Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Чергова сесія: чергові спроби призначити старост, заступників та секретаря виконкому
2021-02-26

У п’ятницю, 26 лютого цього року, відбулося пленарне засідання 7 сесії міської ради. У ньому взяло участь 25 депутатів із 26-ти в персональному складі ради. Головуючим на засіданні був міський голова Сергій Волошин, який запропонував до розгляду 54 питання порядку денного, включаючи різне. За наявності кворуму, який складає 14 депутатів, сесію визначено повноважною.

Напередодні сесійного засідання, 25 лютого, провели роботу постійні комісії. За їх рекомендацією до порядку денного додатково включено 4 питання та одне виключено для додаткового опрацювання. Усього за результатами відкритого поіменного голосування прийнято 60 рішень із 68 розглянутих питань (№142-201). По питанню "Про затвердження старост" кожного кандидата затверджено окремими рішеннями.

Найбільш довготривалими й емоційно напруженими були питання, які стосувалися кадрових призначень. Засідання сесії розпочалося майже через дві години після призначеного часу його проведення, так як більшість обранців громади затрималося у кімнаті депутатів для проведення таємних обговорень щодо призначення старост, заступників міського голови та керуючого справами (секретаря) виконкому. Присутніх на засіданні представників громадськості довготривала відсутність частини депутатів вкрай обурила. Врешті-решт депутати дійшли згоди і з одинадцяти запропонованих міським головою кандидатів на посаду старост обрали семеро. Чергові спроби їх призначення нарешті увінчалися успіхом, однак не всім кандидатам пощастило із затвердженням.

За пропозицією голови депутати затвердили такі кандидатури на посади старост у межах визначених сільських населених пунктів Хорольської міської ради:

1) Чорненький Вячеслав Володимирович (Орликівщина, Лагодівка, Новоіванівка, Роплянське, Ялосовецьке, Бригадирівка, Миколаївка, Кривці);

2) Костюк Ганна Миколаївна (Покровська Багачка, Настасівка, Іванці, Запорожчине, Березняки, Тарасівка, Єрківці);

3) Гузик Юрій Миколайович (Левченки, Новачиха, Зубенки, Остапенки, Іващенки, Оріхівщина, Клепачі, Рибченки, Падусі, Павлівка, Шишаки, Вергуни);

4) Шило Анатолій Андрійович (Княжа Лука, Стайки, С.Аврамівка, Глибока Долина, Радьки, Бутівці, Пристань);

5) Данилейко Володимир Іванович (Андріївка, Третякове, Н.Байрак, Дубове, Козубівка, В`язівок, Софине);

6) Коханевич Григорій Миколайович (Середнє, Куторжиха, Хвощівка, Петракіївка, Вишневе, Садове, Єньки, Лози, Гирине);

7) Романов Олексій Анатолійович (Мелюшки, Широке, Грушине, Буберева, Ковалі, Кулиничі, Барилове, Н.Аврамівка, Попівка, Мала Попівка).

Для чотирьох запропонованих міським головою кандидатів не вистачило голосів для призначення на посаду очільника старостату. Серед таких:

1) Вовк Анатолій Іванович (пропонувався на посаду старости сіл: Вербине, Д.Балка, Павленки, Костюки, Вишняки, Трубайці, Кулики, Бовбасівка);

2) Вернигора Надія Михайлівна (пропонувалася на посаду старости сіл: Андріївка, Третякове, Н.Байрак, Дубове, Козубівка, В`язівок, Софине);

3) Іщенко Валерій Олексійович (пропонувався на посаду старости сіл: Штомпелівка, Ставки, В.Долина, Л.Балка, Ковтуни, Бочки, Наталівка, Варварівка, Шарківщина, Лісянщина, Коломійцеве Озеро);

4) Кісільова Світлана Іванівна (пропонувалася на посаду старости сіл: Мусіївка, С.Мусіївка, Шкилі, Бурлаки, Дації, Мищенки, Лазьки, Мартинівка, Хоменки, Хильківка).

Не отримали підтримку депутатів для призначення на посади заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів Віра Анатоліївна Мартюк та Руслан Сергійович Панченко, а Яна Юріївна Карманська – на посаду керуючої справами (секретаря) виконкому.

Основні питання порядку денного стосувалися затвердження звітів за минулий рік про виконання міського бюджету, бюджетів сільських рад: Андріївської, Вишневої, Вишняківської, Мусіївської, Петракіївської, Староаврамівської, Трубайцівської, Хильківської, Штомпелівської, Ялосовецької, а також 3-х ОТГ: Клепачівської, Новоаврамівської та Покровськобагачанської.

Нагадуємо, що в рамках реформи децентралізації усі сільські ради та ОТГ реорганізовано шляхом приєднання до Хорольської міської ради. Усе їх рухоме і нерухоме майно перейшло до комунальної власності міської ради. Його повний перелік викладено у передавальних актах та затверджено депутатами на сесії.

Затверджено дві програми: правової освіти та безоплатної правової допомоги населенню на 2021-2025 роки та підтримки Відокремленого підрозділу організації ветеранів України у Хорольській міській територіальній громаді на 2021 рік. У восьмому скликанні депутати затвердили вже 17 цільових Програм. За ними буде здійснюватися фінансування різних заходів для забезпечення життєдіяльності громади за рахунок коштів бюджету громади та інших джерел.

Внесено зміни до Програми соціально-економічного розвитку Хорольської міської ради з метою забезпечення функціонування водопровідного господарства КП «Комунсервіс». Передбачено 42 тис. грн. для виконання моніторингових досліджень на ділянці водозаборів за положенням рівнів підземних вод, їх якісним складом і температурою. Це дасть змогу своєчасно зафіксувати зміни та попередження збоїв у виробничому процесі, передбачити та уникнути виходу з ладу свердловин на центральному водогоні міста. 70 тис. грн. виділено Програмою на отримання спецдозволу терміном на 20 років для видобування підземних вод із водозаборів.

Для забезпечення організаційно-правової основи діяльності комунальних установ міської ради «Трудовий архів» та «Територіальний центр соціального обслуговування населення» затверджено їх Положення. Для Терцентру також затверджено структуру та штатну чисельність у кількості 108,5 одиниць.

Окремим блоком із 26 питань розглянуто ті, що стосувалися врегулювання земельних відносин на території міської ради. У різному вислухали громадських активістів Сергія Миколайовича Реву та Ольгу Василівну Кнаус, які задавали міському голові наболілі для громади питання стосовно затвердження кандидатів на посаду старости, пасажирських перевезень, використання майна комунальної власності та багато іншого. Депутат Полтавської обласної ради Олег Олегович Баканов подав на розгляд сесії звернення щодо вирішення питання вуличного освітлення у селі Мала Попівка.

Після довготривалої, виснажливої, але результативної роботи сесії міський голова Сергій Волошин подякував депутатам та побажав їм більш злагодженої та конструктивної співпраці.

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]