Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

особи членів правової строк відповідальність підлягає допомоги covid- україні років тимчасово обсервація порушення арешт акредитованих також немає контакті вважати пі
Обсервація: поняття, хто їй підлягає та відповідальність за порушення
2020-04-23

У зв’язку з  внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), Хорольське бюро правової допомоги розповідає, що таке «обсервація», хто їй підлягає та відповідальність за порушення.

Обсервація – це комплекс заходів, розроблених урядом заради попередження поширення інфекційного захворювання. Цей комплекс включає в себе безпосередньо ізоляцію громадян та постійне медичне спостереження за станом їх здоров’я протягом інкубаційного періоду. Для коронавірусу він становить 14 діб. Обсервація є примусовим заходом держави стосовно окремої категорії осіб.

Хто підлягає обсервації?

- особи, які заявили про добровільну госпіталізацію до обсерватора (ізолятора) у зв’язку з неможливістю дотримання вимог самоізоляції;

- особи, які двічі порушили умови самоізоляції;

- особи, які мали контакт із хворими або мають ознаки інфікування COVID-19 та відмовляються від медичного обстеження, за направленням лікуючого лікаря;

- особи, які здійснюють перетин державного кордону (крім осіб, які є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей; водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою);

- особи, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя через контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (крім співробітників Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, співробітників акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які провадять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживає на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою).

Який термін обсервації?

Строк обсервації становить 14 днів.

Діти, які не досягли 12 років, підлягають госпіталізації до обсерватора (ізолятора) разом з одним із батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону.

Увага! Особа, яка має ознаки захворювання на COVID-19, підлягає обов’язковому медичному огляду, за результатами якого може бути направлена на самоізоляцію.

Звертаємо Вашу увагу, що за порушення умов карантину в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Для людей, які зокрема, самовільно залишити місце карантину або обсервації передбачено штраф від 17 до 34000 грн. Для посадовців штрафи більші: від 34 до 170000 грн.

Якщо ж людина не дотримувалася правил навмисно, і це призвело до поширення хвороби, порушнику доведеться сплатити від 17 до 51000 грн. Передбачено також обмеження волі та арешт.

Якщо порушуються санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність – штраф у сумі від 17 до 51000 грн. або арешт на строк до 6-и місяців або обмеженням волі на строк до 3-х років. Якщо ж діяння спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, то караються позбавленням волі на строк від 5-и до 8-и років.

     Отримати безоплатну юридичну консультацію з цього та інших питань можна зателефонувавши до Хорольського бюро правової допомоги за номером (05362) 33-2-20 або на номер гарячої лінії  0-800-213-103  (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).  

    Необхідні документи також можна залишити в скриньці для кореспонденції, що знаходиться за адресою: м.Хорол, вул. Незалежності, 78а.

 

 

В.о. начальника відділу «Хорольське бюро правової

допомоги» Лубенського місцевого центру з надання

безоплатної вторинної правової допомоги                                                       Н.Г.Тарасенко

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]