Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Чергове засідання сесії
2018-12-21

У плановому порядку цієї п’ятниці, 21 грудня 2018 року, у залі відбулося пленарне засідання 58 сесії Хорольської міської ради. Це підсумкове засідання у поточному році та основне для наступного, оскільки найважливішим питанням є розгляд і затвердження міського бюджету та основної міської Програми соціально-економічного розвитку м.Хорол на 2019 рік. За головуванням міського голови Волошина С.М. з 26-ти обраних депутатів присутніх на засіданні було 20. Чергову 58-му сесію визнано повноважною, так як було присутніх більше половини депутатів з кількісного складу (кворум складає 14 осіб).

У роботі сесії також взяли участь: директор КП «Комунсервіс» Вовк В.І., директор Хорольської гімназії Копайгора М.М., голови ОСББ Махно Л.І., Кравченко О.Г., Свириденко Т.В. та Стеценко І.В., представники Спортивної ради при виконавчому комітеті міської ради Чайковський В.С., Олексенко В.І. та Гордійченко Т.О., голова громадської організації «Ветеран Хорола» Козлова Г.М., помічник народного депутата України Іщейкіна К.Є. Порожнета Р.О. та представники виконавчого апарату міської ради.

У полі зору депутатів у процесі проведення пленарного засідання сесії міської ради було 21 питання порядку денного, включаючи різне. Попередньо, 19-го та 20-го грудня працювали постійні профільні комісії, на яких детально опрацьовано всі питання, які винесені на розгляд сесії. Варто зауважити, що по кожному питанню, які детально були опрацьовані на комісіях депутатами, на засіданні велись активні обговорення та дискусії з урахуванням чисельних зауважень і пропозицій.

Детально розглянуто особливості формування міського бюджету на 2019 рік, який згідно Бюджетного кодексу України має бути затверджений до 25 грудня. Після багаточисельних зауважень, довготривалого пошуку компромісів і затяжних дебатів депутатам все-таки вдалося затвердити міський бюджет на 2019 рік.

У ході роботи найбільш жваво обговорювалося питання про затвердження Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола, яка включає в себе орієнтовні обсяги фінансування заходів на 2019 рік по наступних розділах: дороги, тротуари, водопровідна мережа, вуличне освітлення, міські програми та інші заходи. У рамках цього питання виникли дискусії і по тим пунктам, які викликали серед депутатів суперечності, проводилося окремо поіменне голосування. Зокрема, найактивніше обговорювалося питання стосовно необхідності включення в Програму соціально-економічного розвитку пунктів щодо розчистки ділянки річки Рудки, відомій у народному ужитку як Лагодинка. Директор Хорольської гімназії Копайгора М.М. націлив депутатів на необхідність проведення комплексу робіт по облаштуванню зон відпочинку і розчищення русла річки Рудки задля забезпечення активного дозвілля дітей для їх оздоровлення і впорядкування роботи пришкільних таборів відпочинку. Не менш активно обговорювалося питання включення в Програму виготовлення проектно-кошторисних документацій та проведення капітального ремонту внутрішньо-квартальної проїзної дороги житлових будинків по вулиці Молодіжній (будинки №9 корпус 1 і 2, №11, №72, №74, №74-а) та по вулиці Незалежності (будинки № 29, № 27, № 25, № 23, № 21-б). Після виступу помічників народного депутата Іщейкіна К.Є. – Махно Л.І. та Порожнети Р.О., більшість депутатів все-таки схвалили рішення, щоб залишити ці пункти в Програмі для реалізації намічених заходів у 2019 році.

Депутатами ухвалено міські цільові Програми на 2019 рік: розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою, зайнятості населення та розвитку фізичної культури і спорту міста.
  Одне з найважливіших питань сесійного засідання стосувалося виділення коштів з міського бюджету на придбання двох квартир у багатоквартирних житлових будинках по вул. Незалежності та Молодіжній дітям-сиротам загальною вартістю 624,0 тис. гривень. Із міського бюджету виділено 103,0 тис. грн. і субвенційно з Полтавського обласного бюджету буде перераховано в міський – 521,0 тис. гривень.

Затверджено три проектно-кошторисні документації: «Реконструкція водопроводу по вул. Незалежності на ділянці від вул. Гоголя до вул. Ярмаркова в м. Хорол Хорольського району Полтавської області», «Капітальний ремонт тротуару та посадочного майданчику на зупинці громадського транспорту «Ботанічний сад» по вул. Небесної Сотні у місті Хорол Полтавської області» та "Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини вул. Зубанівська на ділянці від вул. Берегова до буд. №14 у м. Хорол Полтавської області", які забезпечать можливість виконання відповідних капітальних робіт у наступному році.

Депутатами схвалено низку земельних питань, підготовлених профільним відділом – містобудування, архітектури та земельних відносин. Один проект рішення не отримав необхідної кількості голосів. Порушені теми стосувалися поновлення договорів оренди земельних ділянок різного призначення, надання дозволів на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок для передачі у власність громадянам.
  За результатами поіменного голосування депутатами ухвалено відповідні рішення (№1293-1312).

Повний відеозапис пленарного засідання 58 чергової сесії розміщено у вкладці "Відео новини" та на каналі YouTube.

Міський голова вдячний депутатам за плідну працю та прийняття міського бюджету на 2019 рік.

Порядок денний

 пленарного засідання 58-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

21.12.2018 р.

1.Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорол на 2019 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

2.Про затвердження міської Програми зайнятості населення м. Хорол на 2019 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

3.Про затвердження Програми розвитку фізичної культури і спорту міста Хорол на 2019 рік».

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

4.Про затвердження Програми соціально-економічного розвитку міста Хорол на 2019  рік».

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

5.Про внесення змін до міської Програми «Турбота» на 2018 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

6.Про придбання житла для дітей-сиріт.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

7.Про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

8.Про затвердження міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

9.Про затвердження проектно-кошторисних документацій.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

10.Про розгляд депутатського запиту Потерайло І.М. та Третяк В.В.

Доповідає: Вовк В.І. – директор КП «Комунсервіс».

11.Про план роботи Хорольської міської ради сьомого скликання на 2019 рік.

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

 

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

 

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

12.Про поновлення договорів на земельні ділянки.

13.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

14.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

15.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Гаркавенко Н.В.

16.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Яненку Ю.М. та гр. Яненко Л.Г.

17.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Публічному акціонерному товариству «Полтаваобленерго».

18.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Бровко А.І.

19.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Горчаковій Т.А.

20.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) Полтавському обласному центру зайнятості.

21.Різне.

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]