Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

героїв небесної сотні лютого учасники майдані гідності загиблих хорольської міської європейського революції вшанування революціонерів державі пам'ять учасників національних громади києві
День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні 2021: сьомі роковини
2021-02-19

Для українців 20 лютого стало жалобною датою. Уже сьомі роковини від тих кривавих подій на Майдані в Києві, коли загинули наші співвітчизники – учасники Революції Гідності. День Героїв Небесної Сотні відзначається відповідно до Указу Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні».

На знак солідарності із волевиявом відчайдушних і самовідданих сміливців, які протестували проти режиму й свавілля діючої влади в грудні 2013 – лютому 2014, мільйони українців на весь світ гучно заявили про своє прагнення догідного життя у вільній, процвітаючій,соціальній, правовій, цивілізованій, європейській державі. У 20-х числах лютого протистояння між мітингувальниками і тодішнім владним режимом у державі досягло свого піку. А саме 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня загиблих протестувальників було офіційно визнано жертвами. Того дня на Майдані Незалежності у Києві відбулося прощання із загиблими активістами, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».

Цього дня разом із всією Україною Хорольська громада згадує подвиг загиблих Героїв Небесної Сотні. Напередодні національної скорботної дати представники Хорольської міської територіальної громади вшанували пам'ять загиблих мітингувальників. Участь у меморіальному заході взяли представники місцевої влади та структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, депутати Хорольської міської ради VIII скликання, керівники громадських організацій, учасники Євромайдану та небайдужі громадяни.

Ведучою заходу була директорка Хорольської центральної публічної бібліотеки Оксана Левіна. Традиційно жалобний захід проведено із церемонією покладання живих квітів до підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку. У своєму виступі міський голова Сергій Волошин згадав про ті події і запросив до слова безпосередніх учасників масової акції громадянської непокори. Національних Героїв очільник громади запропонував вшанувати хвилиною мовчання.

Учасники подій на Майдані – Олександр Стеценко, Олег Лопушняк згадували про ті події, про революційну діяльність, про побут революціонерів, про людей, які стали на захист своєї країни і власних ідеалів та ідей, не зважаючи на небезпеку для власного життя і здоров’я, на водомети і шумові гранати, на лютий мороз і всі незручності. Громадський активіст Анатолій Ящук наголосив на тому, що революція була саме Революцією Гідності, коли молодь стала на захист власної культури, мови та прагнень до європейського майбутнього, віри у власні ідеали.

Давайте пом’янемо Героїв Небесної Сотні, які боролися за курс європейського розвитку нашої держави. Згадаймо національних революціонерів, відважні полум’яні серця яких назавжди згасли, але житиме віками їхня слава! Вічна пам'ять Героям Небесного Легіону! Слава Україні!

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]