Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

податку україни області полтавській доходи лубенська доходів платників платника податків доходу податкового декларацію (далі фізичних лубенської січня дохід вартість сі
Лубенська ОДПІ інформує
2018-02-26

На прохання Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області доводимо до відома населення Хорольської територіальної громади наступне:

1.Триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2017 році.

2.Аналіз надання адміністративних послуг за січень 2018 року.

3.На протязі січня 2018 року за публічною інформацією до Лубенської ОДПІ звертались 8 разів.

4.Отримали подарунок або дохід за кордоном - подайте декларацію про доходи.

5.Вартість путівок, наданих профспілкою чи роботодавцем, з 01.01.2018 НЕ ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ.

1. Триває кампанія декларування доходів,

отриманих громадянами у 2017 році

 

Лубенська ОДПІ  інформує, що з 1 січня 2018 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2017 року, останній день подання декларації  – 30 квітня 2018 року.

Таким чином громадяни, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до Лубенської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області за адресами:

 

5. які зареєстровані на території м.Хорол та Хорольського району: м.Хорол вул.Кременчуцька, 44:

- в понеділок - четвер - з 900 год.  до 1800 год.

- в п’ятницю  - з 900 год.  до 16 45 год. 

 

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

- доходів від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо;

- доходів у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року;

- інвестиційного доходу;

- іноземного доходу;

- та в інших передбачених Податковим кодексом України випадках.

Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2017 року, податкову декларацію можуть подати протягом 2018 року.

 

Лубенська ОДПІ

 ГУ ДФС у Полтавській області

 

2. Аналіз надання адміністративних послуг за січень 2018 року

         За січень 2018 року Центри  обслуговування платників (далі ЦОП), які функціонують при Лубенській ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області, відвідало 13936 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.

            Персоналом ЦОП  в звітному періоді надано 1846 адміністративних послуг.

За звітний період  вагому частину в наданих адміністративних послугах складає видача карток платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки – 1082 послуги,  видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 125 послуг.  Також, фахівці Центрів надали 155 витягів з реєстру платників  єдиного податку, зареєстрували 66 платників єдиного податку, 136 книг обліку розрахункових операцій, 90 книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку, 47 розрахункових книжок, видано 28 довідок про подану декларацію про майновий стан та доходи та 69 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюється  органами доходів і зборів, зареєстровано 17 реєстраторів розрахункових операцій.

Відділ обслуговування платників

Лубенська ОДПІ

 ГУ ДФС у Полтавській області

3. На протязі січня 2018року за публічною інформацією

до Лубенської ОДПІ звертались 8 разів

     За січень 2018 року до Лубенської ОДПІ надійшло 8 запитів від юридичних осіб.

     Запити стосувались надання інформації щодо ставок земельного податку та податку на нерухоме майно, які застосовуються на території, що обслуговується Лубенською ОДПІ.  За результатами розгляду запити підпадають під дію статті 1 Закону України "Про доступ до публічної інформації", але відповідно до п. 3 статті 22 Закону 7 запитів перенаправлено належному розпоряднику, у володінні якого є наявна запитувана інформація, а саме, до відповідних органів місцевого самоврядування та 1 запит знаходиться на розгляді, термін розгляду припадає на лютий місяць 2018 року.

   Нагадуємо, що право здійснювати запити на отримання публічної інформації надається Законом України „Про доступ до публічної інформації”, метою якого є забезпечення прозорості та відкритості суб'єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

Запит на інформацію можна надіслати поштою за адресою : індекс 37500, м. Лубни вул. Я.Мудрого, 21 з поміткою “Публічна інформація”, електронною поштою на скриньку  pl.dpi18.publ@sfs.gov.ua, або факсом (05361) 7-12-75. 

 Відділ обслуговування платників

Лубенська ОДПІ

 ГУ ДФС у Полтавській області

 

4. Отримали подарунок або дохід за кордоном –

подайте декларацію про доходи

 

Лубенська ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області повідомляє, що згідно з пп. 14.1.55 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України 02.12.10 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до доходу, отриманому з джерел за межами України, відносять будь-який дохід, отриманий резидентами, зокрема у вигляді подарунка.

У разі, якщо джерело виплат доходів є іноземним, суму такого доходу включають до річного оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб (далі – платник податку) – отримувача, який у такому випадку зобов’язаний подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) (пп. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 ПКУ). Дохід оподатковується за ставкою 18%.

Слід зазначити, що відповідно до абзацу першого пп. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 ПКУ платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації. Але це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано подарунок, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Крім цього, такий дохід є об’єктом обкладення військовим збором (пп. 1.2 п. 161 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Лубенська ОДПІ

 ГУ ДФС у Полтавській області

 

5. Вартість путівок, наданих профспілкою чи роботодавцем,

 з 01.01.2018 НЕ ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ

Лубенська ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області повідомляє, що 01.01.2018 набрав чинності Закон України від 07.12.2017 №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», яким внесено зміни до Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), зокрема у частині податку на доходи фізичних осіб.

Так, змінами доповнено п.п.165.1.35 п.165.1 ст.165 ПКУ, згідно з яким до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб (далі – платник податку) не включаються такі доходи:

¨ вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку – члена такої професійної спілки, створеної відповідно до законодавства України, або за рахунок коштів відповідного фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування;

¨ вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або членів його сім’ї першого ступеня споріднення, які надаються його роботодавцем – платником податку на прибуток підприємств безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) один раз на календарний рік, за умови, що вартість путівки (розмір знижки) не перевищує 5 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Лубенська ОДПІ

 ГУ ДФС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]