Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Друге планове засідання нового виконкому
2021-01-26

Від побудови ефективної системи територіальної організації влади в Україні залежить спроможність громад. Сталий розвиток нашої громади в значній мірі залежить від прийняття та запровадження важливих управлінських рішень міською радою та виконавчим комітетом. Цілу низку таких рішень було прийнято 26 січня 2021 року на засіданні виконавчого комітету. У його роботі взяло участь 18 осіб із 23-х обраних в його складі та за головуванням Хорольського міського голови Сергія Михайловича Волошина.

Усього на розгляді було 16 питань порядку денного та різне. З метою забезпечення організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти прийнято рішення про вартість харчування для дошкільнят та учнів, а також затверджено пільгові умови їх харчування. Нагадаємо, що у комунальну власність Хорольської міської ради перейшло 24 заклади середньої освіти (середні загальноосвітні та спеціалізовані школи, гімназія, ліцеї та їх філії, навчально-виховні комплекси), 20 дитячих садочків та 2 заклади позашкільної освіти (мистецька та спортивна школи). По цих питаннях доповіла тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту Тетяна Віталіївна Поклад. Присутні цікавилися передусім якістю харчування дітей. Члени виконкому акцентували увагу на тому, щоб організація харчування здійснювалася на паритетних умовах для всіх закладів освіти на території Хорольської міської територіальної громади.

З метою недопущення безпідставного завищення тарифів та вивчення економічного обґрунтування розрахунків у разі їх підвищення, затверджено кількісний і персональний склад комісії з питань житлово-комунальних та інших тарифів. Її робота буде направлена на вивчення обґрунтованості витрат у розрахунках тарифів, які подають на погодження виконкому підприємці-надавачі послуг з водопостачання, водовідведення, теплопостачання, пасажирських перевезень, вивезення (перевезення) та захоронення твердих побутових відходів та інших. Виконавчим комітетом затверджено склад адміністративної комісії та Положення, яким визначено основні засади організації її діяльності.

Погоджено два проєкти Програм, які винесено на розгляд чергової сесії. Пленарне засідання п’ятої сесії Хорольської міської ради 8 скликання заплановано на п’ятницю, 29 січня 2021 року. Першим розглянуто проєкт комплексної Програми підтримки молоді до призову, військової служби у лавах ЗСУ. Програму презентував військовий комісар Хорольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дмитро Валерійович Чернець. Друга Програма направлена на розвиток та підтримку пожежної безпеки, цивільного захисту, розвитку інфраструктури безпеки на території Хорольської міської територіальної громади. Ініціатор та розробник Програми – Хорольський районний сектор ГУ ДСНС України в Полтавській області. Керівник сектору Віктор Володимирович  Галкін доповів присутнім, обґрунтувавши необхідність фінансування заходів Програми задля безпеки громадян. Для реалізації Програми передбачено видатки з бюджету Хорольської міської територіальної громади на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції гаража пожежного депо, придбання паливо-мастильних матеріалів, рятувального обладнання та спеціального спорядження.

Порушено клопотання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» Трихно Валентині Володимирівні. Мешканка села Вишневе, 1981 р.н., народила та виховала разом із чоловіком Олександром Миколайовичем п’ятеро дітей – чотирьох синів і доньку. В Україні ця висока державна нагорода присвоюється жінкам, які народили та виховали до 8-ми річного віку 5-ох і більше дітей, у тому числі усиновлених. Почесне звання є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною і провадиться указом Президента України.

Розглянуто питання з організації громадських робіт для осіб, на яких судом накладено адміністративні чи кримінальні стягнення. Визначено перелік базових підприємств, де порушники будуть безоплатно відбувати покарання: КП «Комунсервіс» м.Хорол, КП «Господар» с.Покровська Багачка і КП «Добробут» с.Клепачі. Члени виконкому ухвалили рішення щодо визначення видів громадських робіт та переліку об’єктів, де порушники (переважно за ухилення від сплати аліментів) виконуватимуть такі роботи, на підставі запиту уповноваженого органу з питань пробації – Хорольського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області.

Окрім того, розглянуто питання фінансового, майнового та містобудівного характеру. У різному голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Михайло Іванович Міщенко з позиції одного з найбільших платників податків до бюджету Хорольської міської територіальної громади висловив свою стурбованість з приводу раціонального розподілу видатків. Також з метою організації ефективної роботи виконавчого апарату міської ради запропонував звернутися від імені виконавчого комітету до депутатів нового скликання з проханням не чинити перешкоди з призначенням посадових осіб. Старост, заступників та керуючого справами (секретаря) виконкому на його думку варто призначати за принципами високого професіоналізму та наявності досвіду роботи в органах місцевого самоврядування.

Роботу виконкому міський голова відзначив конструктивною і плідною, подякувавши кожному з присутніх за вклад у розвиток територіальної громади.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]