Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста хорольської голова різних хорола місто свята хорол (голова рідного хорольського козлова народження міської історії цього правління false міський хорольці
День міста-2019
2019-09-21

Наш прадавній славетний Хорол став старшим ще на один рік. 21 вересня 2019 року, в самому серці міста – на центральній площі, відбулося святкування 936-ої річниця з дня його заснування. Цього дня гомінкою юрбою зібралися містяни та гості з різних географічних куточків, щоб відзначити День народження міста. Саме цього дня ми помічаємо й по-особливому цінуємо велич і красу Хорола, відчуваємо подих насиченого історичного минулого з різними ароматними нотками, які увібрали в себе таємничі історії, загадкові події, безсмертні легенди та поєднали в єдине ціле домішки людських радощів і печалі, спокою і тривог, щастя і горя. Цього дня з особливою надією та сподівання ми прагнемо побачити в майбутньому наш Хорол розбудованим, сучасним, комфортним, ще більш прекрасним і квітучим, а головне – щасливих і заможних у ньому людей.

На знак любові до рідного міста, глибокої пошани до його багатовікової історії, поваги до хорольців, які гучно прославили в різний час ім’я давнього форпосту слов’ян, оргкомітет Хорольської міської ради підготував та організував широкомасштабне дійство до Дня народження рідного міста. Традиційно День народження Хорола розпочався із світанку молитвою за єдність в Петро-Павлівському храмі Полтавської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.

Цьогоріч особливий акцент уваги було зосереджено на історичні події й видатні постаті міста початку ХХ століття. Напередодні святкувань центральну вулицю було прикрашено банерами з портретами сучасних хорольців та видатних особистостей минулого сторіччя, як символічний зв'язок різних поколінь під загальною назвою «Місто люди прикрашають». Це був лейтмотив – головний тематичний елемент цьогорічного Дня міста. Хорол із давніх давен славиться талановитими, обдарованими, працьовитими людьми, які залишили нам у спадок безцінні духовні, наукові, культурні надбання і заклали міцний фундамент для подальшого будівництва. Надзвичайно складно було виокремити з-поміж різноманіття гідних відомих постатей Хорола ХХ століття, та до почесної десятки в цьому переліку ввійшли: борець, силовий атракціоніст Іларіон Валер’янович Борошенко; діяч народної освіти, засновник недільних шкіл у Хоролі Модест Гаврилович Димський; директор Хорольського технікуму механізації (в 1935-1941, 1945-1966 роках), учасник Другої Світової війни  Іван Олександрович Дряпак; лікар-гомеопат, доктор медицини, міський голова в 1914 році Євграф Якович Дюков; педагог, фотограф, художник Василь Михайлович Маковський; лікар-хірург Михайло Тимофійович Полонський; дворянин, міський голова з 1894 по 1901 рік Володимир Дмитрович Старицький та заслужений учитель УРСР, краєзнавець Карпо Остапович Ходосов.

Багато інформації про місто хорольці отримали і в історико-краєзнавчих наукових роботах Козлова Андрія Володимировича та  Козлова Володимира Андрійовича. До 936-ї річниці з дня заснування міста Хорола та до 76-ої річниці визволення Хорольщини від нацистських окупантів за підтримки депутатів міської ради видано книгу «Давній Хорол і його мешканці на візуальних джерелах». Її презентація відбулась на просвітницькій галявині, зібравши коло шанувальників історії рідного краю. Як гідні і вдячні нащадки ми маємо пишатися історією Хорола та його видатними діячами різних сфер суспільного життя. Не просто пишатися, а й цікавитися, знати, пам’ятати, плекати, берегти, цінувати й передавати наступним поколінням.

Проведення святкових розважальних заходів відбулося не менш цікаво, емоційно й захопливо. Після відкриття міським головою Сергієм Волошиним свята з центральної сцени, глядачів порадували своїм виступом вихованці дошкільних навчальних закладів міста «Яблунька» та «Веселка», а також дитячі колективи художньої самодіяльності з Андріївки, Петракіївки, Березняків, Клепачівської ОТГ, Мусївски і Хильківки. До найменших наших хорольців завжди прикута особлива увага, бо потішити й порадувати завжди хочеться найдорожчих у цьому житті. Для дітей та їх турботлвих батьків підготовлена розважальна програма із залученням професійних аніматорів у всіх кольорах веселки: із танцями, співами, конкурсами, вікторинами, розвагами та смачними ласощами. А для того, що залишити на добру згадку світлини, виготовлено яскраві фотозони для дорослих і дітей.

Шедеври майстрів декоративно-ужиткового мистецтва різних жанрів були представлені в парковій зоні. Вишуканістю та витонченістю вразили ляльки ручної роботи Олени Єрмолаєвої з Києва, для якої звичайне хобі в її умілих золотих руках перетворилося на цілком серйозну творчу справу. За звання професіонала фотомистецтва у фотоконкурсі «Я люблю своє місто, я люблю свій край» змагалося шестеро конкурсантів: Олександр Сахно, Ігор Фурсов, Юлія Шевчук, Євгеній Радько, Максим Ботвінко та Ольга Кожевнікова. За підсумками відкритого голосування переможницею конкурсу і володаркою золотого кубка фотомайста стала Юлія Шевчук. Для любителів домашніх тварин проведено виставку «DOGS SHOW 2019», а для шанувальників спорту – змагання з гирьового спорту, показовий виступ з кікбоксингу, шахово-шашковий турнір та футбольний турнір за кубок мера.

У програму святкового концерту увійшли пісенні дарунки від студентів Хорольського агропромислового коледжу. Цікавим для молоді став виступ репера Міхи Невідомського – лідера хіп-хоп гурту «Апокриф» з м. Буча, фіналіста фестивалю «Червона Рута» у 2014 році. Пікантною особливістю його творчості є трансформація в реп-варіанти віршів видатних українських класиків.

За старою доброю традицією азартні люди випробували свою щасливу вдачу в розіграші святкової лотереї. Улюбленці фортуни стали володарями суперпризів: холодильника, ЖК-телевізора, скутера та мультиварок, а також інших корисних для побуту речей.

Після урочистого відкриття свята «Своє серце, мій Хороле, я кладу до твоїх ніг» відбулася урочиста церемонія нагороджень грамотами, подяками та відзнаками різних рівнів працівників підприємств, установ та організацій міста, призерів конкурсів та виставок. Привітали глядачів та долучились до нагороджень: міський голова Сергій Волошин, голова Хорольської РДА Лариса Звірко, голова Хорольської районної ради Віра Мартюк та голова Семенівської селищної ради Людмила Милашевич. Медалями «За вагомий внесок у розвиток міста» цьогоріч нагороджено: Раїсу Пилипенко – завідуючу ДНЗ «Малятко»; Ольгу Кожевнікову – краєзнавця; Володимира Козлова – історика, заслуженого вчителя України, Почесного громадянина Хорольського району; Лідію Федоренко – ветерана відділу освіти; Валентину Зайченко – завідуючу неврологічного відділення Хорольської ЦРЛ; Вікторію Кіяшко – фізичну особу-підприємця; Тетяну Третяк – фахівця із соціальної роботи; Світлану Міщенко – заступника головного лікаря Хорольської ЦРЛ, депутата міської ради; Миколу Копайгору – директора Хорольської гімназії та Анатолія Дінця – тракториста КП «Комунсервіс».

Премогу в конкурсі «Краще ОСББ 2019 року» здобули: ОСББ – Злагода – (голова правління Валентина Ганзенко); ОСББ «Фортуна» (голова правління Руслан Левін) та ОСББ «Соборне, 21Б» (голова правління Тетяна Свириденко). Фіналістів конкурсу нагороджено подарунковими сертифікатами на отримання фінансової підтримки для розбудови і розвитку житлового фонду – по 10,0 тисяч кожному.

Ближче до надвечір’я глядачі отримали позитивний заряд енергії від феєричного і запального виступу народного аматорського колективу «Гілея». Хедлайнером  свята була ефектна, талановита українська співачка, лауреатка премії  Алли Пугачової  «Золота зірка» – Міла Нітіч. У світлі софітів вона виблискувала не лише своєю вродою, а й неповторним вокалом в потужному звучанні та з ефектним шоу на сцені. На завершенні свята гостей розважили ді-джеї та артисти фаєр-шоу.

Зі святом, дорогі хорольці! Хай славиться наше місто добрими справами, високими здобутками і прикрашають його люди в усі часи.

 

Оголошення
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс

на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Попівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про повторний конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку об’єкту оренди в с.Бригадирівка

     
     
Інформаційне повідомлення відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою

Оголошується конкурс на відбір суб'єкта оціночної діяльності!

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про конкурс та умови відбору суб’єкту оціночної діяльності, який здійснюватиме оцінку майна для цілей оренди в с.Хильківка

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]