Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Квіти нашого життя
2017-06-01

У перший день літа вже 67 років поспіль світова спільнота відзначає Міжнародний День захисту дітей – «International Day for Protection of Children», який набув статусу одного з найстаріших свят міжнародного значення. В 1949 році це свято започатковане рішенням Міжнародної демократичної федерації жінок, а відзначення його розпочалося з 1950 року. В Україні День захисту дітей відзначається з 1998 року після того, як в 1991 році країна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, ставши гарантом захисту прав дітей на піклування, повноцінний відпочинок і дозвілля, реалізацію здібностей і талантів в культурному і творчому житті суспільства.

Кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися й навчатися задля кращого майбутнього своєї нації. Це свято є своєрідним нагадуванням для дорослих, що права дітей потрібно захищати не на словах, а на ділі. Від того, наскільки ми уважно піклуємось і виховуємо дітей, залежить не лише їх щастя, а  й наше батьківське, дідусів та бабусь. Адже не секрет, що істинне щастя – в продовженні роду, в новому житті.

На 1 червня також паралельно припадає дата не менш важливого свята – Всесвітній День батьків. Саме діти є продовженням людського роду, сподіванням на краще майбутнє, натхненною надією на славу родині і всій країні.

Місцева влада не забуває про підростаюче покоління. Цього року, за старою доброю традицією в перший день літа, міський голова Сергій Волошин разом з заступниками Яною Карманською, Валентином Місніченком та редактором газети «Наш Хорол» Оленою Мурашкіною завітали до малят в дошкільні навчальні заклади «Веселка» (по вул. Гастелло, 4, завідуюча – Людмила Криворотько), «Яблунька» (по вул. Михайла полонського, 19, завідуюча – Тетяна Повар) та «Малятко» (по вул. Лагодинська, 51, завідуюча – Раїса Пилипенко). Малечу порадували подарунками і солодощами, які були заздалегідь приготовлені виконавчим комітетом міської ради з врахуванням вікових вподобань і потреб для ясельних, молодших, середніх і старших груп ДНЗ.

З нагоди Дня захисту дітей в стінах Хорольської музичної школи відбувся концерт за участю юних дарувань Хорола, які обдаровані широким розмаїттям здібностей, талантів і можливостей. Цього ж дня за сприянням відділу освіти, молоді і спорту Хорольської райдержадміністрації на чолі з Іриною Потерайло проведено змагання для учнів молодших класів «Олімпійське лелеченя». Веселі і завзяті спортивні змагання серед школярів доповнили видовищні і захопливі перегони на трьохколісних велосипедах маленьких вихованців дитячих садочків. Організатором і ведучою спортивних змагань, які традиційно проводяться на міському стадіоні «Зоря» Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії, була директор дитячо-юнацької спортивної школи, заступник громадської організації «Спортивна рада» при виконавчому комітеті Хорольської міської ради, Тетяна Гордійченко. Маленьких учасників цих спортивно-розважальних заходів почастували солодощами і морозивом від Хорольської міської ради.

Будемо сподіватися, що наші діти будуть гідними громадянами нашого міста і держави в цілому, стануть хорошими батьками і зможуть побудувати майбутнє краще за нас.

 

Фоторепортаж до Дня захисту дітей можна переглянути в розділі "Фотогалерея" або за посиланням тут.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]