Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської бюджету громади хорольської відділу податок сесії території питання засідання виконання також рішення майна питань кошти становить місяців сфері
Про головні питання та ухвалені рішення 20 сесії
2021-10-29

У п’ятницю, 29 жовтня, відбулося пленарне засідання 20-ої чергової сесії Хорольської міської ради восьмого скликання. Під головуванням міського голови Сергія Волошина присутні на засіданні депутати опрацювали 90 питань порядку денного та прийняли відповідні рішення за результатами відкритого поіменного голосування

Усього в роботі сесії взяли участь 20 із 26-ти депутатів затвердженого складу ради. За наявності кворуму, що складає більше 14 осіб, засідання сесії визначено повноважною.

Перед початком сесійного засідання міський голова Сергій Волошин привітав депутатів Віталія Шевчугу та Артура Кулика, які в міжсесійний період у жовтні місяці відзначили дні народження. Із усним депутатським зверненням виступила Світлана Міщенко щодо вирішення проблеми матерально-фінансового забезпечення міської лікарні та врахування потреб комунальної установи при плануванні бюджету на наступний рік, зокрема в частині забезпечення медпрепаратами та харчування хворих у стаціонарі. Депутат Тетяна Повар подякувала за асфальтування території ЗДО (ясел-садка) "Яблунька" та порушила питання оплати праці та преміювання працівників дошкільного навчального закладу.

Із закликом вакцинуватися через загострення пандемії та "вибухових" темпів зростання випадків захворюваності на COVID-19 та смертності виступив депутат, головний лікар КНП «Хорольський центр ПМСД» Леонід Соболь. На сьогоднішній день згідно даних Хорольського відокремленого підрозділу ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на території Хорольської міської ТГ офіційно зареєстровано 131 підтверджений випадок захворюваності. За весь період пандемії померло від наслідків тяжкого перебігу коронавірусної інфекції 53 мешканці Хорольщини.  У цілому по Україні на сьогодні встановлено антирекорд захворюваності  – 26 870 нових випадків. Леонід Миколайович вкотре наголосив на важливості вакцинації, як єдиного визнаного в усьому світі дієвого способу локалізації й ліквідації надзвичайно агресивного контагіозного вірусу.

Начальник 20 державної пожежно-рятувальної частини 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Полтавській області Анатолій Носенко виступив з доповіддю про результати діяльності очолюваного ним підрозділу за 10 місяців поточного року. Локалізовано 195 пожеж на території Хорольської міської ТГ, у яких загинуло 4 особи і одна травмована. Обговорили перспективи створення у 2022 році в Мусіївському старостинському окрузі муніципальної служби міської пожежної охорони.

Розглянуто питання про виконання Програми соціального і економічного розвитку Хорольської міської територіальної громади за 9 місяців звітного року. У рамках цієї Програми за кошти бюджету міської громади та обласного бюджету вдалося реалізувати частину запланованих заходів. Зокрема, на умовах співфінансування із міського й обласного бюджетів у співвідношенні 50/50, виконано дрібний (поточний) ремонт дорожнього покриття на території міста та сільських населених пунктів. Роботи виконано державним підприємством «Агентство місцевих доріг Полтавської області» загальною вартістю 1,5 млн. грн. Для вирішення проблеми якості твердого покриття автомобільних доріг громади з міського бюджету використано 250 тис. грн. Ці кошти направлено на придбання асфальтобетонної суміші, щебню та гранвідсіву для ліквідації ямковості на найбільш проблемних ділянках дорожнього полотна. Із придбаного матеріалу ремонтні роботи проведено силами КП «Комунсервіс» та працівників господарського відділу виконавчого комітету міської ради.

Також у межах головної Програми громади виготовлено документацію із землеустрою в населених пунктах, технічний паспорт та проведено незалежну оцінку майна комунальної власності міської ради. Для утримання територій населених пунктів Хорольської громади в чистоті та порядку придбано метал для додаткового виготовлення сміттєвих контейнерів. Використано кошти на придбання дров для опалення твердопаливними котлами приміщень, що знаходяться у комунальній власності міської ради тощо.

Начальник фінансового управління Людмила Бровко звітувала про виконання бюджету Хорольської міської територіальної громади за 9 місяців 2021 року. За три квартали поточного року дохідна частина бюджету склала майже 228,4 млн. грн. при запланованому показнику надходжень 222,2 млн. грн., що становить 102,8%. По загальному фонду дохідна частина бюджету склала 220,3 млн. грн. (100,9% до плану), без урахування міжбюджетних трансфертів – 146,9 млн. грн. (101,7% до плану). По спецфонду з показником 8 млн. грн. перевиконання до планового показника становить 216,6%, без урахування трансфертів дохід у розмірі 6 млн. грн. – 356,2%. Основний бюджетоутворюючий податок – ПДФО (63,2% до загальної суми податкових надходжень). Також дохідна частина бюджету формується із таких джерел, як: податок на майно, у тому числі податок на майно, відмінне від земельної ділянки, земельний податок, орендна плата і транспортний податок (14,3%), єдиний податок (14,9%), акциз (6,4%) та інші надходження (1,2%). Фактичний показник надходжень податків і зборів громади – 145,7 млн. грн., що становить 102% до плану.

Аналізуючи рівень організації та результативності видаткової частини громади за 9 місяців цього року, можна відмітити його виконання в цілому в межах допустимих значень. Обсяг виконання бюджету склав майже 208 млн. грн., що становить 65,9% до річних призначень. Позитивною тенденцією є відсутність кредиторської заборгованості установ і організацій, які утримуються за рахунок бюджету громади.

Унесено зміни до показників бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2021 рік шляхом перерозподілу видатків у межах наявних асигнувань. Як доповіла начальник фінуправління міської ради, на підставі офіційного звернення  головного розпорядника коштів – відділу соціального захисту населення, зменшено видатки на надання соціальних послуг громадянам похилого віку та допомоги пільговим категоріям населення в сумі 25 тис. грн. Ці кошти спрямовано на пільговий проїзд залізничним траспортом, виплату матдопомоги та придбання комп’ютерної техніки зі спеціалізованим програмним забезпеченням.

Вирішено важливі кадрові питання для відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради. З метою розширення культурно-дозвіллєвого простору громади та відродження духового оркестру в Шишаківському СБК уведено до штату посаду керівника духового оркестру, а у Вергунівському СБК – художнього керівника.

У штаті виконавчого комітету міської ради також відбулися зміни. На виконання Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» поза відділами введено нову штатну одиницю. На головного спеціаліста з мобілізаційної роботи будуть покладені обов’язки щодо здійснення бронювання військовозобов’язаних, контролю за веденням їх обліку, розробки планів і звітування у сфері мобілізаційної підготовки. Чинним законодавством передбачено обов’язкову наявність такої посади у штаті міської ради з метою організованого проведення мобілізації та задоволення потреб оборони держави і захисту її території від можливої збройної агресії інших держав або злочинних формувань.

Окремим блоком розглянуто низку важливих питань у сфері комунального майна, житлово-комунального господарства та благоустрою. Начальник профільного відділу Яна Карманська доповіла по питаннях, що стосувалися створення організаційно-правових засад для проведення торгів із продажу майна через аукціони на офіційних акредитованих майданчиках ЕТС «РroZoro. Продажі». Ухвалено зміни до Положення про відділ. Передано в комунальну власність адмінприміщення у селі Мусіївка та вуличну мережу водопостачання у селі Штомпелівка. Упорядковано персональний склад комісій з житлових питань та управління безхазяйним майном. Також прийнято рішення про наділення Хорольською міською радою окремими повноваженнями щодо оренди майна її виконавчих органів – виконавчого комітету, відділу освіти, молоді та спорту, а також відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини. Цим уповноваженим органам управління надано право передавати в оренду комунальне майно, яке знаходиться у них на балансі.

Прийнято важливе рішення у сфері господарської діяльності, яке поклало початок затвердження в майбутньому Правил благоустрою населених пунктів Хорольської міської ради. Прийняття цього регуляторного акту з дотриманням вимог чинного законодавства є складною і багатоетапною процедурою. Основною умовою для отримання дозволу від спеціально уповноваженого державного органу в сфері регуляторної політики на затвердження Правил благоустрою міською радою є проведення громадських слухань. Вони проводяться з метою отримання зауважень і пропозицій від фізичних і юридичних осіб у письмовій формі впродовж 40 днів після оприлюднення проєкту рішення на офіційному сайті міської ради. З урахуванням громадської думки та після проведення аналізу регуляторного впливу для отримання документу дозвільного характеру, питання щодо затвердження Правил благоустрою буде винесено на розгляд чергової сесії.

У ході сесійного засідання розглянуто 69 питань, які стосувалися землеустрою та землекористування. Пленарне засідання 20-ої чергової сесії в цілому відбулося результативно та відносно злагоджено.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]