверджено розпорядження міського голови, які були прийняті у міжсесійний період з метою виділення одноразової матеріальної допомоги на поховання громадян, які, як безробітні, не були зареєстровані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, не перебували на обліку в Хорольській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості та на обліку в Лубенському об’єднаному управлінні пенсійного фонду України. Рішенням шостої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання «Про встановлення розміру допомоги на поховання» від 29 січня 2016 року №106 встановлено розмір допомоги в сумі 1759,0 грн. у зимовий період і 1455,0 грн. – у літній.

Як суб’єкт владних повноважень, міська рада здійснює регулювання земельних відносин на території міста Хорола. У полі зору депутатів на завершальному етапі проведення сесійного засідання було 13 питань порядку денного на вирішення земельних відносин з орендарями земельних ділянок, які є власністю ради. Депутатами розглянуто й прийнято 12 рішень, які стосуються надання дозволів на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок для передачі у власність громадянам, поновлення або припинення договорів оренди земельних ділянок різного призначення. Не знайшло підтримки у депутатів прохання Церкви Всіх Святих, в землях Русі просіявших релігійної громади УПЦ надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій в м. Хорол по вул. Бибиківська, 25 для надання в постійне користування.

На завершальному акорді сесійного засідання депутатом Володимиром Володимировичем Третяком озвучено колективне звернення 18-ти депутатів міської ради до народного депутата України Костянтина Євгеновича Іщейкіна з проханням вирішити актуальні й життєво важливі проблеми міської громади. Депутатами окреслено першочергові завдання для відновлення і розвитку стратегічно важливої інфраструктури міста та його окраїн, зокрема: водопостачання, водовідведення та поводження з твердими побутовими відходами. Відмітивши позитивну діяльність нардепа для покращення благоустрою міста Хорола в попередньому періоді, депутати міськради звернулися з низкою прохань для сприяння у їх вирішенні. По-перше: придбати та ввести в експлуатацію сортувальну станцію на міському сміттєзвалищі. По-друге: побудувати нові свердловини для гарантованого забезпечення мешканців мікрорайону «Райагробуд» питною водою. По-третє: побудувати нові міські очисні споруди з метою недопущення екологічної катастрофи в місті.

За результатами поіменного голосування депутатами ухвалено відповідні рішення (№1313-1337).

Повний відеозапис пленарного засідання 59 чергової сесії найближчим часом буде розміщено у вкладці "Відео новини" та на каналі YouTube.

Міський голова Волошин Сергій Михайлович щиро вдячний депутатам за плідну співпрацю та консолідацію зусиль в напрямку ефективного вирішення важливих для громади міста питань.

Порядок денний

 пленарного засідання 59-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

31.01.2019 р.

 

1.Про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Хорол на 2018 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

2.Про затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2018 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

3.Про заходи боротьби зі сніговими заметами та належному утриманню міських доріг у зимовий період.

Доповідає: Вовк В.І. – директор КП «Комунсервіс».

4.Про затвердження Програми безпеки дорожнього руху в м. Хорол на 2019-2021 роки.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

5.Про прийняття у комунальну власність будівлі ясел-саду «Незабудка».

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

6.Про затвердження проектно-кошторисної документації.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

7.Про передачу на баланс ОСББ «Мальва, 92».

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

8.Про внесення змін до Статуту КП «Комунсервіс».

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

9.Про розміщення інформації міської ради в газеті «Наш Хорол».

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

10.Про затвердження Положення про туристичний збір.

Доповідає: Захарова Т.В. – начальник відділу соціально-економічного та стратегічного розвитку міста.

11.Про внесення змін до «Програми проведення масових заходів Хорольської міської ради на 2018-2019 роки».

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

12.Про затвердження рішень і розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

 

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

 

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

13.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

14.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

15.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Галимурзі М.І.

16.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Кобець Л.М.

17.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Тимченко О.В.

18.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Яценко О.О.

19.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Борисенку Р.В.

20.Про надання згоди на об’єднання  земельних ділянок гр. Мартюку М.Б.

21.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) фізичній особі-підприємцю Демиденку В.М.

22.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Всіх святих, в землях Русі просіявших релігійної громади Української православної церкви м. Хорол Полтавської області.

Доповідає: Головченко Т.М. – спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

23.Про поновлення договорів оренди на земельні ділянки.

24.Про припинення  договору оренди на земельну ділянку з підприємцем Погоською Т.О.

25.Про поновлення  договорів землі з ПАТ «Полтаваобленерго».

26.Про звернення депутатів міської ради.

27.Різне.

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]