Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

податок сесії майно міського рішення міста денного питань дітей зборів податків відділу забезпечення хорольської міської засідання бюджету порядку питанню
79 сесія: основні питання порядку денного
2020-07-01

У середу, 1 липня 2020 року, відбулося пленарне засідання 79-ої сесії міської ради. Через відсутність кворуму 26 червня 2020 року сесія була перенесена. Робота депутатів за головуванням міського голови Сергія Волошина проходила під відкритим небом – на внутрішньому подвір’ї міськради з дотриманням карантинних заходів. Наявний кворум із 15 осіб персонального складу депутатів забезпечив визначення сесійного засідання повноважним.

Участь у засіданні сесії взяли голова Хорольської РДА Роман Гловацький та його заступник Дмитро Кудря, редактор газети «Наш Хорол» Галина Козлова та директор КП «Комунсервіс» Станіслав Булатов.

Розглянуто низку питань порядку денного та прийнято відповідні рішення фінансово-господарського, соціально-економічного характеру та на врегулювання земельних відносин на території міста. Усі питання попередньо були обговорені й опрацьовані на засіданні постійних комісій міськради. Усього розглянуто 28 питань із різним, прийнято 26 рішень, що включені у протокол засідання 79 сесії.

По першому питанню порядку денного доповіла заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Яна Карманська. Орієнтовні обсяги фінансування заходів Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2020 рік збільшено для забезпечення придбання щебеню для підсипання й укріплення ґрунтових доріг та створення топографічного плану М 1:2000 населеного пункту міста Хорол Хорольського району Полтавської області. Депутати не підтримали включення до Програми виконання капітального ремонту легендарної гідрологічної пам’ятки – Зубанівської криниці по вулиці Береговій та не затвердили підготовлену фахівцями проєктно-кошторисну документацію на цей об’єкт капітального будівництва. По цих питаннях не вистачило голосів через відсутність підтримки окремих депутатів фракції ВО «Батьківщина».

Змінено показники видатків на різні заходи шляхом внесення змін до міського бюджету на 2020 рік, зокрема: придбання двох триколісних моторолерів «Геркулес» для полегшення праці робітників відділу благоустрою КП «Комунсервіс», стерилізацію безпритульних тварин, придбання щебеню та часткової оплати капремонту водопроводу по провулку Банному. Контроль та організацію виконання цього рішення покладено на начальника відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення Юлію Глущенко.

Ключове і одне із найбільш важливих питань порядку денного стосувалося встановлення ставок та пільг місцевих податків і зборів по м. Хорол. Про ставки податкових платежів до міського бюджету доповіла Яна Карманська. Встановлення місцевих податків і зборів відповідно до Податкового кодексу України відноситься до виключної компетенції органів місцевого самоврядування, що визначено пунктом 24 частини першої статті 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування». Установлення податкових ставок і пільг здійснюється з визначенням обов’язкових елементів, передбачених положеннями Податкового кодексу України для відповідного місцевого податку чи збору. Попередньо, у квітні 2020 року, на офіційному сайті міськради та в газеті «Наш Хорол» було оприлюднено й проведено громадське обговорення проєкту рішення з дотриманням вимог чинного законодавства та з урахуванням відповідності принципам державної регуляторної політики.

На території Хорольської міської ради із 01 січня 2021 року встановлено ставки та пільги місцевих податків і зборів, серед яких: податок на майно – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельний та транспортний податок; єдиний податок; туристичний збір. Затверджено п’ять Положень, які регулюють правовий механізм справляння податків і зборів, а саме: про податок на майно (нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки); про податок на майно (земельний податок); про податок на майно (транспортний податок); про механізм справляння єдиного податку та про туристичний збір. 

Для забезпечення харчування дітей учасників бойових дій в зоні АТО (нині ООС) та оплати праці фахівця із соціальної роботи Хорольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Хорольської РДА Тетяни Третяк прийнято рішення про передачу міжбюджетних трансферт на 2021 рік (з міського бюджету до районного) у вигляді субвенції загальною сумою понад 380 тис. грн. (65% ‒ на харчування дітей і 35% ‒ на утримання фахівця соціальної сфери). Міському голові Сергію Волошину доручено укласти угоду з Хорольською районною радою про передачу цих коштів на наступний рік. По питанню забезпечення харчування дітей у школах (пільгової категорії та молодших класів) виступив голова Хорольської РДА Роман Главацький, який проінформував, що для повного фінансування необхідно виділити з міського бюджету на наступний рік 2 мільйони 51 тис. гривень. Депутат міської ради Андрій Діхтярь вбачає у цьому популізм та наміри розбалансувати бюджет, адже озвучена сума непідйомна для міста.

На завершальному етапі сесії розглянуто питання на врегулювання земельних відносин, по яким доповіли начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Валентина Гайдай і спеціаліст відділу – Віталій Микитенко.

У цілому пленарне засідання 79-ої сесії міської ради пройшло не зовсім злагоджено, але результативно, за що міський голова подякував депутатам і побажав подальшої плідної співпраці.

Прийняті рішення (№1708-№1733) з їх переліком та протокол поіменного голосування по кожному питанню буде розміщено у встановлений чинним законодавством термін у відповідних вкладках головного меню «Міська влада» цього сайту. Посилання з каналу YouTube на повний відеозапис 79-ої сесії буде розміщено у розділі "Відеоновини".

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]