Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

підтримки підприємництва розвитку проміс проекту канадського канадських сектору муніципалітетів участі міської муніципального практичні канади центру полтавського різних дисциплін подолати
Канадський дух підтримки у Хоролі
2019-01-25

Пріоритетним завданням для канадського уряду є подолання бідності. І не лише в своїй країні, а й поза її межами, в тому числі в Україні. Українська діаспора в Канаді на сьогоднішній день найчисельніша – це третя країна в світі за кількістю етнічних українців після України й Російської Федерації. Канадські українці є найбільшою слов’янською діаспорою на території Канади і за статистичними даними 2011 року є дев’ятою за чисельністю мовно-етнічною групою, яка налічує близько 1,3 млн. осіб.

Одним з найбільш дієвих і ефективних канадських проектів є міжнародна технічна допомога «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС (PLEDDG), яка спрямована на зміцнення муніципального сектору в Україні. Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) впроваджує Проект ПРОМІС з квітня 2015 року до грудня 2020 року за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Географія міст-партнерів канадського проекту ПРОМІС поступово поширюється і набуває більш широких обрисів: до співпраці вже залучилися 16 міст з Полтавської, Вінницької, Запорізької та Івано-Франківських областей.

Хорольська міська рада як орган місцевого самоврядування вбачає доцільність та актуальність підтримки з боку канадського народу в напрямку розвитку муніципального сектору економіки, зокрема в сфері малого та середнього бізнесу. З цією метою на міському рівні проводяться семінари-тренінги за сприянням Регіонального фонду підтримки підприємництва в Полтавській області. Це дієвий інструмент для реалізації спільного проекту Федерації канадських муніципалітетів, Асоціації міст України та Хорольської міської ради.

У поточному році вже проводились такі семінари-практикуми (17, 23 та 24 січня), до участі в яких долучилися хорольці різнової категорії та різних інститутів громадянського суспільства – студенти, викладачі, жінки-підприємці, громадяни, які перебувають на обліку в Хорольській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості та ті, кого зацікавила тема підприємництва та привабили варіанти входження у світ бізнесу.

Впровадження ініціативи «Розвиток жіночого підприємництва в невеликому місті: ідеї та практики» відбулося в форматі міні-лекцій, які для учасників заходів читали кращі фахівці й модератори: керівник проекту, генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в Полтавській області, сертифікований тренер Кузьменко Н.В.; кандидат економічних наук, доцент, викладач економічних дисциплін Полтавської державної аграрної академії Калініченко О.В.; практикуючий адвокат, викладач циклової комісії правових фундаментальних та професійно-практичних дисциплін Полтавського юридичного коледжу національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, консультант ФРПП Грущанський В.О. та заступник керівника Центру надання юридичної допомоги «Земля і право».Сенкевич Д.В.

Найбільш жвавими були ситуаційні вправи, під час яких учасники були поділені на групи. Командним методом найбільш вдало вдається освоїти практичні аспекти моделювання оптимізації бізнес-процесів малого підприємництва.

Дуже цікавою і мотиваційною була лекція про подолання феномену «скляної стелі» українськими жінками в бізнесі, яка актуальна для всіх людей і в будь-яких життєвих ситуаціях. «Скляна стеля»  – це незрима психологічна перешкода, яка не дає жінці просуватись службовими сходами відповідно до її прикладених зусиль. Зміст психологічної настанови полягає в тому, що ми все навкруги бачимо, прекрасно розуміємо, аналізуємо, а подолати скляний бар’єр, який ізолює і сковує нас, не можемо. Тож важливо вірити в себе, в свої сили і можливості і намагатися розбити цю скляну скелю, подолати труднощі, перепони, діяти і досягати.

Велика подяка організаторам і учасникам заходу, який забезпечив впровадження й активізацію підприємницьких ініціатив у нашому місті. Сподіваємося, що здобуті теоретичні знання і практичні навички стануть в нагоді й допоможуть самореалізуватися учасникам триденного семінару. Закликаємо хорольців до більш активної участі в різних практичних та інформаційно-просвітницьких заходах, які проводяться безкоштовно. Слідкуйте за анонсами новин та оголошеннями міської ради, тримайте руку на пульсі подій і навчайтеся разом з нами! Навчання не має вікових обмежень і завжди корисне для всебічного розвитку й формування особистості.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]