Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

земельних міста доповідає землеустрою документації надання ділянки технічної хорол міської міського комунсервіс» ділянок земельної також затвердження рішення виготовлення дозволу
Новини із сесійної зали міської ради
2019-03-01

У плановому порядку, 28 лютого 2019 року, за головуванням міського голови Волошина С.М. відбулося пленарне засідання 60 сесії. Участь у робочому засіданні взяло 16 із 26-ти осіб загального кількісного складу депутатського корпусу Хорольської міської ради. Присутність більше половини депутатів забезпечило кворум, тому засідання визначено повноважним.

Згідно із затвердженим порядком денним розглянуто 21 питання порядку денного, включаючи різне. Окрім депутатів та представників виконавчого апарату міської ради в сесійному засіданні взяли участь: голова АОСББ «Ініціатива» м.Хорол Левін Р.М., голова АОСББ «Хорол» Стеценко І.В., голова ГО «Ветеран Хорола», редактор газети «Наш Хорол» Козлова Г.М. та директор КП «Комунсервіс» Вовк В.І.

У епіцентрі уваги був звіт директора КП «Комунсервіс» Вовка В.І. про фінансово-господарську діяльність за 2018 рік. Через різні мікро- і макроекономічні фактори забезпечувати стабільність роботи комунального господарства досить складно. Через це по різним напрямкам діяльності підприємство отримало збитки (пасажирські перевезення комунальним громадським транспортом на загальноміських маршрутах, надання послуг населенню з водопостачання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів тощо). Директор КП «Комунсервіс» вбачає два варіанти вирішення збитковості – або шляхом компенсаційних виплат міською радою, або через підвищення тарифів.

Також керівник комунального підприємства доповів про заходи, які заплановано виконати навесні силами комунальників для попередження підтоплень в окремих мікрорайонах міста. Протягом року КП «Комунсервіс» зобов’язується забезпечувати безперебійну роботу водозаборів господарсько-питного призначення, водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, системи зливової каналізації, водопропускних труб і каналів для відведення талої та дощової води на території міста. До середини березня будуть проведені роботи по розчищенню лівої й правої сторін ливневої каналізації по вулиці Небесної Сотні на спуску до вулиці Івана Хмари. Також заплановано протягом лютого-березня: виконати очистку дренажних труб містків та русла по всій довжині річки Рудка (вздовж вулиць Кобища, Набережна, Лагодинська, Миргородська), по вулицях Степанівка, Піски та провулку Глибокий; провести роботи по розчищенню водовідвідних каналів і пропускних труб від порослі, повалених дерев і сміття на вулицях Протічна, Вокзальна, Юрченка. Повинні також ліквідувати стихійні сміттєзвалища, які створюються самим населенням у зонах можливого затоплення через низький рівень відповідальності й екологічної культури.

Ключовим питанням порядку денного було внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2019 рік. Планується здійснити реконструкцію системи керування, захисту та моніторингу технологічним процесом центрального водогону, тому внесено пункти в цю Програму по виготовленню проектно-кошторисної документації та виконанню ремонтних робіт на основному об’єкті забезпечення містян питною водою. Народний депутат України Костянтин Іщейкін пообіцяв підтримати нашу громаду у вирішенні цієї стратегічно важливої проблеми та посприяти у виділенні з державного бюджету коштів сумою 1,35 млн. гривень. 150,0 тис. грн буде виділено з міського бюджету.

Орієнтовні обсяги фінансового забезпечення заходів Програми соціально-економічного розвитку міста також доповнено новими видами робіт, які стануть першоетапними для подальшого виготовлення Генерального плану міста. Загальна орієнтовна вартість топографо-геодезичних робіт, створення електронної карти, матеріалів фотофіксації та цифрової моделі рельєфу Хорола складають загалом близько 800,0 тис. гривень.

Необхідність виконання таких дороговартісних робіт виникла у зв’язку зі змінами в чинному законодавстві України, яке регулює містобудівну діяльність. З 1 січня поточного року ліквідовано інститут історико-містобудівного обґрунтування, який здійснював розробку історико-архітектурних опорних планів (ІАОП) для населених пунктів. У Хоролі, як історичному населеному пункті з визначеними історичними ареалами, відсутній ІАОП. А тому, без наявності Генплану будь-яке нове будівництво, реконструкція та капремонт будуть неможливими.

Розроблення цієї містобудівної документації дасть змогу отримати цінну інформацію господарського характеру, яка прямо чи опосередковано буде впливати на прийняття управлінських рішень і не втратить актуальність протягом тривалого часу (близько 20 років).

Розробка Генерального плану Хорола забезпечить комплексне вирішення питань містобудівного характеру, зокрема планування та благоустрою об’єктів будівництва. Його наявність дасть змогу впорядковувати й здійснювати контроль за розміщенням будівель та споруд, інженерно-транспортних комунікацій, об’єктів господарського та побутового обслуговування.

Місніченко В.О. – заступник з питань діяльності виконавчих органів ради, окрім цього ключового питання, також доповів присутнім про передачу на баланс ОСББ «Теремок-75» багатоквартирного житлового будинку за адресою м.Хорол, вул.Небесної Сотні, 75 (голова правління Хоменко Р.В.).

За письмовим зверненням жителя квартири за адресою: м.Хорол, вул. 8-го Березня 43/2, кв. № 2 прийнято рішення про прийняття цього об’єкту нерухомого майна у комунальну власність.

Затверджено рішення виконавчого комітету, яке прийняте у міжсесійний період і має фінансовий характер (надання адресної матеріальної допомоги мешканцям міста, які потребують допомоги на лікування тяжких захворювань).

На виконання владних повноважень у сфері земельних відносин на території міста розглянуто 13 питань та прийнято відповідні рішення. Ці питання стосувалися надання дозволів на виготовлення та затвердження технічної документації із землеустрою для надання дозволу на поділ або об’єднання земельних ділянок, встановлення меж земельних ділянок для передачі у власність громадянам. Також ухвалено рішення щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок різного призначення.

За результатами поіменного голосування депутатами ухвалено відповідні рішення (№1338-1357), які буде оприлюднено у формі відкритого доступу на офіційному сайті Хорольської міської ради http://horol.com.ua/ у вкладці «Міська влада». Для більш детального ознайомлення із ходом і результатами пленарного засідання 60-ої чергової сесії можна переглянути його повний відеозапис, який найближчим часом з’явиться у вкладці "Відео новини" та на каналі YouTube.

Міський голова Волошин С.М. щиро вдячний депутатам за розуміння, плідну співпрацю та прийняття важливих для громади рішень з думками про майбутнє нашого міста.

Порядок денний

 пленарного засідання 60-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

28.02.2019 р.

1.Про фінансово-господарську діяльність КП «Комунсервіс» у 2018 році.

Доповідає: Вовк В.І. – директор КП «Комунсервіс».

2.Про заходи щодо попередження підтоплення у весняний період на території міста.

Доповідає: Вовк В.І. – директор КП «Комунсервіс».

3.Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорола на 2019 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

4.Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

5.Про передачу на баланс ОСББ «Теремок-75» багатоквартирного житлового будинку за адресою м.Хорол, вул.Небесної Сотні, 75.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

6.Про прийняття у комунальну власність квартири за адресою: м.Хорол, вул. 8-го Березня 43/2, кв.2.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

7.Про затвердження рішень і розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

 

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

 

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

8.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

9.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

10.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Демиденку С.В.

11.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Парнюку В.В.

12.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Голованю О.В.

13.Про надання згоди на поділ земельної ділянки гр. Кривчуну В.М.

14.Про надання згоди на об’єднання  земельних ділянок гр. Богатиренко В.С.

15.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок гр. Мартюку М.Б.

16.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) Фермерському господарству «Москалець».

17.Про продовження дії рішення 47-ї сесії Хорольської міської ради 7-го скликання від 27 червня 2018 р. № 1136.

 

Доповідає: Головченко Т.М. – спеціаліст відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

18.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки ПАТ  «Полтаваобленерго».

19.Про поновлення  договорів   на земельні ділянки.

20.Про припинення права користування на умовах оренди земельною ділянкою Шаповал О.В.

21.Різне.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]