Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

13 сесія: новини із сесійної зали
2021-06-18

Через виникнення низки питань, які потребують нагального вирішення, 18 червня 2021 року проведено 13 позачергову сесію. Перед початком засідання в присутності широкого кола громадськості бурхливо обговорили питання щодо закриття шкіл, яке набуло розголосу в соціальних мережах і викликало хвилю обурень зі сторони батьків та педагогічних колективів.

Міський голова Сергій Волошин запевнив, що жодних рішень про закриття шкіл не приймалося, а видані начальником відділу освіти, молоді та спорту накази про істотні зміни в умовах праці та можливе вивільнення скасовано. Кошти освітньої субвенції розраховуються і виділяються за формулою, з урахуванням наповнюваності класів. Їх не можна використовувати на утримання малокомплектних шкіл, тому значний фінансовий тягар лягає на бюджет Хорольської міської територіальної громади. Освітня сфера для Хорольської міської ТГ є однією з найбільш витратних для бюджету.

Без попередніх економічних розрахунків, аналізу видатків на одного учня, чітких фінансово-економічних обґрунтувань та проведення громадських обговорень у форматі широкого діалогу ліквідація чи реорганізація закладів загальної середньої освіти є неприпустимими. На жаль, в Україні склалася така ситуація, що кожна четверта школа є малокомплектною. Саме через малокомплектність класів на загальнодержавному рівні проводиться оптимізація шкільної мережі. Міський голова сказав, що немає приводу для занепокоєння і проблема буде вирішуватися.

На пленарному засіданні 13 позачергової сесії винесено на розгляд 98 питань, включаючи різне. За висновками постійних комісій частину з них знято з розгляду через потребу в доопрацюванні. Найбільша кількість проєктів рішень у загальному переліку питань порядку денного в черговий раз стосувалася врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ТГ. На сьогоднішній день державна політика в аграрній сфері направлена на детінізацію земельного ринку. З 1 липня цього року запрацює легальний ринок землі і за прогнозами Міністерства аграрної політики ця подія у земельному реформуванні принесе позитивні зміни. У мешканців нашої громади і всіх українців незабаром з’явиться законне право володіти, користуватися та вільно розпоряджатися своєю землею шляхом куплі-продажу, міни, дарування та відчуження.

Одне з найважливіших питань порядку денного стосувалося внесення змін до Програми соціального та економічного розвитку Хорольської міської ради на поточний рік. У межах цієї Програми планується реалізувати ряд заходів, зокрема на отримання спецдозволу на користування надрами, що є державною власністю. Програмою передбачено орієнтовний обсяг фінансування на забезпечення послуги з водопостачання для населення Хорола комунальним підприємством «Комунсервіс». У ці заходи включено сплату збору за спецдозвіл, придбання геологічної інформації, розробку й погодження правил технічної експлуатації, проєктів і планів розробки родовищ підземних вод.

Затверджено Програму відзначення пам’ятних дат, ювілеїв та інших заходів на 2021-2025 роки. Однак фінансове забезпечення на виконання Програми за кошти міського бюджету ухвалено не в повному обсязі, лише на окремі заходи.

Внесено зміни до Програми розвитку та підтримки КНП «Хорольська міська лікарня», на виконання якої виділено кошти на оплату праці й нарахування для медперсоналу. Також з метою відзначення кращих медпрацівників громади для підвищення авторитету професії лікарів та рівня мотивації їх праці ухвалено Положення про премію імені Михайла Тимофійовича Полонського на 2022-2025 роки. У переддень святкування Дня медичного працівника такі рішення набули позитивного символічного значення.

Результати відкритого поіменного голосування – завантажити.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]