Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста ветерани ветеранів голова життя цього хорольської небайдужість громадської міський можна похилого людей завітав свята висловити святковому разом україни міської
Шана нашим ветеранам!
2018-10-03

У шелесті опалої барвистої листви, в перший день жовтня, повітря повниться атмосферою особливого свята. У цю золоту осінню пору традиційно відзначається День ветеранів та Міжнародний день людей похилого віку.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і вже 27-ий рік поспіль відзначає цей день. А День ветерана в Україні відзначається 14-ий раз після підписання відповідного Указу Президента України.

Ветерани міста і району підтримують і не зраджують добрій традиції, яка щороку збирає їх великою родиною для теплих зустрічей, спілкувань, підтримки один одного в непростому сьогоденні.

Першими організували зустріч на святковому вогнику в кафе «Танюша» ветерани Хорольської міської ради. У неділю, 30 вересня 2018 року, за щедрим столом зібралася дружна родина представників органу місцевого самоврядування, щоб поділитися між собою турботами теперішнього життя, обмінятися згадками трудових буднів такого недалекого, здавалося б, минулого.

Зранку, 1 жовтня 2018 року, завітав до Хорольського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. Для своїх підопічних, яких на сьогоднішній день налічується 74 особи, директор важливої соціально-медичної установи міста Грінченко П.І. організував незабутнє свято. З вітальною промовою разом до сивочолих літніх людей звернулися голова Хорольської районної державної адміністрації Звірко Л.М., міський голова Волошин С.М. Після цього Грінченко П.І. вручив грамоти своїм підопічним за небайдужість, наполегливу працю й активну участь в житті закладу, утримання його території в належному стані.

Також цього дня, який став символом єдності і спадкоємності поколінь, на святковому вогнику в кафе «Дежавю» зібралися ветерани Громадської ради ветеранів при виконавчому комітеті. Міський голова відгукнувся на запрошення й завітав на святковий захід, щоб привітати ветеранів зі святом і висловити слова вдячності старшому поколінню за небайдужість і активну участь в різних сферах громадського життя міста, всебічну підтримку й розуміння, мудрі поради й настанови.

Досить складно відносити людей до категорії похилого віку, адже їх ентузіазм, небайдужість до життя, завзяття й енергія, праця, людяність є прикладом для наслідування сучасній молоді й виховання її на кращих традиціях старшого покоління. При виконавчому комітеті Хорольської міської ради ця Громадська рада ветеранів діє з червня 2016, яку очолює Козлова Г.М. З вісімнадцяти осіб чисельність ради стрімко зросла і тепер в ній налічується більше ста осіб. Це говорить про неабияку популярність та високу ефективність роботи дорадчого органу.

Можна з впевненістю відмітити, що представники Громадської ради ветеранів у багатьох важливих для міста питаннях настільки ініціативні й жваві, що разом з ними можна спільними зусиллями зробити чимало корисних справ. І це вдається нам успішно й з лихвою. Можна привести чимало прикладів, коли своєю працею й стараннями ветерани робили значний внесок в розвиток благоустрою міста. Вони з особливою віддачею і щирою завзятістю допомагали озеленювати місто, перетворювали занедбані клумби в мальовничі квітники, створювали прекрасні ландшафтні композиції в центральній частині міста, парковій зоні, по вулиці Михайла Полонського, на квітниках поблизу пам’ятника «37 тисяч жертв фашизму» поблизу Свято-Успенського собору, допомагали в організації й проведенні масових святкових заходів.

Ведучими святкового дійства були голова Громадської ради ветеранів Козлова Г.М. та колишня міська голова Солдатенко О.О. Атмосфера свята була незабутньою і по-родинному затишною із запашним короваєм, тостами, віршами, піснями, щасливими вогниками в очах і щирими посмішками. Від себе особисто привітав ветеранів на святковому зібранні й вручив грамоти та подяки тим, хто цього дня заслужив особливої уваги за свої старання й натхненну роботу на благо міста. З вітальною промовою до присутніх звернулася й помічник народного депутата України Костянтина Іщейкіна Махно Л.І., яка закликала бути дружними, з оптимізмом дивитися на майбутнє і робити спільними зусиллями все можливе заради розквіту нашого прадавнього славетного Хорола. Подякувала нардепу за важливу підтримку в непростих умовах сьогодення, яка стала запорукою успішних кардинальних перевтілень сучасного обличчя міста.

Цей день ветерани різних поколінь і організацій чекали з нетерпінням, адже такі теплі добрі зустрічі об’єднують й надихають на нові звершення, дарують відчуття потрібності, значимості й поваги серед широких верств населення міста. Дочекалися цього славного свята і ветерани Хорольської районної спілки споживчих товариств Полтавської облспоживспілки, яку очолює голова правління Шишка В.С. Ветерани споживспілки з міста і району відмітили День ветерана в кафе «Муравейник». Завітав міський голова на гостину й до них аби не оминути увагою, висловити подяку й шану перед мудрим віком присутніх.

Шановні ветерани, пенсіонери, люди поважного, зрілого й мудрого віку! В цей святковий День хочеться висловити щирі слова вдячності за ваші добрі справи для міста й побажати міцного здоров’я, завзяття, щоб своїм рокам ви не знали ліку, щоб душа була вічно юною, а енергія і сили були невичерпними. Родинного Вам затишку, миру, добра, благополуччя, побільше радості й позитивних емоцій, прекрасних світанків, сповнення мрій і бажань. Нехай повниться кожен день Вашого життя гарним настроєм, радісними звістками й приємними зустрічами – такими як сьогодні, а то й краще!

Будьте вічно молодими в душі, не відчувайте ніколи себе соціальним баластом, будьте потрібними й по-справжньому щасливими!

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]