Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хорольської міської бюджету громади освіти відділу культури комітету виконавчого полтавської охорони соціального благоустрою розвитку забезпечення питань спорту культурної туризму молоді
Головні новини із сесійної зали
2021-08-31

У вівторок, 31 серпня, відбулося пленарне засідання 17 сесії Хорольської міської ради. Під головуванням міського голови Сергія Волошина та за участі 24 із 26-ти депутатів розглянуто 108 питань порядку денного та різне. За результатами відкритого поіменного голосування депутатами прийнято рішення на вирішення важливих соціально-економічних, фінансово-господарських, майнових та земельних питань. 

Ключове питання на сесійному засіданні стосувалося розгляду Прогнозу бюджету Хорольської міської територіальної громади на середньострокову перспективу. Фінансовим управлінням доведено прогнозні обсяги надходжень та видатків бюджету на 2022-2024 роки, від збалансування яких залежатиме стабільне функціонування усіх сфер життєдіяльності громади.

Після впровадження реформи децентралізації прогноз бюджету громади розробляється і затверджується вперше. Його розроблення ґрунтується на підставі діючих положень бюджетно-податкового законодавства та з урахуванням пропозицій головних розпорядників коштів:  виконавчого комітету; відділу освіти, молоді та спорту; відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини; відділу соціального захисту населення та фінансового управління Хорольської міської ради. Прогнозована дохідна частина бюджету Хорольської міської ТГ (без врахування міжбюджетних трансфертів) на 2022 рік визначена в сумі 219,5 млн. грн., що на 16% більше за показники поточного року. На 2023 рік дохід бюджету заплановано в сумі 230,5 млн. грн., а на 2024 рік – 242,5 млн. грн.

Фінансування видатків на 2022-2024 роки буде здійснюватися в рамках виконання заходів затверджених на сесіях міськради цільових програм. Для досягнення високого економічного ефекту бюджетні кошти будуть використовуватися максимально раціонально і за умови жорсткої економії. Видатки бюджету, як вагомий інструмент забезпечення якісних змін в економіці та соціальній сфері, направлені на виконання пріоритетних завдань сталого розвитку всіх галузей громади: державного управління, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення, фізичної культури і спорту, культури і мистецтва, житлово-комунального господарства і благоустрою, транспортної інфраструктури та землеустрою. Депутати вивчили, обговорили та взяли до відома Прогноз бюджету, який був схвалений 17 серпня цього року рішенням виконавчого комітету Хорольської міської ради.

Внесено зміни до показників бюджету Хорольської міської ТГ на 2021 рік шляхом перерозподілу асигнувань на підставі звернень головних розпорядників коштів: виконавчого комітету; відділу освіти, молоді та спорту; відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини. Зокрема, зменшено видатки за рахунок залишку освітньої субвенції на придбання предметів та обладнання для закладів загальної середньої освіти й спрямовано на капремонт двох об’єктів: двоповерхової будівлі зі сходовою кліткою опорного закладу «Вишняківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» та харчоблоку Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3.

З метою покращення благоустрою міста Хорола та сільських населених пунктів 10-ти старостинських округів міської ради, а також для покращення матеріально-технічного забезпечення КП «Комунсервіс», КП «Господар» і КП «Добробут» затверджено цільові програми. Вони спрямовані на реалізацію комплексу заходів для поліпшення загального благоустрою та санітарного стану населених пунктів, створення оптимальних умов праці, побуту та відпочинку мешканців Хорольської міської ТГ. Також ухвалено проєкт «Сучасна комунальна техніка – якісні послуги для мешканців Хорольської громади», який планується подати для участі в обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області у 2021 році. Цей конкурс ініційований головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким для реалізації проєктів розвитку громад Полтавщини на умовах співфінансування з обласного і міських бюджетів.  На електронному майданчику Smart Region Полтавської обласної ради впроваджено комплексну систему подачі заявок за чотирма блоками. У разі перемоги проєкту серед поданих заявок від органів місцевого самоврядування є шанси залучити кошти на придбання спеціалізованої техніки для комунальних підприємств міської ради – сміттєвоза з бічним навантаженням для вивезення твердих побутових відходів.

Традиційно, переважна більшість питань стосувалася врегулювання земельних відносин на території громади.

У цілому пленарне засідання було плідним і конструктивним.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]