Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

спортивної спорту міської різних проведення змішаних міста єдиноборств коштів спортивних спортивна фізичної представників розвитку культури хорола видів заходів розподіл
Хорол спортивний
2019-02-11

У п’ятничний вечір, 8 лютого 2019 року, на завершення трудового тижня в залі засідань Хорольської міської ради відбулась зустріч представників Спортивної ради при виконавчому комітеті з представниками депутатського корпусу міської ради. Засідання відбулося у форматі круглого столу за головуванням голови Спортивної ради Савіна Олександра Кузьмича. На розгляд було винесено два питання порядку денного: про звітність представників Спортивної ради про свою діяльність за 2018 рік та про перерозподіл коштів за видами спорту для реалізації заходів Програми фізичної культури і спорту на 2019 рік.

Серед присутніх на засіданні круглого столу було чотирнадцять представників Спортивної ради, депутати міської ради Юрченко Володимир Дмитрович та Ящук Анатолій Федорович, голова ГО «Ветеран Хорола», редактор газети «Наш Хорол» Козлова Галина Михайлівна.

Члени Спортивної ради відзвітували в письмовій формі про проведені спортивні заходи за минулий звітний період, але були представлені присутнім й коротенькі відео огляди спортивних здобутків і перемог. Найбільш видовищно й ефектно вдалось презентувати свою звітність в мультимедійному форматі капітану команди «Life Оn Dirt» з екстремального велоспорту Семенюті Максиму Сергійовичу. У відеоролику зібрані найяскравіші моменти  відчайдушних хорольських велосипедистів, які гідно представляли наше рідне місто на змаганнях різних рівнів. Нашим хорольцям вдалося досягти високих результатів і виділитися з-поміж велосипедистів-екстремалів  з різних куточків країни завдяки своїй наполегливій праці, ентузіазму і, звісно, фінансовій підтримці міської ради. Не даремно капітан команди керується важливим життєвим принципом з мотивуючим гаслом: «Займайтеся улюбленою справою незалежно від погоди і від того, що думають інші».

Чимало контрастних думок було висловлено при розгляді другого питання порядку денного. Було як і в спорті всього: і нестримна енергія, і гіркота розчарувань, суперечності і протистояння...

Спортивна рада, як дорадчий консультативно-колегіальний орган при виконавчому комітеті, з моменту свого створення (21 січня 2016 року) й до цього часу діє на підставі затвердженого Положення й фінансується з міського бюджету за міською цільовою Програмою розвитку фізичної культури і спорту міста Хорола. Цей дорадчий орган за три роки своєї діяльності не просто довів право на своє існування, а й дав плідні результати в напрямку розвитку різних видів спорту із залученням різновікових категорій населення. У відповідності до покладених на Спортивну раду завдань згідно діючого Положення, представники у складі ради мають право брати участь у розробці цільових програм та проектів рішень міської ради. Так, на розгляд пленарного засідання 58 сесії міської ради, яке відбулося 22 грудня 2018 року, був поданий проект рішення «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту міста Хорола на 2019 рік». Орієнтовний обсяг фінансування для реалізації заходів цієї Програми попередньо був обговорений і визначений представниками різних громадських інститутів у складі Спортивної ради, які не просто займаються спортом, а ним живуть і дихають. Загальний обсяг фінансових ресурсів Програми на поточний рік складає 250,0 тисяч гривень. Кошти наче й не малі, але повністю забезпечити заявлені потреби всіх членів Спортивної ради досить складно.  

Розподіл коштів було здійснено й ухвалено одноголосно, на загальних зборах більшістю від загальної чисельності Спортивної ради в розрізі видатків на проведення масових спортивних заходів з таких видів спорту як: футбол, баскетбол, мотокрос, мотобол, настільний теніс, пауерліфтинг, шахи і шашки, кік-боксинг, кемпо-карате, кобудо, тайський бокс, ММА, змішані єдиноборства, спортивне орієнтування, екстремальний велоспорт, велотріал, спортивне орієнтування, греко-римська боротьба, гирьовий спорт та інші. Окрім того, Програмою передбачено фінансування на організацію й проведення зустрічі міського голови з кращими спортсменами та міських масових спортивних заходів серед спортсменів різних видів спорту та різних вікових категорій. Це й «Спортивна весна 2019», й «Відкриття мотосезону 2019», й «День захисту дітей», й «День визволення Хорольщини», а також Відкриті Кубки мера з різних видів спорту.

Розподіл коштів за різними видами спорту на загальних зборах Спортивної ради базувався в першу чергу на паритетності й прояві активності учасників ради в спортивному житті міста. Представнику змішаних єдиноборств, керівнику громадської організації "Клуб змішаних єдиноборств "Січ" м.Хорол" Чайковському Вадиму Сергійовичу було виділено 5,0 тисяч гривень, що дещо менше в порівнянні з іншими представниками. Таке колегіальне рішення Спортивної ради було обумовлене невикористанням коштів на проведення змагань зі змішаних єдиноборств з різних суб’єктивних причин. Постійні пошуки виправдань і перебільшення з приводу наявних перешкод завжди стоять на заваді Вадиму Сергійовичу робити конкретні справи, які іншим вдаються без зайвих проблем. Чайковський В.С. посилався на недостатній розмір фінансового забезпечення для проведення змагань і тому від цієї підтримки взагалі відмовився. Натомість, завдяки протекції деяких депутатів, на 58-й сесії міської ради було прийнято рішення збільшити обсяги фінансового забезпечення на 2019 рік для проведення спортивних змагань зі змішаних єдиноборств до 10,0 тисяч гривень. Депутат Юрченко В.Д. висловив невдоволення рішенням Спортивної ради, в якому вбачає несправедливий розподіл коштів по відношенню до керівника ГО "Клуб змішаних єдиноборств "Січ" м.Хорол". Хоча така позиція далека від справедливості лише по тій причині, що думка представників Спортивної ради для депутатів не цікава і основні засади демократії в даному випадку порушені. В дійсності вийшло так, що Спортивна рада як представницький орган не здатна донести громадську думку до депутатів міської ради під час безпосереднього процесу формування й реалізації повноважень у сфері фізичної культури та спорту Хорола.

Волошин Сергій Михайлович, як міський голова, був ініціатором створення Спортивної ради як представницького органу саме громади і вбачає громадську думку вирішальною. Депутати мають владні повноваження і повинні відстоювати інтереси більшості людей, а не окремих осіб (як у даній ситуації).

Депутат Ящук А.Ф. дав схвальну оцінку роботі Спортивної ради при виконавчому комітеті міської ради й відмітив позитивні зміни в спортивному житті міста за останні роки. Він підкреслив важливість фізичного, патріотичного  духовного розвитку громади міста, особливо молоді.

Сподіваємося, що Спортивна рада всупереч розбіжності поглядів і наявності негативних прецедентів не спинить обертів і буде  надалі всебічно сприяти підвищенню спортивного іміджу Хорола на різних рівнях.

 

Відео звіт спортивних досягнень команди «Life Оn Dirt» з екстремального велоспорту – завантажити.

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]