Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

204-та річниця від Дня народження Т.Г.Шевченка
2018-03-09

9 березня 2018 року відбулися урочисті заходи в рамках святкування 204-ої річниці від Дня народження видатного українського письменника, прозаїка, драматурга, перекладача, майстра образотворчого мистецтва,  політичного і громадського діяча, філософа, фольклориста, людину універсальних багатогранних обдарувань, легендарну історичну постать різних епох і поколінь – Тараса Григоровича Шевченка (09.03.1814-10.03.1861).

За доброю традицією, яка передається із покоління до покоління, наша громада урочистою ходою вшанувала пам'ять Великого Митця і Пророка, поклавши до монументу живі квіти. До урочистої колони з нагоди загальнонаціонального свята приєдналися представники державних установ, організацій, підприємств міста та району. Урочисту ходу шевченківською площею повели представники районної, міської влади та керівники різних закладів міста: перший заступник голови Хорольської районної державної адміністрації Сергій Абрамов, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Місніченко, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Штейнберг, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ірина Гунько, директор Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії Микола Чишко, директор Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців Віталій Заєць, директор Хорольського районного краєзнавчого музею Алла Івахненко.

До присутніх на заході з вітальною промовою і закликом вшанувати пам'ять національного творця і сподвижника у боротьбі за гідність і волю звернулася завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату Хорольської райдержадміністрації Світлана Мудра.  Основне слово для виступу перед громадою було надано першому заступнику голови райдержадміністрації Сергію Абрамову, який повідав присутнім про своє захоплення творами видатного українського письменника на сторінках «Кобзаря».

Тарас Шевченко мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, коли люди стануть істинно щасливими, а не скутими кайданами рабства. Багато його слів були пророчими, його віщі слова і мислення до нашого часу не втратили актуальність. Пройшли століття, а в його безцінних творах описана сучасна дійсність до приголомшливих подробиць.

Тарас Григорович прожив 47 років і один день, але за свій короткий вік встиг зробити найбільше і найцінніше національне надбання, яке ми зобов’язані зберегти і передати наступним поколінням. Нам є чим пишатися, адже його культурно-історична та літературно-мистецька спадщина є одніжю з найбагатших у світі. Ім’ям Тараса Шевченка названі по всій країні площі, вулиці, сквери, вищі навчальні заклади і навіть кораблі, його зображення друкують на державних грошових купюрах, поштових марках, йому встановлюють розкішні пам’ятні знаки і численні меморіальні таблички, випускають на його честь ювілейні монети і засновують всілякі премії. В обличчі його прославленої постаті наша Україна, тож любімо його всім серцем як свою Батьківщину.  

 

Живи, Тарасе, в пам’ятнім граніті,

В серцях і душах, в пам’яті людській!

А ті скарби, що Ти лишив із «Заповітом»,

Ми пронесем в пошані й славі віковій!

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]