Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської встановлення ділянки рішення земельних надання міського технічної землеустрою документації доповідає земельної відділу міста сесії дитячих продуктів ділянок (відновлення) натурі
Анонс новин із сесійного засідання
2019-04-26

У плановому порядку, 26 квітня 2019 року, відбулося пленарне засідання 63 сесії Хорольської міської ради сьомого скликання. Засідання вів міський голова Сергій Волошин. Участь в роботі сесії взяло 14 осіб із 26 обраних депутатів від загального складу ради. За наявності кворуму сесію визначено повноважною.

Усього розглянуто, опрацьовано, внесено зауваження і пропозиції по 23-х питаннях порядку денного, включаючи різне. У роботі пленарного засідання взяли участь: голова ГО «Ветеран Хорола», редактор газети «Наш Хорол» Козлова Г.М., директор КП «Комунсервіс» Вовк В.І., голова АОСББ «Ініціатива» м. Хорол Левін Р.М та голова АОСББ "Хорол" Стеценко І.В., представник ТОВ «Хорольський заводу дитячих продуктів харчування», головний інженер Сафонов С.В., начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Хорольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Ткаленко С.Ф., представники фермерських господарств Погоський В.Г. та Новіков Г.П., багатодітна мати Насонова В.І. та працівники виконавчого апарату міської ради.

Серед низки прийнятих рішень основними були питання соціально-економічного та фінансового напрямку: про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік, про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2019 року та внесення до неї змін у зв’язку з необхідністю встановлення частини огорожі на центральному кладовищі та по вулиці Тереньківській (колишній Петра Радька).

Основним джерелом доходів міського бюджету є податки, тож питання дослідження основних аспектів формування та справляння податків і місцевих зборів, оптимізації податкових механізмів наповнення бюджетної скарбниці є першочерговим і особливо важливим. Обговорили перспективи наповнення міського бюджету і прийняли рішення про оприлюднення проекту рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на 2020 рік». Як фізичні, так і юридичні особи, можуть надсилати зауваження та пропозиції щодо проекту регуляторного акту, долучитися до регулювання процесом формування дохідної частини міського бюджету. Письмові звернення приймаються впродовж місячного терміну з дати оприлюднення затвердженого рішення на офіційному сайті міської ради.

Прийнято рішення про списання споруди навісу по вул. Миргородській, 16, як майна комунальної власності територіальної громади міста Хорола, у зв’язку з непридатністю для подальшої експлуатацію та економічною недоцільністю у її відновлені.
  Затверджено рішення виконавчого комітету, прийняте у період між сесійними засіданнями, про надання адресної матеріальної допомоги мешканцям міста для лікування тяжких хвороб та подолання наслідків надзвичайних ситуацій.

Найбільше дискусій та суперечок викликало звернення депутата Хижнякової М.В., працівників ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування» та мешканців вулиці Молодіжної. Жителів мікрорайону даної вулиці обурює наявність у повітрі неприємного запаху, який розповсюджується із сусідніх приватних виробничих підприємств по вирощенню свиней та великої рогатої худоби. Спільно з депутатом міської ради цього округу хорольці та представники єдиного в Україні заводу по виробництву сухих молочних адаптованих сумішей для дитячого харчування з перших днів життя звернулися із проханням розглянути проблемне питання безпосередньо на сесії. Вони вважають недопустимим розміщення свинокомплексу поблизу території природно-заповідного фонду – заповідного урочища Гринцеве (с. Ставки) безпосередньо біля річки Рудки та поблизу стратегічно важливого підприємства по виробництву дитячих продуктів харчування. Через нестерпний сморід, що поширюється від тваринницьких підприємств (ймовірно свинокомплексу та корівнику) назріває невдоволення громадськості.

Прокоментували дану ситуацію, що склалися, представник Держпродспоживслужби Ткаленко С.Ф., представники тваринницьких підприємств – Новіков Г.П та Погоський В.Г., представник ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування» Сафонов С.В. та голова АОСББ «Хорол» Стеценко І.В.

Начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби надав коментарі та роз’яснення з приводу дотримання підприємством ТОВ «СКХ» (директор Тарасюк М.М.) вимог чинного законодавства та санітарних норм, які чітко регламентовані. Свинокомплекс розміщений в межах санітарно-захисної норми, яка становить 500 м. Відповідно до наявних результатів досліджень гранично-допустимі концентрації шкідливих речовин – азоту, діоксину, аміаку, сірководню, вуглецю оксиду, метану, парникових газів, вуглецю діоксину та інших також в межах норми.

Представник свинокомплексу запевнив, що санітарно-гігієнічні норми на господарстві суворо дотримуються, нечистоти регулярно вивозяться відповідно до заключених договорів. Непроникний відстійник капітально побудований з бетону, товщина стінок якого 0,5 м, тому потрапляння нечистот у водойму повністю виключено.

За результатами обговорень прийнято рішення створити комісію з представників виконачовчого апарату міської ради, Держпроспоживслужби, ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування», депутатського корпусу та та самих власників підприємств для детального вивчення питання.

Спеціалістами відділу архітектури, містобудування та земельних відносин підготовлено на розгляд сесії 15 проектів рішень, по результату опрацювання яких прийнято відповідні рішення щодо регулювання земельних відносин на території міста. Переважно це рішення про надання земельних ділянок в оренду, про поновлення договорів оренди на земельні ділянки комерційного призначення або для будівництва гаражів, про надання дозволів громадянам на виготовлення технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок для подальшої передачі у власність тощо.

Усіх присутніх на пленарному засіданні сесії з наступаючими святами привітав народний депутат України Іщейкін К.Є., який завітав наприкінці сесійного разом зі своїми помічниками. У своїй промові він зробив акцент на важливості колегіальних та дружніх відносин та зауважив, що для України настав період, коли довіра людей базуватиметься на завершених діях і конкретних результатах.

У встановлені законодавством терміни всі прийняті рішення (№1378-1399) та протокол поіменного голосування розміщені на офіційному сайті міської ради у вкладці «Міська влада», а повний відеозапис засідання – у розділі «Відео новини» та на каналі YouTube.

Підводячи підсумки роботи сесії, міський голова адресував слова вдячності депутатам та всім присутнім за ініціативність та плідну співпрацю, а також побажав наснаги, активної діяльності задля покращення життя громади. Привітав депутатів та їх близьких з наступаючим Великоднім святом.

Порядок денний

 пленарного засідання 63-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

26.04.2019 р.

1.Про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2019 року.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

2.Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста на 2019 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

3.Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

4.Про оприлюднення проекту рішення "Про встановлення місцевих податків і зборів на 2020 рік".

Доповідає: Захарова Т.В. – начальник відділу соціально-економічного та стратегічного розвитку міста.

5.Про списання майна.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань

6.Про розгляд звернень депутата міської ради Хижнякової М.В., ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування» та мешканців вул.Молодіжна.

Інформує: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

7.Про затвердження рішень і розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

 

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

 

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

8.Про надання в користування на умовах оренди земельних ділянок.

9.Про поновлення  договорів оренди   на земельні ділянки для здійснення підприємницької діяльності.

10.Про поновлення  договорів оренди   на земельні ділянки для гаражного будівництва.

11.Про припинення права користування на умовах оренди земельними ділянками для городництва.

12.Про надання дозволу на розробку  проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

13.Про продовження терміну дії рішень Хорольської міської ради 7 скликання.

14.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

15.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

16.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Аль Мармурі Т.А.

17.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Клімченку Б.О.

18.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Сологуб Л.М., Гудзь Л.В. та Гудзю С.А.

19.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Кришталь Н.Г. та гр. Сичу В.В.

20.Про надання згоди на  поділ земельної ділянки гр. Ярошенку О.О.

21.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності Хорольської міської ради.

22.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж частини земельної ділянки на яку поширюється право сервітуту фізичній особі-підприємцю Єрохіній Л.Ф.

23.Різне.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]