Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Як лікувати грип
2019-01-21

Хорольський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує про стан захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції за третій тиждень 2019 року.

У районі станом на 18.01.2019 року (за третій тиждень 2019 року) захворюваність на гострі респіраторні інфекції знаходиться на неепідемічному рівні, характерному для даного періоду року.

Усього за тиждень захворіло 125 осіб. Показник захворюваності – 371,2 на 100 тисяч населення, нижче  епідпорогового показника   на 45,9 %. Питома вага   міського населення становить понад 56 %.

Дітей захворіло 63 особи, питома вага дітей серед захворілих – 50 %, школярів захворіло 38 осіб, на 8,6 % вище показника за минулий тиждень.

У районі за тиждень щеплення  проти грипу не проводились. Всього щеплено 232 особи, це 0,68 % населення району (по області – 0,44%).

Як лікувати грип

 Грип – це вірусне захворювання. Найчастіше його симптоми проявляються у вигляді різкого підвищення температури тіла (вище 38 °С), головного болю, болю у м'язах, кашлю, болю у горлі, нежиті.

Не отримавши вчасного ефективного лікування, можна погіршити свій стан здоров’я та отримати ускладнення захворювання. Завжди пам’ятайте про це, читаючи про черговий «магічний» народний засіб. До того ж не всі народні засоби є безпечними.

Звертайтесь до лікаря, щоб отримати кваліфіковану допомогу.

Щорічна вакцинація – найефективніша профілактика грипу. Вона захищає від найбільш поширених штамів вірусу.

Також для зниження ризику захворювання частіше мийте руки, не торкайтесь обличчя, уникайте контакту з хворим, часто провітрюйте приміщення, їжте корисну їжу, пийте багато води, висипайтесь, підтримуйте себе «в формі» завдяки фізичній активності, уникайте стресу та перенавантаження.

Якщо ви все ж захворіли на грип, призначення противірусних засобів (озельтамівіру, занамівіру) відбувається виключно лікарем.  При легкій формі грипу висока температура нормалізується протягом першої доби, а в застосуванні жарознижуючих та противірусних препаратів немає необхідності.

Обов’язково дотримуйтесь головного правила «Захворів – лишайся вдома». Також контролюйте температуру тіла, провітрюйте приміщення, дотримуйтесь ліжкового режиму, вживайте достатню кількість рідини, залишайтесь вдома 24 години після останнього періоду гарячки.

 

Бережіть своє здоров'я! Завжди пам'ятайте, що хворобу краще  попередити,  ніж потім лікувати її наслідки.

 

Завідувач відділенням, лікар-епідеміолог                 Л.І.Кавалер

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]