Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Живи віками й квітни, наш Хороле!
2021-09-18

День міста – свято радості та єднання! Ще на один рік став старшим і багатшим наш славетний Хорол. Ще один рік наблизив його до тисячолітнього віку. Історія заснування Хорола сягає сивої давнини: ще 1083 роком датується перша згадка про місто в духовній Володимира ІІ Мономаха. 18 вересня 2021 року хорольці та гості міста відзначили День міста та 78-му річницю вигнання нацистських окупантів із території Хорольщини.

Хорол – це місто, у якому тісно переплітаються прадавня історія і сучасність. З особливим ставленням і шаною до подій минулих літ, місцеві мешканці продовжують наповнювати історію міста новими сторінками.

Похмура дощова погода не зіпсувала настрій та не зруйнувала намічені плани, тож святкування 938-ої річниці заснування Хорола розпочалося із заходів, наповнених життєдайним запалом і енергією. Початком спортивного блоку святкувань став «Хорольський забіг», організований біговим клубом «Ракети Хорола» та ГО «Клуб змішаних єдиноборств». Захід орієнтований на любителів бігу без вікових обмежень, для початківців і професійних спортсменів, які граціозно долали дистанції центральною вулицею міста – Небесної Сотні та 1 Травня. Бігова спільнота об’єднала до пів тисячі учасників з Хорола, Києва, Львова, Дніпра, Запоріжжя, Кременчука, Горішніх Плавнів, Полтави та інших населених пунктів. На дистанції 10 км випробував свої сили й показав відмінні залікові результати голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

На силу й міць змагалися стронгмени з Хорола та області. Змагання з пауерліфтинг у різних силових дисциплінах організовано та проведено спортивним клубом «Спарта» ГО Хорольського товариства сприяння обороні України.

Офіційна частина святкового заходу через дощову погоду була перенесене в Хорольський базовий будинок культури. Урочистості розпочалися із почесної ходи вздовж глядацької зали до сцени молоді в ошатних національних костюмах з короваєм та державними прапорами. Почесне право занести прапор Хорола надано учаснику бойових дій в зоні АТО/ООС Олександру Терентюку.

Почесну місію відкрити свято з головної сцени надано міському голові Сергію Волошину. Разом із очільником Хорольської міської ТГ хорольців та гостей привітали з Днем міста почесні гості: голова Лубенської РДА Сергій Сіряченко, депутат Полтавської обласної ради Олег Баканов та представник депутат Полтавської обласної ради – Юрій Лещенко.

Традиційно відбулася церемонія нагороджень грамотами, подяками і нагрудними відзнаками різних рівнів матерів-героїнь, працівників і керівників різних сфер діяльності, які своїми трудовими здобутками та активною громадською позицією забезпечують соціально-економічний, духовний і культурний розвиток Хорола. З особливими почестями відзначено єдиного в місті ветерана Другої світової війни – Володимира Петровича Горба, якому в цьому році виповнилося 95 років.

Для поціновувачів творчості в вестибюлі будинку культури була представлена презентація шедевральних виробів декоративно-ужиткового мистецтва, які власноруч виготовили місцеві майстри. Найбільш щемним і милим видалося свято для найменших наших громадян під символічою назвою «На долоньках у Сонця древнє місто Хорол». Глядачів порадували художніми номерами розумні, співочі й рухливі зірочки творчих колективів Хорольської мистецької школи, центру дитячої та юнацької школи, загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів громади. Самодіяльний творчий колектив ВСП «Хорольський агропромисловий фаховий коледж ПДАУ», солісти та гумористи подарували глядачам свої талановиті виступи різних мистецьких жанрів.  Особливу атмосферність та патріотичний дух додав музичний виступ Новоаврамівського самодіяльного народного духового оркестру.

Концертно-розважальна програма, підготовлена відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини, залишила яскраві враження та створила справжню святкому атмосферу. Не нудьгував ніхто: ані дітвора, ані дорослі.

Феєричним завершенням святкування 938-го Дня народження міста стали виступи кращих творчих колективів із Полтави за участю Наталії Шинкаренко, пісенного ансамблю «Вікторія» та запального колективу циганської музики та пісні «Сім’я Іванцових». Хедлайнером музичної частини святкової програми став виступ голосистої співачки, послідовниці й учениці народної артистки України Раїси Кириченко, володарки Гран-прі Всеукраїнських фестивалів і конкурсів – Наталії Шинкаренко. Пісенні композиції у виконанні полтавчан хорольська публіка отримала в дарунок від народного депутата України Олега Кулініча, який особисто розділив щасливі миті святкування із народом. Цей жест був знаком підтримки й прагнення до єднання людей заради щасливого майбутнього, розбудови спільними зусиллями процвітаючих, спроможних і заможних громад Полтавщини і всієї України. Сольним виступом порадував земляків і Олексій Похвала.

Для любителів азарту організовано розіграш святкової лотереї. Ловцям удачі дісталися корисні й цінні подарунки: від цукру, господарського інвентарю до побутової техніки. Комусь дісталися жартівливі подарунки, а щасливчикам – суперпризи: мікрохвильові печі, велосипед, бензопили, пральна машина та сертифікат на 20 тисяч гривень від депутат Полтавської обласної ради Фахраддіна Мухтарова.  

Свято неможливо було б організувати без підтримки доброчинників, які люб’язно надали матеріальну та фінансову підтримку. Серед меценатів святкового заходу: народний депутат України Олег Кулініч, міський голова Сергій Волошин, голова правління СВК «Перемога» Анатолій Пасюта, голова правління Приватне акціонерне товариство «Хорольський механічний завод» Михайло Міщенко, генеральний директор агропрмхолдингу «Астарта-Прихоролля» Павло Кандиба, директор СТОВ «Мусіївське» Наталія Гомон, директор ПП «Жадана» Василь Лантух, генеральний директор ПП «Хорольська механізована пекарня» Ірина Верхогляд, члени виконкому, ФОП, Ігор Стогній та Руслан Гавриленко, директор ТОВ «Подоляночка» Валентина Ганзенко, депутат міської ради Микола Гавриленко. Подарунками та призами забезпечили святковий захід фізичні особи-підприємці:  Роман Порожнета, Людмила махно, Вікторія Вербицька, Людмила Покас, Тетяна та Володимир Свириденки, Вікторія Кіяшко В’ячеслав Єрохін та В’ячеслав Матяш.

Покладаємо великі надії й сподівання на те, що Хорол зміцніє, стане більш успішним, розбудованим, сучасним, комфортним і квітучим, а головне – що наступні покоління продовжать багатовікову історію його існування. Бажаємо, щоб кожен, кого доля поєднала із Хоролом: хто тут живе, навчається, працює або далеко на чужині, був здоровою, заможною й щасливою людиною. З Днем народження, рідний Хороле! Зі святом, дорогі хорольці!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]