Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

значення площею об'єктів області територій загальною місцевого полтавщини зіньківському карлівському україни загальнодержавного площі природи інших районі нашої природними природно-заповідний
Природно-заповідний фонд Полтавщини
2018-04-20

Полтавський край – один із наймальовничіших регіонів нашої держави, багатий на родючі чорноземи, значні поклади газу, нафти, залізної руди та інших корисних копалин. Неповторна самобутність і краса Полтавщини, її багата історична спадщина, чисте повітря і цілюща вода обумовлюють важливе значення області як екологічно чистої зони відпочинку та туризму.

природа краю була надзвичайно багатою з давніх-давен. Різноманіття ландшафтів рослинного і тваринного світу області обумовлене, насамперед, природними факторами – кліматичними, геоморфологічними, історичними.

З розвитком людської техногенної цивілізації та величезними наслідками її господарської діяльності (вирубування лісів, культурне перетворення краєвидів, опустелювання, парниковий ефект тощо), виникла потреба у збереженні первозданної природи нашої планети. Для цього усвіті в багатьох країнах виділено певні ділянки суходолу та акваторії, які оголошено землями, де господарська діяльність людини обмежена або взагалі заборонена. Цим територіям надано заповідний статус.

Станом на 01.04.2018 року природно-заповідний фонд Полтавщини налічує 388 територій та об'єктів загальною площею 142473,3315 га, що складає 4,95% від загальної площі області, з них 30 об'єктів загальнодержавного значення.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, встановлено в натурі (на місцевості) межі територій та об'єктів природо-заповідного фонду всього на площі 10996,38 га:

- загальнодержавного значення: 11 об'єктів загальною площею 5357,40 га;

- місцевого значення: 52 об'єкти загальною площею 5638,98 га.

На виконання пункту 7 Указу Президента України від 23.05.2005 року №838/2005 "Про заходи щодо дальшого розвитку природно-заповідної справи України" щодо вжиття заходів для недопущення приватизації земельних ділянок з особливо цінними природними комплексами на Полтавщині ведуться роботи щодо створення нових та розширення меж існуючих заповідних територій, зокрема у Великобагачанському, Зіньківському, Карлівському, Кобеляцькому, Чутівському та інших районах.

Рішенням третього пленарного засідання вісімнадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання від 16.02.2018 року №647 оголошені природні території ландшафтним заказником місцевого значення "Піщанка" площею 26,0 га у карлівському районі та комплексною пам'яткою природи місцевого значення "Кургани" площею 0,82 га у Зіньківському районі.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]