Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

єдиного місяць страхового внеску внесок віднесені оподаткування першої спрощену обрали податку платників групи систему стажу діяльності підприємницької здійснення єдиний періоді
Лубенське об’єднане управління ПФУ інформує
2017-06-21

Лубенське об'єднане управління Пенсійного фонду України звертається до фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку. З 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, зобов’язані сплачувати єдиний внесок за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску. В такому разі відповідні періоди здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуються пропорційно до сплаченого єдиного внеску.

У 2017 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб- підприємців становить 704 грн. на місяць.

Отже, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку, обов’язковою є сплата єдиного внеску у сумі не менше 352 грн. щомісяця.

Водночас, для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності  до страхового стажу, як повний місяць, необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704 грн.

Несплата такими особами єдиного внеску в мінімальному розмірі позбавляє їх права на зарахування цих періодів в повному обсязі до страхового стажу, необхідного для призначення пенсії та страхових виплат за соціальним страхуванням.

У разі сплати єдиного внеску у сумі 352 грн. за місяць страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме 0,5 місяця, що в подальшому може негативно вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

Враховуючи вищезазначене та з метою зарахування періодів здійснення  підприємницької діяльності до страхового стажу, як повний місяць,  фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та віднесені до першої групи платників єдиного податку мають сплатити єдиний внесок у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

 

 

 

Лубенське об’єднане управління

Пенсійного фонду України

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]