Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

голова хорольщини лютого олександр хорольської організації участь глобино території хорола україни наталія мовсесьян військовий ветеранів-афганців учасників міської війни разом
Крізь пекло афганської війни...
2021-02-15

Сьогодні, 15 лютого 2021 року, громада Хорольщини відзначає 32-річницю завершення виведення радянських військ з Афганістану та вшановує пам'ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав. За давньою традицією спільнота воїнів-афганців зібралася з нагоди цієї дати на урочисті патріотичні заходи, які відбулися у центральній частині міста Хорола біля пам’ятного знаку афганцям та воїнам-інтернаціоналістам.

Міський голова Сергій Волошин разом із представниками виконавчого апарату Хорольської міської ради взяв участь в урочистостях та привітав винуватців святкового зібрання з Днем вшанування  учасників бойових дій на території інших держав. У заході також взяли участь голова ГО «Ветеран Хорола» Галина Козлова, голова Відокремленого підрозділу Організації ветеранів України Хорольської міської територіальної громади Олександр Козирод та його попередник Дмитро Кражан, голова ГО Хорольської районної організації чорнобильців «Дзвони» Олександр Гуляєв та активісти Хорольської міської територіальної громади.

Цей день залишився у пам’яті ветеранів-афганців як гіркий спомин багаторічної війни, яка тривала 3340 днів – із 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. Військові побратими щорічно єдиною дружною родиною зустрічаються 15 лютого аби разом згадати пекельні роки військової служби. «Афганський злом» для кожного бійця був свій, але, на превелике щастя, із Хорольщини всі до одного повернулися живими.

З урочистою промовою до представників громадської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Хорольщини звернулися Хорольський міський голова Сергій Волошин, голова організації УСВА Наталія Мовсесьян, військовий комісар Хорольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дмитро Чернець. Присутні пом’янули загиблих афганців хвилиною мовчання та поклали живі квіти до пам’ятного знаку.

З нагоди 32-річниці виведення радянських військ з території Республіки Афганістан було проведено ряд військово-патріотичних та інформаційно-просвітницьких заходів. Напередодні, 13 лютого, у місті Глобино відбувся Чемпіонат області з військово-патріотичних багатоборств. У змаганнях взяли участь і наші земляки – представники місцевих осередків ГО УСВА на чолі з Наталією Мовсесьян та ГО Товариства сприяння обороні України на чолі з Миколою Пономаренком.

Змагання проведено під патронатом військового комісаріату міста Хорола. За першість у вправності, влучності й бойовій підготовці змагалися команди з Хорола, Глобино, Градизька та Кременчука. Об’єднана команда хорольських ветеранів-афганців та воїнів АТО/ООС показала найкращі результати, продемонструвала відмінний військовий вишкіл і привезла додому найбільше нагород.

Почесне перше командне місце серед учасників забезпечили вправні воїни-ветерани Хорольщини: Микола Пономаренко (абсолютний чемпіон по збиранню й розбиранню автомату Калашникова), Григорій Ватуля, Олексій Івашко, Юрій Ткаченко, Юрій Бровко, Володимир Карпенко, Олександр Крижка, Руслан Кириленко, Володимир Барило, Олександр Устименко, подружжя Карен і Наталія Мовсесьян. Традиційно такі змагання проводилися в Кременчуці, цьогоріч відбулися у Глобино. Наступним етапом, до Дня українського добровольця – 14  березня 2021 року, заплановані на Хорольщині (у лісистій місцевості під селом Трубайці). Наталія Вікторівна закликала усіх охочих взяти участь у змаганнях, аби відстояти честь Хорольщини і показати готовність служити Вітчизні та приклад високого патріотичного духу для молодого покоління.

Вклоняємося низько перед подвигом ветеранів-афганців, які гідно виконали свій військовий обов’язок, мужньо пройшли страшні випробування у пеклі війни. Вічна пам'ять нашим співвітчизникам, які стали жертвами збройних протистоянь наймогутніших країн світу. Вони зустріли свою смерть на чужині, за чужі ідеї та інтереси. Ми не можемо забувати про їх героїзм, мужність і вірність військовому обов’язку. Не можемо  забувати й про тих, хто нині боронить східні рубежі України. Вічна слава мужнім воїнам! Миру усім нам!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]