Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської хорольської громади рішення бюджету метою прийнято петицій сесії місцевих депутатів території денного порядку питань забезпечення ветеранів поточний фінансування дорі
Головні новини із сесійної зали Хорольської міської ради
2021-09-29

У середу, 29 вересня, у залі засідань адміністративного приміщення Хорольської міської ради відбулося пленарне засідання чергової 18-ої сесії. Під головуванням міського голови Сергія Волошина участь у її роботі взяло 23 із 26-ти депутатів затвердженого персонального складу ради. 

На розгляд сесії було винесено 120 питань порядку денного та обговорено низку проблемних питань життєдіяльності громади в різному за участі присутніх на засіданні громадських активістів. За результатами відкриого поіменного голосування прийнято відповідні рішення. У роботі сесії також взяли участь депутати обласної ради Михайло Виноград та Олег Баканов та представники установ та громадських організацій громади.

Перші три питання порядку денного стосувалися затвердження та внесення змін до цільових програм, фінансування яких передбачено бюджетом на поточний рік та прогнозом бюджету Хорольської міської територіальної громади на середньострокову перспективу (на 2022-2024 роки).    

У межах комплексної програми підтримки КНП «Хорольська міська лікарня» за її поданням затверджено фінансування ряду заходів, направлених на покращення якості медичних послуг для населення громади. Зокрема, передбачено придбання за бюджетні кошти медикаментів, перев’язувальних матеріалів, предметів та інвентарю для функціонування санітарних автомобілів швидкої (екстреної) допомоги, оплату комунальних послуг, електроносіїв, утримання приміщень, відряджень працівників лікарні та забезпечення продуктами харчування хворих у стаціонарних відділеннях.  З метою підвищення соціального захисту малозабезпечених верств населення Хорольської міської ТГ та забезпечення проведення капітального ремонту власних житлових будинків і квартир особам пільгових категорій, прийнято рішення про внесення змін до соціальної програми «Турбота» на поточний рік.

Ухвалено Програму підтримки Відокремленого підрозділу Організації ветеранів України у Хорольській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки, яка має на меті розв’язання проблем у сфері соціального захисту населення, захисту законних прав, соціальних і економічних інтересів ветеранів та учасників бойових дій у Другій світовій війні, пенсіонерів, осіб з інвалідністю, дітей війни, ветеранів праці, ветеранів військової служби та інших суспільних груп.

Прийнято рішення про створення сектору обліку бездомних осіб при відділенні денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Хорольської міської ради та затверджено Положення, яким визначено умови його діяльності. Сектор створюється з метою виявлення та обліку бездомних осіб, надання їм соціальних, медичних, інформаційних, юридичних та інших консультаційних послуг. На сектор буде покладено завдання організації тимчасового притулку для бездомних осіб, сприяння в отриманні реєстрації місця проживання або перебування, працевлаштуванні, забезпечення одягом, продуктами харчування тощо.  

Унесено зміни до показників бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік. За рахунок коштів Фонду розвитку територій Полтавської області збільшено видатки на придбання спеціалізованого медобладнання – фетального монітору нового покоління з функцією моніторингу та контролю за станом матері й плоду для КНП «Хорольська міська лікарня». Також дохідну частина бюджету громади з цього Фонду збільшено для будівництва прибудови приміщення шахти під розміщення лікарняного ліфту для транспортування хворих, людей з інвалідністю та інших маломобільних груп з ремонтом відділення невідкладних станів у корпусі № 1 міської лікарні по вул. Михайла Полонського, 11/1а. Здійснено перерозподіл бюджетних асигнувань в розрізі економічної класифікації видатків на підставі обґрунтованого подання розпорядників коштів: виконавчого комітету, відділів та фінансового управління Хорольської міської ради.

З метою забезпечення ефективності виконання депутатами своїх повноважень перед громадою ухвалено рішення про закріплення депутатів Хорольської міської ради восьмого скликання за округами. Обраних депутатів на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року в багатомандатному виборчому окрузі (згідно Постанови Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області від 30.11.2020 №43) розподілено за територіально-виборчими округами №1-4. За кожним із 26-ти депутатів, затверджених у персональному складі ради, закріплено вулиці міста Хорола та 92 сільські населені пункти в межах 10-ти старостинських округів.    

Розглянуто звернення депутата Романа Гловацького стосовно запровадження електронних петицій до Хорольської міської ради, як особливої форми колективного звернення громадян до органу місцевого самоврядування та його посадових осіб на виконання Закону України «Про звернення громадян». Депутатом запропоновано розробити Порядок розгляду електронних петицій, адресованих Хорольській міській раді, через веб-сайт Єдиної системи місцевих електронних петицій https://petition.e-dem.ua. Єдину систему місцевих петицій E-DEM створено в рамках швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування (нині – Міністерство цифрової трансформації України) та фінансується Швейцарією.

З метою реалізації проєкту «Встановлення скейт-парку в м. Хорол» прийнято рішення про затвердження нової адреси та бюджету цього об’єкту. Планується облаштувати скейт-парк на території міського стадіону по вулиці небесної Сотні, 71.  Надано доручення профільним відділам виконавчого комітету здійснити заходи щодо проведення процедури закупівлі через електронну систему публічних закупівель України ProZorro та фінансування по реалізації проєкту. Також затверджено зведений кошторис до об’єкту «За здоров’я – на сучасний спортивний майданчик». Проєкт по облаштуванню багатофункціонального дитячого спортивного майданчика із штучним покриттям по вулиці М.Полонського, 19, м. Хорол планується реалізувати на умовах співфінансування за кошти обласного бюджету та Хорольської міської ТГ. 

Для вирішення проблеми стану доріг на території громади прийнято рішення про проведення робіт з поточного – дрібного ремонту в 2022 році автомобільної дороги загального користування місцевого значення на відрізку Семенівка – Веселий Поділ – Заїченці – Миколаївка – Бригадирівка в першочерговому порядку. Схвалено проєкт Меморандуму про співпрацю між ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» та Хорольською міською радою на поточний рік з метою приведення до належного стану смуг відведення автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Хорольської міської ТГ.

Найбільше питань порядку денного, як звичайно, стосувалося врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ради. У цілому засідання 18-ої сесії було плідним та результативним.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]