Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Хорольський РС ГУ ДСНС України в Полтавській області інформує
2018-12-22

Щоб не сталося лиха у Новорічну ніч!

Незабаром Новорічні та Різдвяні свята, які принесуть в кожний дім радість та надії, зміни на краще в житті. Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, Хорольський РС ГУ ДСНС України у Полтавській області хоче звернутися до жителів Хорольського району з проханням дотримуватися елементарних вимог пожежної безпеки.

Пожежній безпеці ялинки варто приділити особливу увагу. Адже Новий Рік – це  свічки, хлопавки й вогники, а ялинки, на жаль, дуже добре горять. Причому штучні при цьому ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й «розтікаються», а отже ліквідувати загоряння буде набагато складніше.

Щоб ялинка приносила тільки радість, установлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню (камінів, газових плит). На ялинку категорично заборонено встановлювати свічки й бенгальські вогні, особливо в поєднанні з ватяним «снігом» і паперовими іграшками. При виборі штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям, що оброблені вогнезахисними розчинами (ця інформація вказується на упаковці).

Варто дотримуватися й правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні й несертифіковані електроприлади. Діти не повинні мати доступ до контролерів (блоків керування роботою електрогірлянди і/або ялинки), проводів та розеток. Щоб ялинка не могла перекинутися й поранити дитину, вона повинна бути правильно зібрана й надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені. Збирати штучну ялинку потрібно відповідно до інструкції, і в процесі установки (складання) не рекомендується підпускати до неї дітей. У кімнаті, де стоїть ялинка, малята повинні перебувати тільки під доглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще нарядити легкими прикрасами, які не б’ються – бантами, шишками, кулями зі склопластику й т.п.

Особливу увагу слід приділяти додержанню правил безпеки під час користування піротехнічними засобами. Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки» завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. Але з кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від цих забав термічні опіки та інші травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, неправильного та безграмотного користування піротехнічними виробами.

Сучасний ринок пропонує різноманітну побутову піротехніку, яка стала прикрасою будь-якого свята. Щоб запобігти неприємним наслідкам від «спілкування» з піротехнічними виробами, необхідно пам’ятати і дотримуватися правил пожежної безпеки при використанні піротехнічних виробів.

Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок. Піротехніку не можна зберігати поблизу приладів опалення (батарей, газових, електричних плит), не варто носити вогненебезпечні вироби у кишенях. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам. Не можна курити, працюючи з піротехнічними виробам, а також знаходитись в нетверезому стані.

У більшості випадків в момент приведення у дію піротехніки той, хто запускає її, повинен за лічені секунди відбігти на безпечну відстань (як правило, це 10-15 і більше метрів). У будь-якому випадку буде краще, якщо запускати феєрверки, петарди, різні ракети, висаджувати у повітря хлопавки, підпалювати бенгальські вогні тощо, діти будуть в присутності дорослих.

Отже, як бачимо, основні правила пожежної безпеки прості і не потребують великих матеріальних витрат. Треба уважно вивчити їх, адже знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання справжнього задоволення від свята, яке принесе благополуччя та радість до вашої оселі.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ВАШЕ ЩАСТЯ ЗАЛЕЖИТЬ ТІЛЬКИ ВІД ВАС САМИХ. БАЖАЄМО ВАМ ПРИЄМНОГО СВЯТКУВАННЯ НОВОРІЧНИХ ТА РІЗДВЯНИХ СВЯТ! ЩАСЛИВОГО ВАМ 2019 РОКУ!

 

Начальник Хорольського РС ГУ ДСНС України

в Полтавській області В.В. Гриневич

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]