Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

перемоги пам’яті визволителів примирення історії травня держави ветеранів війни світовій другій нацизмом ветеранів-фронтовиків війні весну війна гідно минуло переможну події
75-та річниця Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
2020-05-08

Дорогі ветерани! Шановні хорольці та співвітчизники!

Прийміть вітання з нагоди Дня пам’яті та примирення і 75 річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Усе більше віддаляються нас у минуле грізні воєнні роки минулого століття. Коронавірусна пандемія зруйнувала всі плани, тому ювілейну річницю Дня Перемоги ми не зможемо відзначити урочистими мітингом-реквіємом та ходою. Однак вимушені порушення традицій не зменшують нашу шану до подвигу визволителів.

Друга світова війна – одна з найжорстокіших і наймасштабніших трагедій людства. За кількістю людських жертв, воюючих країн і за територією охоплення у світі вона очолила антирейтинг в історії воєн XX століття.

75 довгих років розділяють нас від довгоочікуваної Перемоги, яка занадто дорогою ціною далася нашим воїнам-визволителям, партизанам, мирним жителям і всім борцям проти нацизму. Багато часу минуло, але ще довго багатоголосим ехом буде відгукуватися гіркий біль втрат українського народу. Ті далекі події мали трагічні наслідки і не оминули жодну українську родину, тож наш священний обов’язок – пам’ятати, шанувати героїчний подвиг визволителів і передавати наступним поколінням вдячність за Велику Перемогу!

Час не владний над подвигом тих людей, які боронили Вітчизну й визволяли нашу рідну землю від окупантів. Події кровопролитної війни не стерти з пам’яті народної і сторінок нашої історії. Переповнену чашу болю, горя, немислимих страждань сповна довелося випити нашому незламному і нескореному ні перед ким народу. Фронтовики та мирні мешканці, які забезпечили надійний тил у буремні воєнні та поствоєнні роки, виявили небачену й нечувану стійкість, відвагу, мужність і героїзм задля існування зараз нашої держави, задля щасливого майбутнього наступних поколінь.

На жаль, із кожним роком все менше стає сивочолих ветеранів, які зустрічають свою переможну весну на урочистих мітингах-реквіємах 9 травня. Все менше залишається живих сторінок історії. У 2020 році 9 травня відсвяткували лише 11 ветеранів по Хорольському району, у тому числі 4 – по місту. 6 травня 2020 року міський голова Сергій Михайлович Волошин привітав хорольських ветеранів-фронтовиків із знаковим святом Великої Перемоги. Відвідав і вручив подарунки найстійкішим, які зустріли свою чергову переможну весну, – Миколі Олексійовичу Новоселецькому, Володимиру Петровичу Горбу, Марії Олексіївні Даценко, Ганні Федорівні Давиденко та Дмитру Андрійовичу Кражану.

Нині вже онуки та правнуки наших визволителів самовіддано боронять незалежність і суверенітет держави на східних рубежах. Вони гідно наслідують приклад високого патріотичного духу своїх героїчних дідів-прадідів. Сьогодні, коли на Сході України триває збройна агресія Росії проти України та лунають постріли, українці, як ніхто, розуміють цінність своєї держави та її суверенітету.

До Дня пам’яті та примирення (8 травня), Дня Перемоги (9 травня) представники Хорольської міської ради на чолі з міським головою Сергієм Волошиним вшанували ветеранів-фронтовиків та учасників АТО (нині ООС) урочистою церемонією покладання квітів. На знак глибокої поваги до визволителів рідної землі від поневолення заради миру поклали квіти до обелісків, меморіалів та братських могил воїнів-визволителів, військовополонених та мирних жителів, які загинули в часи окупації. Давайте гідно пам’ятати й пишатися самопожертвою та військовою відвагою воїнів-захисників різних часів і поколінь!

Подвиг ветеранів війни – еталон мужності та патріотизму. Хоч скільки б минуло часу, ми пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю. Доземний уклін ветеранам Другої світової війни та трудівникам тилу, честь і слава воїнам світла та добра! Із Днем пам’яті та примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, дорогі хорольці та співвітчизники!

Міський голова Сергій Волошин від себе особисто та від імені депутатського корпусу, апарату міської ради та всієї хорольської громади бажає всім міцного здоров’я, благополуччя, родинного тепла та затишку, усіх життєвих благ, мирного неба усім народам і на всі віки.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Відеоролик привітань ветеранів-фронтовиків – завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]