Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

зайнятості роботодавців служби роботодавця» вакансій сервісів зміни державна співпраці послуг взаємодії консультант ринку служба потрібні запровадження довіру побудова пілотний комунікації
Державна служба зайнятості інформує
2019-12-11

Консультант роботодавця: ваш помічник на ринку праці!

Державна служба зайнятості сьогодні діє на відкритому ринку праці, який висуває високі вимоги до учасників. Щоб конкурувати з численними приватними агентствами, Службі необхідно мати суттєві переваги і не лише безоплатність послуг, а клієнторієнтованість, швидкість і зручність обслуговування, доступність і різноплановість сервісів.

Саме тому в серпні 2019 року був запущений пілотний проект «Інститут «Консультант роботодавця», що став другим етапом стратегічного розвитку сервісів державної служби зайнятості. Його мета: оптимізація процесів укомплектування вакансій на замовлення роботодавців і працевлаштування осіб, що звернулись за допомогою у пошуку роботи; профілактика довготривалого безробіття.

Досягнення зазначених цілей можливе завдяки переорієнтації фахівців служби зайнятості з формальної реалізації своїх функцій на якісне обслуговування кожного клієнта, задоволення його індивідуальних потреб. Як наслідок – побудова ефективної взаємодії ДСЗ з роботодавцями та особами, які шукають роботу, доведення переваг співпраці зі Службою.

Побудова довірливих стосунків з роботодавцем, обізнаність про його кадрові потреби, специфіку економічної діяльності; підбір унікального комплексу послуг відповідно до його запиту; надання послуг на високопрофесійному рівні з залученням сучасних засобів комунікації - таке функціональне навантаження має посада «консультант роботодавця».

Планувалось, що запровадження службою зайнятості інституту консультанта роботодавця дозволить:

  • суттєво розширити канали пошуку вакансій та шукачів роботи, сформувати найбільшу, а головне актуальну і достовірну базу даних, єдину для всієї України;
  • надавати адресні, спеціалізовані та ефективні послуги з використанням зручних електронних сервісів;
  • дієво вирішувати кадрові проблеми роботодавців та скоротити терміни укомплектування вакансій;
  • підвищити зацікавленість громадян у легальному працевлаштуванні в Україні;
  • оперативно налагоджувати співпрацю з новоствореними підприємствами;
  • удосконалити систему професійного навчання безробітних для результативного працевлаштування;
  • підвищити обізнаність роботодавців щодо вимог трудового законодавства, нюансів регіонального ринку праці, сучасних світових практик в роботі з персоналом тощо.

Очікування виправдалися і пілотний проект дав гарні результати, що й обумовило подальше запровадження  інституту «консультанта роботодавця» по всій мережі центрів зайнятості в Україні. З цією метою викладачами ІПК ДСЗ був розроблений тренінг та організовано навчання фахівців для підвищення їх компетентності у взаємодії з потенційними клієнтами: керівниками підприємств, працівниками кадрових служб, фізичними особами-підприємцями.

В рамках програми передбачено виконання численних кейсових завдань, відпрацювання вправ на активне залучення роботодавців до співпраці, обговорення проблемних ситуацій, що можуть виникнути під час взаємодії,  робота з запереченнями та усуненням бар’єрів тощо. 

Проте головне в підготовці консультантів не оволодіння певним набором методів і технологій, а зміна погляду кожного фахівця Служби на взаємодію з роботодавцями, усвідомлення ними того факту, що кожна особа, яка звернулась до ДСЗ – це клієнт з унікальними потребами, які необхідно задовольнити якнайкраще. В решті – розуміння особистої відповідальності за реалізацію всіх етапів співпраці: від першої комунікації до остаточного вирішення питання.

Державна служба зайнятості запроваджує зміни в обслуговуванні. Та це не заміна старих вивісок на нові. Зміни потрібні, щоб стимулювати довіру, ентузіазм, залученість в загальну справу перш за все співробітників Служби. Зміни потрібні, що повернути довіру і соціальну відповідальність у клієнтів. Налагодити з ними ефективну взаємодію, щоб акумулювати ресурси для забезпечення благополуччя громади, регіону, країни.

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та на сторінці соціальної мережі Facebook.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]