Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

цифрової https грамотності цифрова //osvita грамотність &bdquo місяць україни також кампанії освіта освіти інформаційної цифровою шансів загальнонаціональної проведення необхідна
Масштабна всеукраїнська кампанія «Місяць цифрової грамотності»
2021-11-17

Цифровізація країни несе позитивні зміни в усіх сферах життя – від освіти та медицини до науки та бізнесу. При цьому є одна фундаментальна річ, без якої успішно цифровізувати країну не можливо. Це цифрова грамотність населення! Просто користуватися смартфоном чи ноутбуком і мати доступ до інтернету – ще не означає володіти цифровою грамотністю.

Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку – ось що таке цифрова грамотність.

Одне з пріоритетних завдань Уряду України – навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. Указом Президента України №447/2021 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14.05.2021 року „Про Стратегію кібербезпеки України” від 26.08.2021, передбачено три основні цілі:

1) проведення командно-штабних кібернавчань стратегічного рівня, а також тематичних кібернавчань та тренінгів за участю представників державного та приватного секторів;

2) розроблення Загальнонаціональної програми кіберграмотності, спрямованої на підвищення рівня цифрової грамотності населення України, зокрема, шляхом включення питань стосовно цифрових навичок, кіберобізнаності щодо сучасних кіберзагроз та протидії ним до навчальних програм загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;

3) запровадження практики проведення загальнонаціональної інформаційної роз'яснювальної кампанії щодо дій громадян у випадку, коли вони стикаються із кібершахрайством та іншими кіберзлочинами, а також роз'яснення процедур звернення до правоохоронних органів.

Для виконання цих завдань необхідно долучитися до масштабної інформаційної кампанії „Місяць цифрової грамотності”, який проводиться з 1 по 30 листопада 2021 року. Дана ініціатива реалізується в межах проєкту Мінцифри Дія.Цифрова освіта. Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до інформаційної кампанії „Місяць цифрової грамотності”. Для цього просимо Вас зареєструватися на платформах – Дія.Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/ та Всеукраїнська Школа Онлайн – https://lms.e-school.net.ua/ (для вчителів та школярів). Рекомендуємо переглянути хоча б один освітній серіал, або ж скласти Цифрограм (національний тест на цифрову грамотність).

Рекомендовані освітні серіали:

Цифрова грамотність необхідна кожному через п’ять основних причин:

1. «Держава в смартфоні» та комфортне проживання в країні. Означає велику кількість сервісів онлайн. Більше не треба витрачати свій час на стояння в черзі. Онлайн-послуги — це комфорт, зручність, економія часу. Цифрова грамотність необхідна для того, щоб ефективно використовувати всі можливості, які надає держава.

2. Особистий розвиток та вирішення особистих потреб. Завдяки знанням цифрової грамотності дідусі та бабусі отримають можливість частіше спілкуватися з онуками в зручному форматі, знатимуть як легко шукати необхідну інформацію — новини, рецепти, а також зможуть проводити прості онлайн-активності. Знатимуть, наприклад, як продати старий диван і купити новий.

3. Конкурентоспроможність на ринку праці. Володіючи цифровою грамотністю, у людини з’являється більше шансів на працевлаштування. Більше шансів на підйом кар’єрними сходами.

4. Безперервне навчання. Завдяки цифровій грамотності, кожен зможе вдосконалювати себе щодня. Проходити онлайн-курси і тренінги. Ефективніше вивчати іноземні мови. Поповнювати власні знання, здобувати нові навички. І в 30, і в 50, і в 70 років. Це суперможливість.

5. Онлайн-безпека. Буде розуміння як уберегти свій акаунт та облікові записи від злому зловмисниками, як захиститися від потрапляння вірусів на свій пристрій.

Не зволікайте! Долучайтеся до перегляду освітніх серіалів, які дадуть Вам нові знання і допоможуть успішно скласти національні тести з цифрової грамотності. Будьте в авангарді цифровізації країни, долучайтеся до широкомасштабної кампанії «Місяць цифрової грамотності». Підвищувати власний рівень цифрової грамотності – це не просто цікаво, а корисно й престижно!

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]