Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

тисячі зайнятості служби отримали безробітних обласної громадян період роботи тисяч карантину роботу понад безробітного роботодавців послуг статус праці ринку
Надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітних
2020-06-10

Послуги обласної служби зайнятості за п’ять місяців року отримали близько 70 тисяч громадян. На протязі січня-травня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 69,7 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 43 тисячі мали статус зареєстрованого безробітного. Від 5,9 тисячі роботодавців надійшло 28,8 тисячі пропозицій роботи.

Роботу отримали понад 20 тисяч мешканців Полтавщини

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 20,5 тисячі  осіб. У тому числі 9,4 тисячі людей, або 45,7%, працевлаштовані оперативно, до набуття статусу безробітного.

Із загальної чисельності працевлаштованих осіб 7 клієнтів служби зайнятості отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 236 безробітних, з яких 42 недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 194 працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.

На громадських роботах працювали 2,6 тисячі бажаючих

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечена тимчасова зайнятість 2,6 тисячі громадян. Найбільш поширені види громадських робіт: екологічний захист навколишнього середовища, інформування про субсидії, благоустрій, робота із соціально вразливими верствами населення.  

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 3,9 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 2,7 тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Для кращої конкурентоспроможності на ринку праці 77 осіб отримали ваучери на підвищення кваліфікації за спеціальностями «медсестринство» та «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

За період дії карантину статус безробітного отримали понад 13 тисяч мешканців Полтавщини

Починаючи з 12 березня 2020 року, ситуація на ринку праці перебуває під впливом  вимушених  обмежувальних заходів з метою захисту здоров’я  громадян у період поширення коронавірусу. Незважаючи на введення карантину, обласна служба зайнятості працює в штатному режимі. Триває  стабільна та планомірна робота із зареєстрованими безробітними та особами, які звертаються до служби  зайнятості області з питань пошуку роботи та реєстрації, відповідно до урядової постанови та встановленого Протоколу обслуговування клієнтів у період дії карантину.

За період  дії карантину (з 12 березня по 31 травня 2020 року) статус безробітного отримали 13,1 тисячі осіб, що вдвічі більше ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, 3,1 тисяча громадян подали документи для реєстрації електронною поштою, понад 10 тисяч осіб – через спеціальні скриньки.

Під час дії карантину фахівці служби зайнятості не припиняють дистанційно підбирати для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців – кваліфікований персонал: з 12 березня по 31 травня 2020 року роботу вдалося знайти для 10,6 тисячі громадян.

На обліку – понад 26 тисяч безробітних

Станом на 1 червня 2020 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебувало 26,7 тисячі безробітних, із них отримували допомогу по безробіттю 22,5 тисячі осіб.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (18,6%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного обладнання, складання устаткування та машин (18,4%), представники найпростіших професій (14,5%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (11,1%).

Роботодавці пропонують 2,8 тисячі вакансій

Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 червня 2020 року, становила 2,8 тисячі  одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості є інформація про 1,7 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (24,8%), робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (17,9%), працівників сфери торгівлі та послуг (15,4%). 

 

З питаннями і за роз’ясненнями звертайтеся до відділу інформаційної роботи Полтавського обласного центру зайнятості за тел.: (0532) 51-84-38.

Оголошення
     
Увага! Повідомлення про результати конкурсу!

14 березня 2024 року відбулося ІІ засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Мусіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Увага! Оголошення!

Результати конкурсного відбору субєктів оціночної діяльності для здійсненняоцінки об'єктів оренди

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]